Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN
   
 

Ramazan Yıldırım ¬

Ramazan Yıldırım

 ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.07.2015 - 00:54:09 


Değerli okurlar, bu yazı yayınlandığında bir Ramazan Bayramı'nı daha geri de bırakmış olacağız. Umarım bu bayram-ı Neşe ve huzur içinde sevdiklerinizle beraber geçirme imkanı bulmuşsunuzdur.


ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

 

Değerli okurlar, bu yazı yayınlandığında bir Ramazan Bayramı'nı daha geri de bırakmış olacağız. Umarım bu bayram-ı Neşe ve huzur içinde sevdiklerinizle beraber geçirme imkanı bulmuşsunuzdur. Biz sizlerin Bayramı'nı can-ı gönülden tebrik ediyor, daha nice bayramlara sağlık ve sıhhat içinde kavuşmanızı Allah'tan temenni ediyoruz.

 

Bayram da bile İslam Ülkelerinin bazılarında katiller işbaşında olup, insan canı almaya ve kanını dökmeye doymadılar. Irak'ta yine halkın kalabalık olduğu bir yere arabalarla bombalı saldırı düzenlediler, 100 ölü, onlarca yaralı. Şimdi bunlar Müslüman öyle mi?

 

Gerçekten İslam coğrafyasının nerede ise her yerinde kan ve gözyaşı var. İnsanlığın perişan olduğu bir coğrafyada kan ve gözyaşı akarken, diğer tarafta huzur olacak öyle mi? Tabi ki olmuyor, olmayacakta.

 

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da trafik terörü yine çok canlar aldı. Kimi çocukları mezara gönderdi, kimilerini de yetim ve öksüz bıraktı.

 

Pazar günü saat 17 itibari ile kazaların bilançosu korkunçtu; 74 ölü, 377 yaralı. Sanki Ülkede bir iç savaş var. Bu trafik terörüne nasıl bir çözüm bulunacak tam olarak bilemiyorum ama acilen bu konuda ülke olarak harekete geçme zamanı çoktan geldi. Cehalet, dikkatsizlik ve alkol nice ocakları söndürdü, söndürmeye de devam edecek bu gidişle.

 

Peki son on yılda trafik terörüne ne kadar kurban vermişiz biliyor muyuz? Tam 42447 ( kırk iki bin dört yüz kırk yedi) kişi can vermiş. İki milyon yirmi altı bin 986 kişi de yaralı. Yani orta büyüklükteki bir şehir nüfusunu trafik kazalarında kaybetmişiz. Yaralı ve sakat kalanlar ayrı bir sorun. Peki ülke ekonomisine ne kadar maliyeti olduğunun farkında mıyız?

 

Evet değerli okurlar, esas yazımızın konusuna geçelim isterseniz. Yani yazımızın başlığından da anlaşılacağı üzere, Sayın Erdoğan'ın ülkeyi geren çıkış ve söylemlerine.

 

Sayın Erdoğan'ın ülkeyi geren çıkış ve söylemlerinden önce isterseniz sizinle tarihe, yakın tarihimize bir yolculuk yapalım ne dersiniz?

 

Başlıktan da anlaşılacağı üzere yazımızın esas konusu gerginlik ve ülkenin gerilmesi olunca geçmişe bir yolculuk yapıp ülkenin nasıl gerildiğini örneklerle anlatmaya çalışalım.

 

Bu Ülke'de bütün bir millet, Türk'ü, Kürdü Çerkezi, Arnavut-u bir ve bütün olarak gerek Çanakkale- de gerekse kurtuluş savaşı'nda beraberce yanyana, omuz omuza savaştılar, kimisi gazi oldu, kimisi şehit, vatan topraklarının her metrekaresi şehit kanlarıyla sulandı. Çanakkale- de her biri yanyana yatmakta ve hiçbiri de birbirinden rahatsız değil öyle değil mi?

