Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

SORU NEYDİ?
   
 

Ramazan Yıldırım ¬

Ramazan Yıldırım

 SORU NEYDİ?

SORU NEYDİ?
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.10.2014 - 14:45:12 


Değerli okurlar, vakti zamanında bir bilgin varmış, bilginin de ders verdiği talebeleri. Her derste öğrencilerine cevap neydi, cevap neydi diye sorar ama bir türlü de cevabın ne olduğunu söylemezmiş.


                                                      SORU NEYDİ?

Değerli okurlar, vakti zamanında bir bilgin varmış, bilginin de ders verdiği talebeleri. Her derste öğrencilerine cevap neydi, cevap neydi diye sorar ama bir türlü de cevabın ne olduğunu söylemezmiş.  Bilgin artık iyice ihtiyarlar ve ölüm döşeğine yatar, son zamanlarını geçirmektedir öğrencileriyle. Öğrencileri ölmek üzere olan hocalarıyla vedalaşırken, " hocam ne olursunuz, söyleyin artik, cevap neydi"? ölmek üzere olan hocaları yine bilgece cevap verir "sahi soru neydi"? Değerli okurlar, bu köşede yazdığımız son dört -beş yazımızda, Ak Parti'nin Muğla'daki durumunu ve bu durumdan Ak Parti nasıl kurtulabilir, nasıl başarılı olur, bu konularla ilgili düşüncelerimizi dile getirdik. Dile getirdiğimiz başarısızlık sebepleri ve bundan çıkış yolu ile ilgili önerilerimizin hepsinin yüzde yüz doğru olduğu iddiasında değiliz elbette. Biz de insanız yanılabiliriz.

İsterdim ki yapmış olduğum eleştiri ve önerdiğim çözüm yolları ile ilgili, adam gibi,  edepli ve akıllıca bir eleştiri getirilsin. Ne mümkün ki, yarası olanlar açtı ağızlarını yumdu gözlerini içindekileri kusuverdiler. Ben de ister istemez sahi gerçekten  soru neydi cevap neydi şüphe duymaya  başladım. Yazılarımdan yarası olan zat-i muhteremler fena halde rahatsız oldu! Adeta küplere bindiler ve hemen bir tetikçi tayfası ile, sahte hesaplar oluşturarak saldırıya geçtiler şahsıma.Sanal alemde  yazıp çizdiklerine bakınca gerçekten üzülmemek elde bile değil. Öyle basitleşiyorlar ve kişilik erozyonu içindeler ki, şaşırmamak elde değil. Hakaret etmenin, edepsizleşmenin bile bir raconu vardır. Hakaret etmeyi bile beceremeyen, hakaret edeyim derken gülünç duruma düşüveren tipler. 

Bir dokunduk ki seviyeleri seciyeleri, irfanları, öğretileri, ahlakları erbabına malum olsa da herkesçe anlaşılır oldu.  Tetikçiliğe soyunanla, adlarına tetikçilik yaptıkları ağababalarının ahlaki seviyeleri  arasında hiç bir fark yok. Kimlerin kimlerle buluşuverdiği ortada. Dün birbirlerine en ağır hakareti ve ithamı yapanları acaba hangi dünya menfaati bir araya getirmiş olabilir? Menfaat kapılarının önünde diz çöküp sabahlayanlar, menfaatleri için bin bir takla atanlar, şahsi işleri olmayınca sahte sanal alemde birbirleri hakkında ve Öğretmenevinin bahçesinde, şimdi adına tetikçilik yaptıkları ağababalarına sin  Kaflı küfredenleri hangi dünya menfaati bir araya getirdi acaba? Şahsıma karşı öyle basit ve ucuz saldırı ve hakaretlerde bulunuyorlar ki, ister istemez bunlarla mı 2023 hedefi, bunlarla mı büyük Türkiye hedefi yakalanacak Muğla'da  diyesi geliyor insanın.  Ağızlarının fermuarı açıldı da sanki Muğla'nın fosseptik çukurları patladı, sanki Muğla'nın kanalizasyon boruları patladı.Çünkü ortalığı ve sanal alemi öyle kötü kokular sardı ki. İçindekileri dışarı çıkarıverdiler. Pis kokudan belli oluveriyor ne yedikleri. Sarımsak yiyenin ağzı sarımsak, soğan yiyenin ağzı soğan, nane yiyenin ağzı da nane kokar.  Bunların midelerinden çıkanlardan ve ağız kokularından ne yediklerini Muğla gayet iyi biliyor. Bir insan sanal alemde de olsa üç beş tane aklı başında mantıklı ve düzgün bir cümle ile eleştiri yapamaz mi? Bulundukları yerlere bakıyorum, bir de kullandıkları üsluba ve dile bakıyorum da diyorum ki " Ey Allah'ım bizlere kimler hükmediyor".  Bu kadar mı insan dökülür, bu kadar mı insanın  yerlerde kalite ve seviye sürünür, yazık değil mi bu milletin emeğine? "Ey Allah'ım dava kimlerin ellerinde can çekişiyor"?

