Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

YÖRÜK ŞENLİĞİ DEĞİL ‘YÖRÜK BULUŞMASI’
   
 YÖRÜK ŞENLİĞİ DEĞİL ‘YÖRÜK BULUŞMASI’

YÖRÜK ŞENLİĞİ DEĞİL ‘YÖRÜK BULUŞMASI’
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.08.2015 - 17:27:08 


Son dönemdeartan terör olayları ve buna bağlı olarak körpecik fidanların şehit olması sebebiyle konser ve diğer eğlencelerin iptal edildiği


Son dönemdeartan terör olayları ve buna bağlı olarak körpecik fidanların şehit olması sebebiyle konser ve diğer eğlencelerin iptal edildiği Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği yörüklerin toplandığı bir buluşmaya dönerken teröre tepki gösteren yörükler, devletin, polisin ve askerin arkasında olduklarını ifade etti

Seydikemer Belediyesi, Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri’nin düzenlediği Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği şehitlerimiz sebebiyle adeta matem havasında geçti. Konserlerin iptal edildiği, geleneksel cirit ve güreşlerin yapıldığı etkinlik öncesi Yörükler temsili yörük göçü eşliğinde kortej yürüyüşüyaptı. Binlerce Yörük’ün katıldığı kortej yürüyüşünde, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileriz" yazılı afişi taşındı. Genç güreşçiler de ellerinde şehitlere saygıyı ifade eden, "Sahip olmayı istiyorsan; önce ait olmayı bileceksin", "Eğer vatan tehlikede ise her şey vatana aittir". "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır" pankartlarıyla dikkat çekti. Kortej geçişi sırasında vatandaşlar da evlerinin balkonundan alkışlarla eşlik etti.

Aslını unutmamalı
Seki Mahallesi'nde Zümrüt çayırındaki geleneksel şenliğe Türkiye'nin dört bir yanından Yörük Türkmen dernekleri katıldı. Mehteran takımı eşliğindeki yürüyüşe Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri,  oda başkanları ile binlerce vatandaş katıldı katıldı. 


Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Aslını unutan neslini unutur" diyerek amaçlarının Yörük kültürünü gençlere ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Bu etkinliklerle birlik ve beraberliğin gücünü göstermek istediklerini belirten Otgöz, "Son günlerde ülkenin bütünlüğü ve güvenliği için canlarını veren kahraman askerlerimizin acısıyla bu yıl şenlik bölümünü iptal ettik. Açılışımızda teröre karşı duruşumuzu gösterdik. Dağlara, taşlara duyurduk sesimizi, teröre lanet olsun diye. Kardeşlik için kalplerimiz birleşti" dedi. Ertuğrul Gazi Kültür Dernek Başkanı ve Dünya Yörükler ve Türkmenler Genel Başkanı Nihat Kula da, "Yörükler olarak devletimizin her zaman yanındayız. Bu güzel vatanı böldürtmeyiz" diye konuştu. Etkinlikte Fethiyeli sanatçılar Adem Kazan ve İsmail Uzunoğlu, Çanakkale ve memleket türküleri seslendirirken Şair Hülya Canda ise memleket sevdası şiirleri okudu. Cirit ve Yörük göçü ile gelin alma gösterilerinin yer aldığı etkinliğe hüzün hakim oldu. 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  KÜLTÜR-SANAT

24829 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 226
 Dün : 723
 Toplam : 1963150
 Ip No : 18.118.0.240
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.