 

Şimdi soruyorum bu bin yıllık kardeşliğimize fitne fesat tohumları ekip, bu milleti, sen Türksün, Kürtsün, Lazsın, Çerkezsin, Abazasın, Gürcüsün diye kim kamplara ayırdı?

 

İlk Hutbe okuyan Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal değil miydi? Peki İslam dini en mükemmel din diyen de oydu değil mi?

 

Peki, en son ve mükemmel İslam dini görüşünden1934 lerde, " Gökten indiğini zannettikleri dinle bin yıl bu milleti yönetmeye kalktılar" görüşüne savrulundu? Ne değişmişti ki?

 

İlk TBMM meclisi dua ve tekbirlerle açılmamış mıydı? Ne oldu da sonraları Meclis Kürsüsü'nde Allah demeye çekinilir hale geldi? Laikliğe Aykırı mı değil mi tartışması yaşandı?

 

Peki, ilk meclis Ülkenin her kesiminden insanların oluşturduğu ve aynı zamanda kurtuluş Savaşı'nın bir mozaiği değil mi idi? Sahi bu mozaiği kim dağıttı? Niçin dağıttı Söyler misiniz?

 

Çok önemli isimlerden ve Trabzon mebusu Şükrü Kaya-yı sahi kim niçin vurdu ve cinayetin üzerine gidilmedi?

 

Peki, bu Ülkenin milli Marşı'nın Şairi niçin Mısır'a gitmek zorunda kaldı? Derdi neydi? Niçin ve neye küskündü acaba? Bilen var mı idi? Derdini soran oldu mu?

 

Sahi Yargısız ve insafsız yargılamaların zirve yaptığı" Sanıkların idamına, tanıkların bilahare dinlenmesine" diye hüküm kurulduğu İstiklal Mahkemeleri kim ya da kimleri niçin idam cezası ile cezalandırıp astı? Sahi idama hükmolunanların suçu neydi?

 

Şapka kanunu çıkmazdan önce " Frenk mukallitliği" diye kitap yazan İskilipli Atıf efendi, niçin asıldı? Acaba sadece idam edilen Atıf Efendi mi yoksa bir düşünce mi idama mahkum ediliyordu?

 

600 yıllık koskoca bir imparatorluk kuran bir hanedanın üyeleri apar topar yurt dışına Sürgün edilerek onların en sefil bir hayata düşmelerine niçin ve kimler sebebiyet verdi?

 

Müslüman bir Ülkede 1940 yıllarda insanlar niçin cenazelerini yıkayacak imam bulmakta zorlandı? Niçin camiler ahıra çevrildi? Niçin Kur'an öğrenmek ve öğretmek yasaklandı? Müslüman bir ülkede niçin dine bu kadar mesafeli olundu ve tahripkar davranıldı?

 

Niçin Ezanın Arapça okunması yasaklandı ve niçin Ezanın Türkçe okunması mecbur kılındı?

 

Menderes niçin asıldı? Kime meydan okumaydı aslında onun asılması?

 

Sahi 1970 ile 1980 arasında binlerce gencin ölmesine sebebiyet veren sağ sol çatışmasına kim ya da kimler göz yumdu? " İhtilalin olgunlaşması için bekledik" diyen zat, sahi biraz daha insan kanı dökülsün diye beklemesinin cesaretini kimlerden almakta idi? Peki ne olduda ihtilalden sonra bir anda bıçak keser gibi sokak ve terör olayları bitiverdi?

 

Sahi bu ülkede her on yılda bir ihtilal yapanların amacı neydi? Neyin peşinden koşmakta idiler?

 

Halkın oyuyla seçilmiş bir iktidarı silahların gölgesinde kim ya da kimler kimin adına iktidardan uzaklaştırdı? 28 Şubat postmodern darbesi aslında kime karşı yapıldı?

 

Habis bir ur ve irticanın odağı diye kimler töhmet altında bırakıldı? Sahi fazilet ve Refah Partileri niçin kapatıldı?