Edep, ahlak, seviye, nezaket, bilgi, görgü, irfan, duruş, ara ki  mum ışığıyla  bulasın. Bizim eleştirilerimiz belli, muhatabı belli. Uyanık tayfa güya bizim İl ve İlçe Yönetimlerini,  hatta Ak Parti davasını eleştirdiğimiz yaftasını üzerimize yapıştırarak, kendilerini gizlemek ve dikkatleri bir başka tarafa çekme peşindeler, menfaat tayfasıyla birlikte. Muğla'da Ak Parti Teşkilatlarının her kademesine fitne fücur tohumunu ekenler, insanları birbirine düşürüp, her yeri paramparça edenler, herkese mavi boncuk dağıtıp insanları birbirine kırdıran ve küstürenler, her ilçede küskünler ordusu oluşturanlar, şimdi çıkmışlar, hakikatleri dile getirenlere " hain" damgası vurmaya çalışıyorlar. Her türlü kirli ilişkiye girip, bulundukları makam ve mevkileri şahsi iş ve istikballeri için kullananlar, teşkilatları birbirine kırdıranlar, artik foyanız ortaya çıktı,boyanız döküldü.Millet bu yaptıklarınızı ve son numaralarınızı yutmuyor artik.

     Dört yıldır iki vekilin altını oymak için her türlü düzenbazlığı  çevirip, şeytanın bile aklına gelmeyecek entrikalarla vekillerin altını oyanları,  şimdilerde vekil sevgisi öyle bir sarmış ki, paçalarından vekillerin sevgisi dökülüyor. Bir bakıyorsun sosyal medyaya, "aman Allah'ım ne büyük bir sevda bu". bilmesek yutmak bile içten değil. Yani öncesini bilmeyenin de gözleri yaşaracak.  Sen iki vekili, gerek halk nezdinde ve gerekse teşkilat  nezdinde etkisizleştirmek için her türlü kahpeliği ve kirli ayak oyunlarını devreye sok ve bu planında da başarılı ol. Sonra da kalk vekil sevdasına duş.  Erkeğin kahpesi bir başka şeyin de kahpesine benzemiyor.  Bu operasyon yalnız başına yapılacak bir operasyon değil sevgili okurlar. Bu operasyon  bütün detaylarına kadar çok ince hesaplanmış bir operasyondur ve aynı zamanda bu operasyonun bir hoca ya da hocaları da vardır muhakkak. Yoksa iki vekili devre dışı bırakmak için operasyon yapmaya kalkmak,öyle tek başına  kolay yenecek bir nane değildir bizce. Sakın vekillere yağ çektiğimi zannetmeyin biberon beslemeleri, vekillere de sıra gelecek bu köşede. Demem odur ki, iki vekili  dört yıl boyunca sistem dışı bırakmak, etkisizleştirmek için her türlü ayak oyunun çevir, sonra da  seçime 10 ay kala da " vekiller sevdası ile yan tutuş" öyle mi? "Allah herkese utanma duygusu olan ve utanma duygusunu kaybetmemiş düşmanlar ile, akıllı dostlar nasip etsin." Bu kadar yüzsüz ve arsız güruhunun şerrinden Allah'a sığınmak lazım. 

Gelelim ana konumuza, bizim on üç tane ilçemizin teşkilat ve başkanları ile, kadın kolları, gençlik kolları, İl teşkilatı ile hiçbir problemimiz olamaz. Bu davaya gönül vermiş, karınca kaderince, davası için elinden geleni yapan Ak Parti'ye gönül vermiş, bu davanın her bir neferinin başımızın üstünde yeri vardır. Gerektiğinde biz onların hizmetkarı oluruz. Bizim karşı olduğumuz anlayış ve tutum bellidir. İnsanları sahaya sürüp, bütün güç ve enerjilerini tükettirdikten sonra tam verim alınacağı zaman yari yolda bırakılmalarıdır. Kendi başarısızlıklarını görmeyip, yaptıkları hataları sahada çalışanlara mal ederek sık sık teşkilat değişikliğine gidilmesidir. Yoksa daha yeni atanan Bodrum teşkilatı ve değerli başkanı ile, Kavaklıdere, Milas,Yatağan, Merkez İlce, Ula, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Seydikemer ilçe başkan ve teşkilatları ile ne alıp veremediğimiz olabilir ki? Ahlaki yetersizlikleri  ve ayni zamanda bilgi ve beceri donanımına sahip olmayan, siyasi arenadaki tipler, siyasi arenadaki varlıklarını devam ettirmenin yollarını, entrika ve yalan üzerine siyaset yaparak sürdürmeye çalışıyorlar.

