TERÖRE KARŞI “BAYRAK ASIN” KAMPANYASI


Fethiye’deki bazı esnaflar son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerine ev ve iş yerlerine asılmak üzere bayrak kampanyası başlattı.

 

“TERÖR, TÜRKİYE'DE YAŞAYAN HERKESİN ORTAK SORUNUDUR”

Terör örgütü PKK’ya karşı Fethiye halkı yine duyarlılığını gösteriyor. Son zamanlarda yaşanan gittikçe artan terör olayları ve gelen şehit haberleri üzerine Fethiye’deki bazı iş yeri sahipleri ve çalışanları iş yeri ve evlerine “Türk bayrağı Asın” kampanyası başlattı. Ev ve iş yerlerine astıkları Türk bayrakları altında çekindikleri fotoları da gazetemize ulaştıran vatandaşlar başlatılan bu kampanya konusunda tüm Fethiye halkını duyarlı olmaya davet ettiler. “Ev ve İş Yerine Bayrağını As. Birlik ve Bütünlüğünü Tüm Ülkeye Göster Fethiye” isimli bayrak asın kampanyasının öncülerinden ilçemiz esnaflarından Mustafa Aydın, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde tek ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Tüm esnafımızı bayrak asmaya davet ediyorum. Terör, Türkiye'de yaşayan herkesin ortak sorunudur. Bu sorunu kimse görmezden gelemez ve 'bana ne' diyemez. Türk-Kürt ayrımı yapmaksızın herkesi bu kampanyamıza katılmaya davet ediyorum. Türk bayrağı, Türküyle, Kürt’üyle bu topraklar üzerine yaşayan herkesi bir çatı altına toplayan ortak paydamızdır. Teröre karşı dik duruşumuzu göstermek için Türk bayrağı olmayan işyerlerinden alışveriş yapmayacağız, Türk bayrağı olmayan toplu taşıma araçlarına binmeyeceğiz." dedi.

 

“EV VE İŞ YERİNE BAYRAĞINI AS. BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ TÜM ÜLKEYE GÖSTER FETHİYE”

Son günlerde yaşanan terör olayları ve gelen acı şehit haberleri yüzünden Fethiye’de sessiz ve anlamlı bir eylem yapmak istediklerini ve terör örgütlerine karşı en güzel ve anlamlı cevabın ev ve iş yerlerimize  Türk bayrağı asmak olduğunu belirten Ölüdeniz’de işletmecilik yapan bir başka esnaf Yalçın Coşkun da tüm Fethiye halkını bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Amaçlarının onların da istediği gibi sokaklara dökülmek olmadığını söyleyen Coşkun, “Hemen hemen her gün televizyon haberi ve gazetelerde okuduğumuz haberlerde şiddetle kınadığımız terör örgütü üyeleri askerimize ve polisimize karşı haince saldırılılarda bulunuyorlar. Her gün hain saldırılar nedeni ile bizim için çok acı olan şehit haberleri alıyoruz. Bu memlekette Türk halkının varlığı her zaman olacaktır ki olduğu sürece de Ay Yıldızlı bu bayrak göklerden inmeyecek ve devletimiz her daim birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Onların istediği gibi sokaklara dökülüp iç savaşa meal vermeyerek bayrağımızı tüm ev ve iş yerlerinde dalgalandıralım. Ev ve İş Yerine Bayrağını As. Birlik ve Bütünlüğünü Tüm Ülkeye Göster Fethiye” diye konuştu.

 

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ” OLMA KARARLILIĞIYLA TÜRK ORDUSUNUN YANINDAYIZ!”

Bu memlekette birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamak varken neden bu tür olayların olduğuna anlam veremediğini belirten Seyfettin Karagözoğlu ise Bu topraklar üzerinde bu millet hiçbir ırk ve din ayrımı yapmadan yüz yıllarca yaşamıştır. Şimdi kendini bilmez birkaç kişi ülkenin birliği ve beraberliğini bozmaya çalışıyor. Biz buna izin vermeyiz. Fethiye halkı bu konuda şimdiye kadar çok duyarlı olmuş ve olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Kampanyanın bir diğer mimarlarından Veli Tokat ise“Son bir ay ülkemizin her köşesine bir sürü şehit haberi ile kor daha düşmüştür. Terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadelede bir sürü gencecik fidanlarımızı bu toprak uğruna şehit verdik. Türk milleti zor zamanlarda hep dinç ve cesur olmuştur. Teröre karşı verdiğimiz bu mücadelede de her zamankinden daha dinç ve cesuruz. Türk milleti olarak bildiğimiz bir gerçeği bugünlerde tekrardan hatırlıyoruz; terörle pazarlık olmayacağını, PKK ile anlaşma olmayacağını tekrardan bilinçlerimize çıkartıyoruz. Türk milleti olarak PKK ile Dolmabahçe yapılan görüşmeleri, açılım sevdalarını da çok iyi biliyoruz. Türk ordusunun PKK ile verdiği bu terör mücadelesinde yıpratılmasına, bu mücadelenin bir saray mücadelesiymiş gibi gösterilmesine asla izin vermeyeceğiz! Verdiğimiz bu mücadele Vatan mücadelesidir! Türk halkı olarak oynanan oyunların çok iyi farkındayız. İşine gelince “Savaş” gelmeyince “Barış” sloganları atanlardan, başı sıkıştığında eli kanlı AB’yi ve Nato’yu göreve çağıranlardan hesabı Türk milleti olarak soracağız! Teröre karşı verdiğimiz bu mücadelede hepimiz “Mustafa Kemal’in Askeri” olma kararlılığıyla Türk ordusunun yanındayız!” dedi.(haber/Gökhan Ayyıldız)



Tarih: 21.08.2015

Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA
http://www.fethiyehabermerkezi.com/