Fethiye’de Dünya Dans Günü nedeniyle bir araya gelen 200 dansçı, yöresel oyun havalarının da yer aldığı müzikler eşliğinde dans etti.
Fethiye Arjantin Tango dans grubu tarafından organize edilen etkinlik Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. “Fethiye’yi dansa kaldırıyoruz” sloganıyla bir araya gelen 200 dansçı, Latin Amerika ve Rus dans müzikleri eşliğinde dans etmeye başladı. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında meydandaki dansçılara yöresel oyun havaları çalındı. ‘Ankara’nın Bağları’ ve ‘Hap Koydum’ şarkıları eşliğinde dans eden dansçılara, gösteriyi izleyen vatandaşlarda katıldı. Etkinliği izleyen turistler ise şaşkın bakışlarla fotoğraf makinelerine sarıldı. Çocuğundan yaşlısına yüzlerce kişinin bir arada dans ettiği etkinlik alkışlar arasında son buldu.
Fethiye Arjantin Tango Grubu kurucusu Can Çinte, etkinliğin Fethiye’de ilk kez yapıldığını söyledi. Herkese kendi istediği gibi dans etme imkanı sağladıklarını anlatan Çinte, “Etkinlikte profesyonel dans toplulukları gösteri yaptı. Ama biz izleyenler de bize eşlik etsin istedik. Bu yüzden Ankara’nın Bağları ve benzer şarkılara yer verdik. Herkes bir arada dans etti. Çok eğlenceli ve güzel bir etkinlikti” dedi.