Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

SİYASETİN AÇMAZI; AK PARTİ GİTSİN
   
 

Asım Cezayirlioğlu ¬

Asım Cezayirlioğlu

 SİYASETİN AÇMAZI; AK PARTİ GİTSİN

SİYASETİN AÇMAZI; AK PARTİ GİTSİN
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.12.2014 - 10:03:13 


Bugün birleşerek hedeflerine varmak isteyen farklı fikirlere sahip partilerin liderleri bunu ülkenin geleceği için mi hayata geçirmek istiyorlar? Yoksa kişisel bir yaklaşım içine girerek içlerindeki öfkenin esiri olarak mı böyle bir davranış içine girmekteler? Ya da bizden gözükenlerden aferin alma derdine mi düşmüşler dersiniz.


   

SİYASETİN AÇMAZI; AK PARTİ GİTSİN

       Son dönemde yeni kurulan partilerin birlikte seçime girme çabaları şimdiden basına yansıdı. Planlar yapılıyor. Hedefler, beklentiler ve amaçların gerçekleşmesi için her yol mubah mantığı var. Toplumdan alması gereken gücü, başka mahfillerde arama derdine düşünce, toplumdan kopuk bir anlayış kendini hemen ele veriyor. Siyasi partiler toplumun karşısına çıkarken nasıl oy alabiliriz mantığı ile yola çıkmalı. Eğer şu anda olduğu gibi Ak Partinin önünü nasıl keseriz mantığı harekete geçerse o zaman elmaları armutları toplayarak kaç şeftali ederin hesabı yapılır. Siyasetçi bu hesabı yapar da halk bu tür siyasi ayak oyunlarına tenezzül etmez. Bunu yaşayarak gördük.
     Siyasi partilerin kuruluş gayesi iktidara gelmektir. Oy oranları İster %2 olsun, ister %7 olsun, ya da %50 hiçbir şey  fark etmez. Toplumu önceleyen, topluma rağmen ortaya çıkan organizasyonların içinde yer almayan siyasi partiler mutlaka toplumda karşılık buluyorlar.
     Aslında Ak Partiyi bölme girişimlerinde ilk ciddi adım Abdüllatif Şener'in yeni bir parti kurması ile başladı. En iyi fırsatın kollandığı bu ayrılık bırakın netice almayı, tam bir hüsranla sonuçlandı. Türk halkı bugüne kadar fırsatçılık yapanları  affetmedi. Bu nedenle birlikte hareket etme kararı alan partilerin liderleri bu süreci iyi okumalı. Hele hele topluma rağmen bir girişim algısı, bu birlikteliğin baştan sakat doğmasına neden olacaktır.
     Biz böyle söylesek de organizasyon peşinde koşan liderler iktidarın yıkılması için hiçbir zaman bir araya gelmeyecek farklı kulvardaki partilerle işbirliğine balıklama atlıyorlar. Toplum ne der endişesi hiç taşımıyorlar. Bu gidişle siyasi partilerin durumu cenazede imamın sözüne benzeyecek. Nasıl bilirdiniz diye soracak. Halk da iyi bilirdik diyecek. Arkasından Fatiha okuyacaklar.
       Halk nasıl bir beklenti içerisinde? Vatandaş oyunu kullanırken aklını çalıştırmıyor mu? Bazılarının dediği gibi bize kömür, makarna verene oy veririz diyerek hayata bu kadar ilkesiz, pragmatist bir pencereden mi bakıyor? Yoksa bu liderin sesi gür çıkıyor, boylu poslu onun için bu partiye oyumu vereceğim mi diyor? Yoksa her zaman olduğu gibi Türk toplumu ferasatını göstererek oyunu bilinçli bir şekilde mi kullanıyor? İşte Türk siyasetini parti mezarlığına dönüştürenler bu soruların cevabını zamanında doğru bir şekilde verebilmiş olsalardı ülkenin içinde bulunduğu durum çok daha farklı olurdu.
       Halkı cahil gören, halka güvenmeyen, halka ne verirsen ona oy verir düşüncesine sahip olanlar ve hayatını bu argüman üzerine dizayn etmiş olanlar elbette kurdukları partilerin nasıl başarılı olacakları sorusundan ziyade x partisini nasıl yok ederiz derdine düşmeleri, en baştan çıkmaz yolda olduklarının bir işaretidir. "Biz nasıl başarı elde ederiz" yerine, bu parti iktidardan gitmeli cümlesinin ön plana çıkması çok sağlıklı değildir.
      Bugüne kadar "benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir mi olacak" diyerek sınıfsal ayrımı bir anlamda ortaya koyan hanım kızımız bu toplumun ortak değerlerinden ne kadar haberdar dersiniz. Buna benzer nice insanımız aslında bu düşünceye sahip. Peki yeni kurulan partilerin liderleri, yöneticileri ve destekçileri ( tabi ne kadar varsa) bu kızımızın düşüncesine tepki verebiliyorlar mı?
Demokratik mücadelenin toplumu ötelemeden, toplumun değerlerine yabancılaşmadan ilkesel tavır almaktan geçtiği bilincine sahip midir yola çıkan siyasetçiler? Yoksa bu defa birleşirsek sonuca ulaşırız hayallerini yeniden vizyona koyma derdindeler mi? Siyaseti kapalı kapılar ardında değil, toplumla beraber yapılacağını bunca yıl öğrenememiş siyasetçiler neden her defasında toplumdan tokat yeme yolunu seçerler.
      Bugün birleşerek hedeflerine varmak isteyen farklı fikirlere sahip partilerin liderleri bunu ülkenin geleceği için mi hayata geçirmek istiyorlar? Yoksa kişisel bir yaklaşım içine girerek içlerindeki öfkenin esiri olarak mı böyle bir davranış içine girmekteler? Ya da bizden gözükenlerden aferin alma derdine mi düşmüşler dersiniz. Neden böyle düşünüyoruz. Yaşadığımız onca süreç bu topraklar için çaba gösterenlerin niyetlerini her geçen gün yeniden öğrenmiş oluyoruz.
     Sevgili dostlar her defasında toplumu yok sayan, toplumun büyük çoğunluğuna hakaret eden, toplumun hafızasıyla alay eden, bu toplum kadir-kıymet bilmez diyerek ortalığı velveleye verenler, her seçim öncesinde topluma şirin gözükme adına olmadık şaklabanlıklara baş vurmaktalar. Dün söylediklerini unutanlar bugün sosyal devlet adı altında topluma vaatlerde bulunmaktalar. Dün bu milletin ne kadar güvenilmez olduğunu anlatmak için ekranlarda bilgiçlik taslayanlar, bugün bu milletin ne kadar onurlu olduğunu anlatma gayreti içine düşmüşler. Dün bu milletin kullandığı oyu ve tercihleri değersizleştirmek için  envaı çeşit düşünce ve işbirliği içinde olanlar bugün dürüstlükten, adaletten dem vuruyorlar.      
      Bizim tavsiyemiz ise birilerine karşı olmak için her yola baş vurmak yerine, bu ülke için, bu millet için neler yapabiliriz derdinde olursak daha doğru iş tapmış oluruz.
asimcezayirlioglu@hotmail.com




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Asım Cezayirlioğlu

 Kategori  GÜNCEL

1410 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 719
 Dün : 723
 Toplam : 1963643
 Ip No : 52.14.253.170
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.