Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

ARTÇI SORULAR
   
 

Mehmet Uçar ¬

Mehmet Uçar

 ARTÇI SORULAR
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.03.2015 - 14:45:55 


Değerli okurlarım, bugün tam manasıyla sebebini anlamakta zorlansak da siyaset oyununda kartların yeniden karılıp kağıtların dağıtıldığı, bu vesileyle hemen herkesin elini güçlendirecek hamleleri ardı ardına attığı bir süreçte ne olduğunu kavramak adına bazı hayati sorular yöneltmek istiyorum.


TEKLİF YAZILARI / MEHMET UÇAR (mehmetucarcem@hotmail.com)
ARTÇI SORULAR

            AKP'nin kurucu ilk dörtlüsünden(diğerleri sırasıyla Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Sayın Abdullah GÜL ve Abdüllatif ŞENER) üçüncüsü olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent ARINÇ'ın 23.03.2015 Pazartesi günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı deprem gibi basın açıklamasının artçı şokları hala devam ediyor. Değerli okurlarım, bugün tam manasıyla sebebini anlamakta zorlansak da siyaset oyununda kartların yeniden karılıp kağıtların dağıtıldığı, bu vesileyle hemen herkesin elini güçlendirecek hamleleri ardı ardına attığı bir süreçte ne olduğunu kavramak adına bazı hayati sorular yöneltmek istiyorum. Muhtemel etkileri itibariyle ileride AKP'nin İSKİ skandalı gibi de değerlendirilebilecek olan ARINÇ ile GÖKÇEK'in bu karşılıklı açıklamalarıyla sonu nereye varacağı meçhul(!) sürece dair kafamıza takılan bazı sorular vasıtasıyla muhatabım, bizatihi siyaset kurumu ve milletin kendisidir.

            Şimdi ARINÇ'ın açıklamalarından hareketle beynimizi kurcalayan cılız artçı sorularımızı yöneltelim. Kendisini cama benzeten Sayın ARINÇ, bu camı kırarsanız sizin de bir yerleriniz kesilir mi demek istiyor? Çanta taşıyanlar diye itham edilenler kimlerdir ve onların taşıdığı çanta kime ait acaba? Sayın ARINÇ'a Bakanlar Kurulu'nda 'Muhatap almayın, Gökçek kim siz kim?' tavsiyesinde bulunan bakanlar kimlerdir? O bakanlar, neden böyle bir tavsiyede bulunmuşlardır? ARINÇ'a tavsiyede bulunan bakanların, GÖKÇEK ile ilgili birtakım başka rahatsızlıkları mı vardır? ARINÇ'ın kendisinin istifasını isteyebilecek kadar haysiyetli olmayan birisi şeklinde nitelediği Sayın GÖKÇEK'in, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapmaya devam etmesi etik midir? Davası için değil de sırf çıkar ilişkisiyle, adam kandırmayla, koltuk ve makam sevdasıyla iktidara yakın duran o birileri acaba kimlerdir? Bazı siyasiler ileride emekli maaşı ile geçinemeyecekleri için mi görevdeyken akçeli işlere bulaşmaktadırlar? Yarın Ankara'nın sokaklarında şerefiyle dolaşamayacak olanlar kimlerdir? Onların geçmişteki hangi eylemleri buna mani olmaktadır? 

          Sayın ARINÇ, Sayın GÖKÇEK'in eşine saygı duymamış olsaydı daha neleri söyleyecekti acaba; ona nasıl okkalı cevaplar verecekti? Sayın ARINÇ, hangi bilgileri paylaşınca Sayın GÖKÇEK'in eşinin üzüleceğini düşünüyordu? Sayın GÖKÇEK'in isminin içinde olduğu 100 konuyu 8 Haziran sonrasına kadar bekletmek ahlaka ve adalete sığar mı? Kamuoyuyla paylaşılırsa hükümeti yıpratabilir diye yapılan birtakım yanlışların üzeri örtülecek midir? Havlayan(Bağışlayın, bu benzetme ifadesi bana ait değil!) kimdir; neden ve kim için havlamaktadır? Kimi devlet yetkilileri, kamu malları üzerinden 'paralel yapıya' yaptıkları kıyakları halktan gizlemekte midirler? Eğer böyleyse kim ya da kimlerdir o kamu görevlileri? Yani ARINÇ'a göre Sayın GÖKÇEK, GÖKÇEK'e göre de Sayın ARINÇ icraatlarıyla aslında gizli bir paralelci midir?

