Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

CHP'Yİ YAZMAYA DEVAM
   
 

Asım Cezayirlioğlu ¬

Asım Cezayirlioğlu

 CHP'Yİ YAZMAYA DEVAM

CHP'Yİ YAZMAYA DEVAM
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.09.2014 - 08:46:35 


Ak Partiye oy veren insanları makarnacı, kömürcü diyerek onları hakir görmek, oylarını makarna, kömüre sattılar demek ne kadar akılcıdır? Bu yaklaşım alt gelir grubunu rencide etmez mi? Aynı zamanda CHP ile toplum arasında kopukluğa sebep olmaz mı? Sosyal devlet dediğimiz toplumun güçsüz kesimlerini ekonomik ve sosyal konularda gerekli tedbirleri almak değil midir?


       

CHP'Yİ YAZMAYA DEVAM

       İki haftadan beri CHP üzerine yazıyorum. Peki neden CHP? Amacımız CHP'ye akıl vermek mi? Elbette böyle bir derdimiz yok. Ancak ortada bir çelişkinin olduğu da açık. Sokakta kime sorarsak soralım "ne olacak bu CHP'nin durumu" sorusu ile karşı karşıyayız.
        Bu nedenle bu ülkede yaşadığımız sürece, bu topraklarda varlığımız devam ettiği müddetçe her parti olduğu gibi CHP de bizim ilgi alanımız içinde olacak. Zira Ana muhalefet olması sebebiyle iktidara en yakın konumda olması bu ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum. Siyasi iktidarın söylem ve eylemleri toplumu doğrudan etkilemektedir. CHP ise iktidarın alternatifi konumunda olması sebebiyle mutlaka üzerinde düşünülmeli. Ne dediği dert edinilmeli. Bu arada ülke sorunlarına dair neler söyleyip söyleyemediği de kaale alınmalı.
         Ana muhalefet partisinin iç politikada  olduğu gibi dış politikada da belli donanıma sahip kişiler bulunmalı. Peki Kurultay sonrası dış politika formasyonu olan bir kişi kaldı mı CHP'de? Daha önce parti meclisinde Loğoğlu vardı. Şimdi o da yok. Burada ortaya çıkan eksikliği dile getirmek iktidara methiye düzmek anlamına mı gelir? CHP; toplum ile arasında oluşan  olumsuz algıyı değiştirmeli diyoruz. Bunun neresi "muhalefete ayar verme" olsun. Kaldı ki "muhalefete ayar verme" yaklaşımı ne bizim haddimizedir, ne de böyle bir derdimiz var.  Bunu herkesin bildiği gibi "eli kalem tutan" lar da bilmelidir.
        Sayın Kılıçdaroğlu  söylemleri ile zaman zaman 1960'ların sonunda ki rahmetli Ecevit'i hatırlatmakta. Rahmetli Ecevit "bu düzen değişmelidir" dediği zaman toplumun orta sınıfı tarafından büyük bir destek gördü. Nihayet 70'lerin sonunda da birinci parti olarak iktidar oldu. O zamanlar sözleri test etme imkanı biraz zordu. Günümüzde ise kişinin ne söylediğini ve nasıl davrandığını 24 saat içinde test etme imkanı mevcut. Sayın Kılıçdaroğlu zaman zaman Ecevit gibi konuşuyor. Değişimden bahsediyor. Partinin kendisini sorgulamadan bahsediyor. Herkesin olduğu gibi CHP'nin de hataları olabileceğini belirtiyor. Köklerini ise inkar etmiyor. Söylem açısından Kılıçdaroğlu doğru bir noktada duruyor. Ancak tüm mesele bunların faaliyete geçip geçmeyeceğidir. Bir taraftan güzel şeyler söyleyeceksin diğer taraftan  kendine oy vermeyen delegeleri eleştireceksin. Bu kendi içinde çelişki meydana getirmiyor mu ey "ehl-i insaf" sahibi ne dersin?
