Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Parti Tüzüğümü, Kişisel Meselemi?
   
 Parti Tüzüğümü, Kişisel Meselemi?

Parti Tüzüğümü, Kişisel Meselemi?
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.06.2014 - 23:39:50 


Ak Parti İlçe Başkanlığı Tarafından Geçtiğimiz günlerde Üç İsim İhraç istemiyle İl Disiplin kuruluna başvurmuştu. Başvuruda bulunulan Bu üç isme bir isim daha eklenerek İhracı istenen partili sayısı dörde yükseldi.


Ak Parti İlçe Başkanlığı Tarafından Geçtiğimiz günlerde Üç İsim İhraç istemiyle İl Disiplin kuruluna başvurmuştu. Başvuruda bulunulan Bu üç isme bir isim daha eklenerek İhracı istenen partili sayısı dörde yükseldi.

Ak Parti Eski İlçe Başkanlarından Mustafa Ali Türkan’a Yakın isimler olan Ak Parti Eski Gençlik kolları Başkanlarından Emrullah Tuna, Kardeşi Enes Tuna ile Yine Eski gençlik Kolları Başkanlarından olan Rasih Küçükaydın için Milletvekili ve parti Yönetimi ile ilgili olarak sosyal medyada küçük düşürücü yorumlar yaptıkları ve partiye zarar verdikleri gerekçesi ile Yönetim kurulu Oy birliği ile karar alıp bu üç ismin ihracını isteyerek İl Başkanlığına göndermişti. İhracı istenilen bu üç isme Emrullah ve Enes Tuna’nın dayısı olan Yüksel Topal’ın da dahil olması ile sayı 4’e yükseldi. İhracı istenen isimlerin tamamının eski ilçe Başkanı olan ve Milletvekili Ali Boğa ile arasının açık olduğu her kesim tarafından bilinen Mustafa Ali Türkan’a yakın isimler olması bazı vatandaşlar tarafından hakaret ve küçük düşürücü söylemler ve paylaşımlardan ziyade kişisel mesele haline dönüştürüldüğü hatta önümüzdeki günlerde Milletvekili Ali Boğa'nın ekibi olarak adlandırılan Kadir Sarıhan ve Yönetim Kurulunun Mustafa Ali Türkan’a yakın isimlerden olan ve daha önce parti içerisinde aktif olarak görev almış İki kişinin daha aynı şekilde İl Disiplin Kuruluna sevk edileceği gelen bilgiler arasında.

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan 4 kişinin ihracı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Sosyal medya üzerinden partimiz ve partimizin üst düzey yöneticileri hakkında hakaret ve aşağılayıcı paylaşımlar yaparak partimizi ve kişileri rencide edici paylaşımlarda bulunmuşlardır. Hiç kimse partisinin yöneticisini sevme zorunluluğu yoktur. Partinin ilçe başkanı veya il başkanı kongre seçimleri ile belediye başkanları ve milletvekilleri ise genel seçimler ile seçilirler. Eğer bu idareciler ile bir sıkıntınız var ise bu seçimlerde çalışarak onları cezalandırabilirsiniz. Böyle sosyal paylaşım ağlarından gönderdiğiniz mesajlar ile değil” dedi.

Kadir Sarıhan “Ben 5 Ocak tarihinde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevine atandım ve 15 Ocakta yönetim kurulunu oluşturdum. Daha sonra daha sonra ise Gençlik Kollarını ve Kadın Kollarını oluşturduk. Seçimin sonucunda belediye meclis üyesi adaylarımızın 9 tanesi halkın iradesini belediye hizmetlerine yansıtmak için görevlendirildi. Kamuoyunda ortaya çıkan bu neticeyi biz taktir ediyor, halkın nezdinde takdirle karşıladığımızı belirtmiştik. Tekrar mahalli temsilcilerimizi gözden geçirmek, mahalli yönetimlerimizi gözden geçirmek suretiyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Ak parti kitlesini genişletmek için yeni bir sayfa içerisinde düzenlemeye ve sistemi kurumsal hale getirmeye çalışıyoruz. Bundan önceki görev yapan arkadaşlarımız elinden gelen gayret göstererek görev yapmaya çalıştılar. Bizde partimizin daha ileriye bu bayrağı nasıl taşırız onun hesapları üzerine çalışıyoruz. Son dönemlerde seçimden sonra 2-3 ay içerinde ortaya çıkan vatandaşlardan partililerimizden ve parti içerindeki vatandaşlarımızdan da sosyal medya üzerinden bazı arkadaşlarımızın değişik söylemlerde bulunduğu, parti yöneticilerimizden de parti büyüklerinin ilçe teşkilatları hakkında sosyal medyada aleyhinde paylaşımlarda bulunduklarından dolayı parti disiplinine uymadıkları şeklinde şikayetler artmaya başlayınca 27 Mayıs 2014 tarihinde yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında parti tüzüğünün 116 /3 maddesi ne göre sosyal medyada parti büyüklerini, parti içerisinde çalışanları zor duruma düşürecek onlara hakaret edecek beyanlar paylaşılması üzerine dört ismi il disiplin kuruluna yönetim kurulu kararıyla sevk ettik” diye konuştu.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

1690 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 7
 Bugün : 330
 Dün : 528
 Toplam : 1951114
 Ip No : 54.198.45.0
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.