            Ankara'nın parsel parsel satılması iddiaları doğru mudur? İçişleri Bakanı bu iddialarla ilgili olarak soruşturma açacak ve sürecin selameti bakımından GÖKÇEK'i görevden alacak mıdır? 'Kucağa oturmak' tabiriyle anlatılmak istenen nedir? Acaba yapılan satışların herhangi bir kaydı ya da kuytu var mıdır? Söz konusu imar planı değişiklikleri, denetim yetkililerince zamanında mercek altına alınmış ve gerekli idari işlemler yapılmış mıdır? Sayın GÖKÇEK, seçimden sonra kime yaranmak için mücadele ediyor görüntüsü vermektedir? Yaptığı hukuksuz işler nedeniyle mahkemelerde boğuşması muhtemel birisi vatandaşlara kaliteli hizmet sunabilir mi? Ayyuka çıkan iddialarla ilgili eleştiriler fitne çıkmasın diye yok mu sayılacak?  

            Hükümet Sözcüsü tarafından Ankara'ya yakışmadığı iddia edilen birisi bütün bu açıklamalara rağmen görevde kalacak mıdır? Sayın ARINÇ'a göre Sayın GÖKÇEK, neden Ankara'ya yakışmamaktadır? Sayın ARINÇ, eğer varsa, bildiği halde bazı sabit suçları neden şimdiye kadar kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınmıştır? Bu tür açıklamalara rağmen hala, GÖKÇEK'in partisiyle ilişiği devam edecekse sorumluluğa partisi de ortak olmuş olmaz mı? Ayrıca Sayın GÖKÇEK'i kullanmak isteyen kuklacı da kimdir?

            Sayın Başbakan'ın konu kapanmıştır demesiyle konu kapatılabilir mi? Bizim devleti ve belediyeyi yönetsinler diye görevlendirdiğimiz kimi insanlar, tüm bu kapışmalardan sonra kamuoyunun her şeyi unutmasını bekleyerek kendi aralarındaki Bizans entrikalarında bizi seyirci konumunda tutmaya devam mı edeceklerdir? Sayın ARINÇ, bu açıklamaları hükümet sözcüsü sıfatıyla yaptığına göre toplumda, 'arkasında hükümet var' kanaati hakimdir; ya Sayın GÖKÇEK'in arkasında kim vardır? Ya da birisi var mıdır? Yoksa Sezer-Ecevit krizinin bir benzeri alttan alta ilerliyor da biz mi Büyük Fotoğrafı göremiyoruz?

            Son bir kaç soruyu da onlarca devlet kurmuş bir millet olan kendimize çevirmeliyiz:  Tüm bu olup bitenlere ne demek, nasıl bir adlandırmada bulunmak icap eder? Devletin çivisi mi yerinden çıkmıştır; yoksa hepten tuz mu kokmuştur? Karşılıklı yapılan bu salvoların içinden çıkan tespit, teşhis, itiraf, suçlama, itham, iddia, ima ve taleplerin hangisinde halkımızın menfaatlerine dönük iğne ucu kadar bir cümle yer almaktadır? Yahut da çömlek mi patladı veya deniz bitti de gemimiz karaya mı oturuyor? Sesime, bir yol ses ver TÜRKİYE!.. Bindik bir alamete de kıyamete mi gidiyoruz? Eyvah SAKARYA!..




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Mehmet Uçar

 Kategori  GÜNCEL

850 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 623
 Dün : 833
 Toplam : 1964380
 Ip No : 3.145.8.141
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.