 

28 Şubat dönem ve öncesinde binlerce insan niçin fişlenip töhmet altında bırakıldı? İrticacı diye yüzlerce insan niçin Ordudan atıldı? Niçin Namaz kılmak ve Oruç tutmak bu ülkede sakıncalı sayılmak için bir sebep oldu? Sahi bu milletin dindar kimliği niçin muktedir zihniyeti bu kadar rahatsız etti?

 

Seçilmiş bir Belediye Başkanı'nı Milli Eğitim Müfredatında olan şiiri okudu diye kimler mahkum edip hapse yolladı?

 

" Artık Muhtar bile olamaz, siyasi hayatı bitti" diye kim ya da kimler büyük büyük başlık attı gazetelerine?

 

Milletin zekasıyla kimler alay etti? "Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam" diye kimler bu milletle alay etti?

 

Sandıktan çıkan sonuçlar yetmez diyenler, milletin oylarıyla alay edenler kimlerdi? Kimlerdi acaba " Halk plajlara akın etti millet denize giremiyor" diye başlık atanlar gazetelerinde?

 

Öldükten sonra yere göğe sığdıramadıkları Halk Ozan'ı Aşık Veysel'i kimler acaba kasket ve şalvarlı Ankara'ya yakışmıyor diye Şehre sokmadı?

 

Evet, kimlerdi gerçekten binlerce insanımızın PKK terör olaylarında ölmesine, askerimizin şehit olmasına sebebiyet veren?

 

Bu ülkeyi yıllarca belli bir zümrenin soymasına göz yumup, faizden geçinen mutlu azınlık kimlerdi?

 

Kimlerdi Ülkenin tek sahibin kendileri olduğu zannıyla Anadolu Halkını küçümseyen ve onlara tepeden bakan zihniyet?

 

Kendi halkından korkan zihniyet kimlerdi ve kendi halkından korktuğu için Üniversite kapılarında Başörtülü öğrencileri perişan eden zihniyet kimlerdi ve kimin ya da kimlerin temsilcileri idi?

 

Kendi halkından korkan ve kendi dininden çekinen, Batı uygarlığını hedef gösterip te okuma yazmayı güya teşvik ettiğini söyleyip, öbür taraftan da Üniversite'de başörtüsüyle okumak isteyen kendi vatandaşına kan kusturan zihniyet kim ya da kimlerdi? Kıldan ve tüyden korkup, Cumhuriyetin yıkılacağı korkusuna kapılan zihniyet gerçekten kimi temsil ediyordu?

 

Cumhuriyet mitinglerinde " Kahrolsun şeriat" naraları atan zihniyet neyin düşmanıydı? Kime karşı idiler? Türkiye'de kime karşı meydan okumaydı acaba Cumhuriyet mitingleri?

 

Gezi olayları neyin ifadesi idi? Milleti kim kamplara bölmek istedi? Kim turuncu devrim peşindeydi?

 

Kimler başlık attı? " Vay şerefsiz" diye. " 411 oy kaosa kalktı" diye hangi gazete başlık attı? Milletin iradesinin tecelli ettiği parlementodan çıkan sonuçla kim ya da kimler dalga geçti?

 

Sandıkta yenemedikleri siyasi partileri ve liderlerini illegal yöntemler ve ayak oyunları ile kim ya da kimler sistem dışına bırakmaya çalıştılar ve hangi filimleri çevirdiler?

 

Hem demokrasi, millet iradesi deyip kendi istedikleri sonuç çıkmayınca, kimler milletin iradesine ipotek koymaya kalktılar ve millet iradesiyle dalga geçmeye başladılar?

 

Manşetlerle kim ya da kimler hükümet devirip hükümet kurdu? Kimler basın birinci kuvvettir deyip zinde güçleri ve orduyu göreve davet etti attığı manşetlerle?

 

Katsayı diye akla ziyan bir mesele icat edip binlerce İmam Hatiplileri mağdur eden hayatlarını karartan kimlerdi?

