Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Eğitim Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması
   
 Eğitim Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması

Eğitim Sendikalarından Ortak Basın Açıklaması
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.01.2014 - 20:29:04 


Fethiye’de faaliyet Gösteren Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikalarının temsilcileri bir araya gelerek ortak bir basın açıklamasında bulundular.


Fethiye’de faaliyet Gösteren Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikalarının temsilcileri bir araya gelerek ortak bir basın açıklamasında bulundular. Türk Eğitim Sen Fethiye İlçe Temsilciliğinde bir Araya Gelen Türk Eğitim Sen Fethiye Temsilcisi Bünyamin Avcı, Eğitim Sen Temsilcisi Ali Türk ve Eğitim İş Sendikası Fethiye İlçe Temsilcisi Uğurcan Küçükala yaptıkları ortak basın açıklamasında “Okullarda öğrencilerin yararına okul dönüşümleri yapılması gerekirken bazı okul müdürlerinin çıkarı doğrultusunda dönüşüm yapılmaya çalışıldığını hayret ve ibretle izlemekteyiz. Gücü kamunun lehine kullanmakta dirayet gösteremeyenlerin, aynı gücü kendi lehlerine kullanırken ilke ve etik değerleri yok saymaları düşündürücü ve üzücüdür” denildi.

Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, ve Eğitim İş Sendikası Fethiye İlçe temsilciliği adına basın açıklamasını yapan Türk Eğitim Sen Fethiye İlçe Temsilcisi Bünyamin Avcı  “Sevgili Fethiye’mizin eğitim sahasındaki sivil toplum örgütleri olarak; ilçemizde bizleri tedirgin eden bazı meselelerle ilgili tespitlerimizi Fethiye Milli Eğitim çalışanları ve Fethiyelilerle paylaşma ihtiyacı duyduk. Bazıları güzel ilçemizde, küçük koltukların büyük adamı olma hastalığına yakalanmışlardır. Direnişi kırılmış, baskı karşısında pes etmiş bir eğitim camiası içinde olduklarını sanmışlardır. Güce karşı ilkelerinden, duruşlarından ödün vermeyen aydın eğitimciler olduğunu unutmuş, herkesi kendileri gibi kabul etme yanılgısına düşmüşlerdir. Bu hastalığın önce kendi bedenlerini yok edeceğinden şüphemiz yoktur. Ancak hastalığın geleceğimizi de etkileyecek olması bizi endişelendirmektedir. İlçemizdeki ikili eğitimden, kalabalık sınıflardan, okullar etrafındaki bozuk yollardan, güvenlik sorunlarından, okulların ekonomik sıkıntılarından söz etmeyenler; bireysel hak ve özgürlükleri, eğitim çalışanlarının özlük haklarını görmezden gelenler; nereye kimi atayalım, kime neyi vaat etsek noktasında ince hesaplar peşine düşmüştür. 4+4+4 sonucu dönüşen okulların oluşturduğu kaos ortamında, bir takım yanlı görevlendirmeler olduğu açıktır. Dönüşen okullarda öğrencilerin yararına okul dönüşümleri yapılması gerekirken bazı okul müdürlerinin çıkarı doğrultusunda dönüşüm yapılmaya çalışıldığını hayret ve ibretle izlemekteyiz. Gücü kamunun lehine kullanmakta dirayet gösteremeyenlerin, aynı gücü kendi lehlerine kullanırken ilke ve etik değerleri yok saymaları düşündürücü ve üzücüdür. Birçok mesele bardağı doldurmuştur. Bardağı taşıran son görevlendirmeye kadar sabrettik. Gördük ki bizler sabrettikçe başkaları bizim sabrımızı acizlik olarak idrak etmektedirler. Oysa bilmeliler ki bizler güçlünün karşısında eğilmemeyi ilke edinen, liyakat esasıyla makam sahibi olunması gerektiğini düşünen, eğitim camiasının ahenk içinde görevini yapmasını isteyen sivil toplum örgütleriyiz” dedi.

Bünyamin Avcı “Türkiye’nin en başarılı gençlerinin eğitim gördüğü Belediye Fen Lisesine siyaset bulaşmıştır. Yönetmelik gereği görev başındaki müdürün isteği doğrultusunda müdür yardımcıları görevlendirilecektir. Okul müdürü iki isim belirler. Bu isimler kabul görmezler. İkinci defa çeşitli istişareler neticesinde iki isim daha belirlenir. Ancak her ne hikmetse bunlar da kabul görmez. EBS ilçe temsilcisinin eşi söz konusu göreve talip olur ve kabul görür. Üstelik okulun öğretmeni değildir. Böylece hikmeti herkes anlar. Bizim derdimiz söz konusu sendika temsilcisinin eşinin görevlendirilmesi değildir. Kendilerini asla üzme niyetinde değiliz. Her eğitim emekçisi gibi onun da hakkıdır diye düşünürüz. Haklıysa sonuna kadar destekleriz. Ancak şu sorular cevaba muhtaçtır. Ona hak görülen, önceki teklif edilenlerden neden saklanmıştır? Gerekçe nedir? Önce teklif edilen arkadaşlarda ne eksiktir? Eğitim çalışanları olarak bütün bunları görüyor ve üzülüyoruz. İlgililere, eğittiğimiz çocukların hepimizin çocukları olduğunu, çalışanların ise hepimizin arkadaşları olduğunu hatırlatıyoruz. Okul yöneticilik kadrolarını keyfi tanzim etmeye çalışmak en hafif deyimle çirkindir. Sık sık saf değiştiren seyyar belleklerle eğitime katkı sağlanamayacağı kesindir. Eğitim, ıstırap çekmeden büyüyen ham düşüncelere bırakılacak bir mesele değildir. Bu arada yeni kurulan Seydikemer ilçemizde, milli eğitimde yapılan bazı görevlendirmeleri, herkesin dikkatle takip etmesini istiyoruz. Yeni kurulan bu ilçemizde de maalesef siyasi kaynaklı kirli işlerin döndüğünü kaygıyla duymaktayız.  Fethiye’de eğitim sahasının en güçlü sivil toplum örgütleri olan bizler, üyelerimizden ve kalemimizden aldığımız güç ve yasaların bizlere tanıdığı çizgiler çerçevesinde, Sevgili Fethiye’mizdeki bütün gelişmeleri, başta eğitim olmak üzere, yakından izlediğimizi tüm kamunun bilmesini isteriz” diye konuştu.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

1984 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 103
 Dün : 833
 Toplam : 1963860
 Ip No : 18.222.163.31
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.