Değerli okurlar bunların tuzu kuru. kaybedecekleri bir şey yok. Muğla'da başarı gelmiş, gelmemiş hiç umurlarında bile değil. Gelirken elleri çanta ile geldiler. Gitmeleri icap ederse  giderken de elleri çanta ile gidereler. Hedefleri belli idi ve hedeflerine de ulaştılar.Bakıp göreceğiz yemeye vakitleri olacak mı kazandıklarını. 

Hem her türlü kirli ilişkiye gireceksiniz ve hem de kim karşınızda aykırı bir görüş belirtirse tutaka deyip hain ilan edeceksiniz.

Bizden saklasanız bile ... nın oğlu ile, hangi işleri çevirip , nasıl köşeyi döndüğünüzü Allah biliyor. Şimdi her bildiğimizi yazalım mı yani?

Evet sizin eliniz kirli, sizin vicdanınız kirli, sizin sofranız kirli, sizin mideniz kirli. sizin işleriniz kirli. Hayır değil diyorsunuz değil mi? Sahi hangi ilçe başkanı kime söylemişti " senin elin kanlı senin elini sıkmam" sözünü. bu kadar İlçe başkanını çıldırtan olay neydi acaba? 

Sizin kim olduğunuza dair bir tek cümle bile sizi izaha yeter . Ne diyordu değerli büyüğümüz bir teşkilat mensubuna, " ADAM SATMAYI ÖĞRENECEKSİN". SİZ ADAM SATA SATA, PARTİLİLERİ SATA SATA MUĞLA'DA AK PARTİ'NİN GELDİĞİ NOKTA ORTADA.

Daha yeni duydum. Bir ilçede o zamanın mevcut ilçe başkanı, beni istemediğini biliyorum, ben aday olmayacağım demesine rağmen, zorla ilçe başkanı adayı yaptırılıp, sonra da karşısına bir başka adayla çıkanlar ve bunun gibi bir çok ilçede küskünler ordusu oluşturdular.

Sizlerin Muğla'nın yakasından düşme vaktiniz geldi artık. Muğla'da deşifre oldunuz. ofsaytta düştünüz. millet ve teşkilatlar sizi gayet iyi biliyor.

 Değerli arkadaşlar ümitsizliğe gerek yok. Bu Partinin kurucusu ve önceki başbakanımız ne demişti, " BENİM AHIM BU PARTİDE AKÇELİ İŞLERLE UĞRAŞANLARADIR". Peki yeni başbakanımız ne diyor " ZERRE KADAR HARAMA BULAŞMAKTANSA, BİN YIL EZA VE CEFA ÇEKMEYE HAZIRIZ". İŞTE DAVA İŞTE DURUŞ. PARTİYİ KULLANIP KÖŞE DÖNENLERİN VE TEŞKİLATLAR ARASINA FİTNE FÜCUR TOHUMU EKENLERİN PARTİCİLİĞİ MENFAATLERİNİ ELDE EDİNCEYE KADARDIR.

Bulundukları yönetim toplantılarına bir yıl katılmayanların ortalıkta kahraman gibi kendilerini pazarlamalarına artık kimse inanmıyor. 