 

Sırf İmam Hatiplilerin kökenlilerin Önünü kesmek için kat sayı ucubesini icat edip Türkiye'deki meslek okullarını katlederek kalifiye elaman sıkıntısını ortaya çıkaran kimlerdi?

 

Meslek okullarını adeta bitirerek alt sanayi kollarında kalifiye elman bulunamamasına sebebiyet veren kimlerdi?

 

İlkokul çocuklarına Kuran Kurslarını yasaklayan kimlerdi? Kimlerdi acaba imam Hatip Okullarının orta kısmını kapatarak binlerce öğrenci ve veliyi mağdur eden?

 

Kısacası milleti laik, anti laik, Alevi Kürt, şeriatçı, yobaz diye kimler kamplara ayırdı? Bin yıllık kardeşliğimizi dinamitleyen kimlerdi acaba?

 

Daha neler neler. Akla ziyan operasyonlardı bunlar.

 

Allah Aşkın'a hangi lider geçmişte Erdoğan kadar itibar suikastına maruz kaldı? İtibarsızlaştırmaya çalışıldı? Hangi lider onun kadar manşetlere konu oldu?

 

Bu ülkede onca güzel Şeyler oldu bir defa da olsa yaşa bravo dediniz mi Allah aşkına?

 

Birinci köprüye siz karşı çıktınız, ikinci köprüye, üçüncüsüne, üçüncü Havalimanı'na hep siz karşı çıktınız. Öyle değil mi?

 

Sahi sizler hangi ülkenin vatandaşı sınız?

 

Erdoğan milleti geriyor diyen ey mutlu ve mesut azınlık! Paradan para kazanma dönemlerinizi, faizden para kazanma dönemlerinizi, Ülkenin seçkin vatandaşları olarak ülke kaynaklarını yalnız kullandığınız dönemleri özlediniz biliyoruz?

 

Erdoğan Ülkeyi geriyor diyenler sizlere soruyorum, yukarıda sorduğum sorulara insaf ve vicdan ölçüsünde bir cevap verin, ben de Sayın Erdoğan'ın ülkeyi nasıl gerdiğini sizlere hiç eğip bükmeden izah edeceğim.

 

Sağlıcakla kalın dostlar.

 

            Av. Ramazan YILDIRIM




Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 21 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Yıldırım

 Kategori  SİYASET

36459 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

 21.07.2015

AK PARTİ'DE LİDER SORUNU MU VAR , BİR YAZARA REDDİYE

 5.07.2015

MİLLETİN BABALIĞINDAN DEVLETIN BABALIĞINA!

 22.06.2015

KANTARIN TOPUZU!

 10.06.2015

İKTİDAR VE BASIN KAVGASI, PEKİ KİM HAKLI?

 3.06.2015

KAVGANIN TARAFLARI KİM? BASIN KAÇINCI KUVVET?

 25.05.2015

SONLARI MENDERES GİBİ OLACAK!

 17.05.2015

TABİAT KENDİNİ YENİLEDİ YA İNSANLIK?

 5.05.2015

BİR YAZAR OLARAK, AK PARTİDEKİ GELİŞMELERİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 28.04.2015

KARANLIK BİR TÜNELE AÇILAN KAPI, 17 NİSAN 1993!

 21.04.2015

EVET, BEN DE ORADAYDIM!

 31.03.2015

DÜNYANIN EN BÜYÜK MEZBAHASINDAYIM

 13.03.2015

AK PARTİ' DE TEMAYÜL YOKLAMASINI NASIL DEĞERLENDİRMELİYİZ?

 5.03.2015

NİÇİN YAZDIM VE NİÇİN BIRAKIYORUM?

 17.02.2015

AK PARTİ MUĞLA' DA KİM VEKİL OLMALI YA DA NASIL BİR VEKİL?

 10.02.2015

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 16
 Bugün : 113
 Dün : 296
 Toplam : 2038635
 Ip No : 13.58.218.16
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Ekim 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.