       Her kurultayda olduğu gibi partide yeni bir başlangıç yapılacağı dile getirilir. Toplum biraz umutlanır. Parti içinde hastanesi bir heyecan oluşur. Konuşmalar, dövüşmeler derken kongre biter. Sonuç; parti içinde ortaya çıkan muhalefetin temizlenme sürecine girilmiş demektir. Toplum merkezli bir siyaset anlayışı beklerken her daim iç sorunları veya hizip sorunları ile  uğraşmak zorunda kalan CHP'nin bu durumunun yanlış olduğunu dile getirmek neden yanlış olsun.
       CHP'de işin özü toplumun inanç değerleri ile bir türlü barışamaması değil mi? CHP içinde yılların oluşturduğu toplumdan kopuk "elit sınıfın" hakimiyeti sebebi ile bir türlü orta sınıfın isteklerine uygun bir politika geliştirilememesi değil mi? CHP tarafından  yapılan muhalefetin özünde sosyal devlet anlayış ilkelerine göre mi yapılmaktadır? Avrupa'da sosyal devleti savunan partiler ile CHP'nin savunduğu ilkeler bir biri ile örtüşüyor mu? Aaah "eli kalem tutan ehl-i insaf" sizce bunları dile getirmek "muhalefete ayar vermek" anlamına mı gelir?
        Ak Partiye oy veren insanları makarnacı, kömürcü diyerek onları hakir görmek, oylarını makarna, kömüre sattılar demek ne kadar akılcıdır? Bu yaklaşım alt gelir grubunu rencide etmez mi? Aynı zamanda CHP ile toplum arasında kopukluğa sebep olmaz mı? Sosyal devlet dediğimiz toplumun güçsüz  kesimlerini ekonomik ve sosyal konularda gerekli tedbirleri almak değil midir? Bunları sosyal demokrasi ilkelerini savunduğunu iddia eden CHP'nin dile getirip yapması gerekmez miydi? Ne dersin sevgili dostum?
        Bugüne kadar toplumun büyük çoğunluğu adam yerine konmamış. Devlet sadece vergi alacağı zaman hatırlamış ve kafasına binmiş. Bugün ise gerçekleştirilen politikalarla toplumun güçsüz kesimleri ekonomik olarak desteklenerek onların da insanca yaşamasına imkan tanınması sizce "iktidara methiye düzmek" midir. Eyy "ehl-i insaf" sahibi.
       Toplumda özürlü olanların halinden herhalde haberdarsındır. Çoğu bakıma muhtaç olan bu insanlar neden bugüne kadar hatırlanılmadı? Peki bunları hatırlatmanın neresi "iktidara methiye düzmek" anlamına gelir?
        Daha düne kadar yurt dışındaki vatandaşlarımızı hatırlayan oldu mu? CHP bunları neden hatırlatmadı. Döviz akla geldiği zaman akla gelen vatandaşlarımızın sorunlarını Ak Parti  dert etti dediğimiz zaman ne anlarsın "eli kalem tutan ehl-i insaf" sahibi?
      Sevgili dostlar her insan yaşamı boyunca belli fikirler çerçevesinde hayatını devam ettirmekte. Bazen şartlar gereği fikirlerimiz değişime uğramakta. Bazen yeni bilgiler yeni denizlere yelken açmamıza vesile olmakta. Bazen karşımıza çıkan liderler fikirlerimizde yeni oluşumlara neden olmakta. Asıl olan at gözlüğü ile bakmamaktır. Etrafımızı dinleyebilmektir, yeni fikirlere açık olmaktır. Velhasıl sevgili dostum terazinin kefesine bakmak lazım.
asimcezayirlioglu@hotmail.com




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Asım Cezayirlioğlu

 Kategori  GÜNCEL

1533 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 567
 Dün : 623
 Toplam : 1951972
 Ip No : 54.234.143.240
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.