Partide insanlar birbirine düşürülmüş, sosyal medyada artık partililer tartışmaya başladı. Çünkü taşradaki çözüm mercii olarak gözüken yerlere kimse itimat etmiyor, herkesin birbirine karşı müthiş bir güvensizliği var. Biz böyle yazınca da ayaklanıyorlar malum koro. yaptıkları çamur atmak ve tehdit. Zihin fukara olunca fikir ukala olur sözünü doğruluyorlar. Değerli okurlar Başbakanımız sayın Davutoğlu" Bu memlekete hizmet etme şerefini bize bahsettiği için yüce rabbime şükrediyorum" diyor. Bizim öğretimiz ve yolumuza ışık tutan bu cümlelerdir. Bizim duruşumuzu ve yolumuzu belirleyecek bu cümlelerdir. Ancak bu tiplerle mücadele etmek gerçekten çok zor. Dede Korkutun " Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmaz oğul, halkın  içinde bozgunculuk yapan haindir oğul" sözünde belirttiği gibi bozguncu ve entrikacı içerde olunca ve bir de kendini farklı kılık ve kimlikte pazarlamasını becerince mücadele çok daha fazla zor olmakta. Artık susma vakti değildir vakit. Çünkü Tolstoy "Kötüler kendilerine tahammül edildikçe azarlar" diyor ya. Bunlar kendilerine  sabredildikçe azdılar ve azgınlaştılar. Eğer bu haksızlıklara göz yumdukça, Fatih Sultan Mehmet'in   " Bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın diye yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz" sözüne binaen bir sonraki hedef ses çıkarmayanlar olacaktır ve şimdiye kadar Muğla'da hep böyle olmuştur. Biz mücadelemizde haklıyız ve korkmuyoruz. Şeyh Edebali'nin  "Hakli olduğun mücadeleden korkma, bilesin ki atin iyisine doru, yiğidin deli derler" sözünü ilke edindik.yine rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Bu memlekette dürüst olmanın, doğruyu söyleyip yanlısı dile getirmenin ağır bir bedeli var. İste o bedel bizim basımızın tacıdır" sözünü ilke edindik. "Şahsiyet ilimden önce gelir, tasa ışık tutsan o da aydın olur" sözünü ilke edindik.

Siz siz olun dostlar, gelecek kuşaklara ve çocuklarınıza şerefli bir mazi bırakın. 1960 ihtilalinda hapse girip vefat eden rahmetli Menderesin bakanlarından, rahmetli Tevfik İLERİ  ne diyordu çocuklarına hitaben" FAKRU ZARURET İÇİNDE DE OLSA SİZE ŞEREFLİ BİR MAZİ BIRAKIYORUM".

İşte dostlar hayatın özeti bu sözlerde gizli. fazla söze gerek var mı sahi?

Sevgi ve muhabbetle kalın. 

Av. Ramazan YILDIRIM

 




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 25 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Yıldırım

 Kategori  SİYASET

2976 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 2 )   

 ramazan

24.10.2014 15:02:20 

  Cvp:Tebrikler

Cevapla


Alıntı : mahmut aykurt

Sayin ramamazan abi yorumlarinizi dikkatle okuyorum hakikakaten tebrik ediyorum sizleri takip ediyorum

Teşekür ederim Mahmut kardeşim, amacınımız daha iyi nasıl olunabilir noktasında bir bakış açısı getirmek


İp Adresi Kayıtlı   

 mahmut aykurt

23.10.2014 00:10:07 

  Tebrikler

Cevapla


Sayin ramamazan abi yorumlarinizi dikkatle okuyorum hakikakaten tebrik ediyorum sizleri takip ediyorum


İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

 21.07.2015

AK PARTİ'DE LİDER SORUNU MU VAR , BİR YAZARA REDDİYE

 5.07.2015

MİLLETİN BABALIĞINDAN DEVLETIN BABALIĞINA!

 22.06.2015

KANTARIN TOPUZU!

 10.06.2015

İKTİDAR VE BASIN KAVGASI, PEKİ KİM HAKLI?

 3.06.2015

KAVGANIN TARAFLARI KİM? BASIN KAÇINCI KUVVET?

 25.05.2015

SONLARI MENDERES GİBİ OLACAK!

 17.05.2015

TABİAT KENDİNİ YENİLEDİ YA İNSANLIK?

 5.05.2015

BİR YAZAR OLARAK, AK PARTİDEKİ GELİŞMELERİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 28.04.2015

KARANLIK BİR TÜNELE AÇILAN KAPI, 17 NİSAN 1993!

 21.04.2015

EVET, BEN DE ORADAYDIM!

 31.03.2015

DÜNYANIN EN BÜYÜK MEZBAHASINDAYIM

 13.03.2015

AK PARTİ' DE TEMAYÜL YOKLAMASINI NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 5.03.2015

NİÇİN YAZDIM VE NİÇİN BIRAKIYORUM?

 17.02.2015

AK PARTİ MUĞLA' DA KİM VEKİL OLMALI YA DA NASIL BİR VEKİL?

 10.02.2015

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 551
 Dün : 528
 Toplam : 1951335
 Ip No : 3.93.59.171
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.