19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramı dolayısı ile bir basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Haydar Murat Topçu “Bağımsızlığımız ve millet olma gerçeğimiz bugün ağır bir saldırı altındadır. Ulus devletimiz parçalanma tehdidiyle karşı karşıyadır” dedi.
ADD Fethiye Şube Başkanı Haydar Murat Topçu Açıklamasında Bugün milli kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 95.yıldönümüdür. Türk milletine kutlu olsun. 19 Mayıs 1919 dünyada emperyalizme karşı kazanılan ve tüm mazlum milletlere örnek olan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır. Ulusun Egemenliği için, aydınlık, çağdaş, demokratik Bir Türkiye için yola çıkılan gündür. 19 Mayıs millet olma iradesidir, tam bağımsız yaşama seferberliğidir. 19 Mayıs Anadolu’da yakılan bağımsızlık ateşidir. Bağımsızlığımız ve millet olma gerçeğimiz bugün ağır bir saldırı altındadır. Ulus devletimiz parçalanma tehdidiyle karşı karşıyadır” dedi.
Topçu “Böyle bir düzende, kurulan insanlık dışı bir çalışma ortamında, soma katliamı meydana gelmiştir. Bu son 10 yılın bilânçosudur. Sorumlusu bellidir.
Dünün Sevrcileri, bugünün sözüm ona “özgürlükçüleri” dün olduğu gibi bugünde emperyalizmin sözcülüğüne, taşeronluğuna, soyunmuş iktidardır. İşçiyi sendikasızlaştıran, uluslararası iş güvenliği antlaşmasını sermayeyi korumak için imzalamayan, bu iktidardır. Anadolu devrimini ret edenler, ümmet ilişkilerinden, kulluk düzeninden, feodal bağlardan güç alarak cumhuriyeti ve ulus devleti

yıkmak için aldıkları görev emrini yerine getirmektedirler. Mustafa Kemalin gençliğe hitabesindeki tüm şartlar ve koşullar bugün yaşanmaktadır. Vatanımız ve insanımız işgal altındadır. Yüce Atatürk’ün geleceği emanet ettiği yegâne güvencemiz gençlerimiz gerçeği görmüştür.
Mücadeleye karar vermiştir. Aydınlık, çağdaş ve tam bağımsız Türkiye yolunda gençlerimiz sorumluluğunun bilincindedir. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa kemalin askerleri olarak bizler; Bağımsızlık mücadelesinden, millet olma ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz. Milletimizi 19 Mayısları anlamaya, cumhuriyete ve kazanımlarına, cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmaya, millet olma sevdamızı ve ulusal egemenliğimizi yaşatmaya çağırıyoruz. Yaşasın yeniden "tam bağımsız Türkiye, "yaşasın "ulusun egemenliği” diye konuştu.