Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

NE OLUP BİTİYOR BU MISIR’DA?
   
 

Mesut Koç ¬

Mesut Koç

 NE OLUP BİTİYOR BU MISIR’DA?

NE OLUP BİTİYOR BU MISIR’DA?
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.06.2015 - 19:00:13 


Mısır, Irak ve Suriye ekseninde son yaşananlardan sonra, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Büyük İsrail Projesi) afişe olduğunda yalanlayanlar acaba şimdi sorulsa ne derler?


Mısır, Türkiye gibi halkı Müslüman ülkeler açısından stratejik bir ülkedir. Özellikle Arap ülkeleri açısından önemli bir konuma sahiptir. Ülkemiz medyasında fazla yer bulmaz Mısır. İki yılı yakın bir süredir Mısır’da bir komedi oynanıyor. Ülkemiz yakın geçmişinde olduğu gibi; “demokrasi, demokrasi, demokrasi” diyenler, işlerine gelmeyince Mısır’da vazgeçiverdiler çok sevdikleri cici demokrasilerinden. Hem de dünyanın sözde uluslararası örgütlerinin desteğiyle. Buraya nasıl gelindiğine bakalım. Son kullanma tarihi dolan Hüsnü Mübarek sonrası birazda çalkantılı bir dönem sonrası seçimler yapıldı. Mısır halkı mevcut koşullar altında tercihini Mursi ve arkadaşlarından tarafa koydu. Mursi yönetimi çalışmaya başladı. Dünyayı sömüren uluslararası örgüt ve şirketler bir baktılar ki, Mursi kendileri açısından kullanılacak birisi değil. İşbirlikçileri vasıtasıyla harekete geçtiler hemen.

Mursi’ye karşı olanlar Tahrir Meydanı ve ülkenin başka bazı kentlerinde gösterilere başladı. Özellikle Tahrir Meydanı’nı dolduran göstericiler Mursi’nin görevden çekilmesini talep etti. 2013 Temmuz ayı başında ordu tüm dünyanın gözü önünde ve hatta canlı yayında yönetime el koydu. Karşı gelenlere de hiç tahammül göstermedi. Şiddet kullanarak olayları bastırdı. Anayasayı askıya aldı. Sonunda evlere şenlik yeni bir seçim ile Genelkurmay Başkanı Sisi ülkenin başına geçti. Tüm bunlar olurken, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya seyretti. Mısır ile yapılan anlaşmalar bile iptal edilmedi. Hiçbir yaptırım uygulanmadı. Hatta darbe yönetimi tarafından hunharca şehit edilen Rabia, bir işarete dönüştürülerek muhtelif ülkelerin iç siyaset malzemesi olarak bir güzel kullanıldı.

Geçtiğimiz hafta Mursi için verilmiş idam kararı onaylandı. Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yle beraber 106 kişiye verilen idam cezaları kesinleşti. Türkiye her zaman olduğu gibi şiddetle kınamakla yetindi. Oldu olacak büyükelçi Türkiye’de birkaç günlüğüne tatil için geri çekilseydi bari! O da olmadı.

Mısır, Irak ve Suriye ekseninde son yaşananlardan sonra, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Büyük İsrail Projesi) afişe olduğunda yalanlayanlar acaba şimdi sorulsa ne derler? İsrail için Mısır’da Sisi yönetimi ne kadar güvenli ise Ortadoğu ve yakın ülkelerin çoğunda mevcut yönetimler o kadar güvenlidir. Bakmayın siz uzun yılların narkozu sonrası yavaş yavaş kendine gelmeye başlayan şaşkınların atıp tuttuklarına! Sahte kabadayıların kınamalarına! İki yıldır Mısır’da gelinen acı nokta ortada. Sonuç olarak, siyonizmin çıkarları açısından ülkemiz Mısır ile ortak hedeftir. Adım adım işletilen bir plan ve hesap vardır. Ancak Allah’ın da bir hesabı vardır. Mazlum ve masum toplumlar uyandığı zaman sinsi plan ve hesapların hepsi tarihin çöp sepetine atılacaktır.

Yeni yazılarda tekrar buluşuncaya kadar sağlıklı, huzurlu ve mutlu kalın, hoşcakalın.

NOT: Zulüm her yerde kim tarafından ve kime yapılırsa yapılsın zulümdür. Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yapılan zulmü şiddetle kınıyorum. Sessiz kalan sözde insan hakları savunucularına da "yazıklar olsun" diyorum.

www.mesutkoc.com

*




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 10 Puan Verildi
 Kaynak :  Mesut Koç

 Kategori  GÜNCEL

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 552
 Dün : 528
 Toplam : 1951336
 Ip No : 44.222.249.19
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.