İnşaat ustası olan 35 yaşındaki Yıldıray İlden, önce evini yaptı ardından 14 ay önce evlendi. 2 ay önce bir de kızı dünyaya gelen talihsiz genç, tam da mutluluğa adım attım derken ASL adı verilen amansız bir hastalığa yakalandı. En büyük destekçisi olan eşi Melek Hanım ile birlikte hayata tutunmaya çalışan genç adam, şimdi yavaş yavaş öldüren bu hastalık için gerekli olan 60 Bin TL’yi üstlenecek hayırseverleri bekliyor. 10 ay önce fark etmişler hastalığı. İnşaat ustası olan Ortaköylü Yıldıray İlden, inşaat yaparken bir gün tuğlayı dahi elinde tutamamış. Derken babası Necati İlden ile birlikte başlamış hastane yolculuğu.. Tahliller, tetkikler… Fenerbahçeli futbolcu Sedat Balkanlı ile tanıdı Türkiye bu hastalığı. Tedavisi mümkün değil denen, 'motor nöron hastalığı' olarak da bilinen Amiyotrofi Lateralskleroz (ALS) hastalığı için çalmadık kapı bırakmamış İlden Ailesi. Doktor doktor gezmekten ekonomik
olarak da tükenmişler. 14 aylık eşi Melek Hanım da evlendikten 4 ay sonra gelen bu amansız hastalık karşısında eşine adeta dayanak olmuş. İki aylık bebekleriyle birlikte yine hayata umutla tutunmak isteyen İlden Ailesi, Ankara’daki bir Tıp Merkezi’nden gelen küçücük bir umut için gerekli, yaklaşık 60 Bin TL’yi üstlenecek yardımseverleri bekliyor.
Günlük ihtiyaçlarını eşinin yardımlarıyla ancak giderebildiğini anlatan 35 yaşındaki Yıldıray İlden, hastalık yüzünden güçlükle tamamladığı konuşmasında yavaş yavaş öldüren bu hastalığa nasıl yakaladığını şu ifadelerle anlattı. “Önce elimde başladı, spnra tüm vücüda yayıldı. Doktor ilk önce 1 yılda kendiliğinden geçer dedi. Sonra ilerlemeye başladı ve ALS tepiti koydular. Tekerlekli sandalye yazacak oldular ben de yazdırmadım. Araştırma hastanesine gittim orada da aynı teşhisi koydular. Şu an evde eşimin yardımıyla yürüyebiliyorum. Tuvaletim başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarımı onun sayesinde gideriyorum. 2 aylık kızım var iyileşip ona babalık
yapmak istiyorum. Ankarada bir doktor önerdiler oraya gittik. Bize kök hücre nakliyle bu hastalığın tedavi edilebileceğini söylediler ama bunun Sağlık Bakanlığı tarafından karşılamadığını maliyetini kendilerinin karşılaması gerektiğini söylediler. Maddi durumum iyi olmadığı için şu an bunu yapma şansım yok. Yardım etmek isteyen olursa mutlu oluruz. Eşi Gülfinaz İlden ile birlikte oğullarının yakalandığı amasız hastalığa duydukları üzüntüyü ifade eden baba Necati İlden, yeni evlenen oğlu için ‘hastalığı belliydi, niye evlendi’ şeklindeki sözlere çok içerlediğini kaydederek “ 72 gün içerisinde düğün yapıldı. Evlendiklerinden sonraki iki buçuk aylık sürede oğlum ve damadım mutlu bir şekilde yaşadı ve oğlum da inşaatlara giderek gayet sağlıklı bir şekilde çalıştı. Sonrasında hastalandı, özel hastanelerin yanı sıra Araştırma hastanesine de götürdük. Ankara’da bir doktor çıktı ve tedaviyi yapabileceğini söyledi. 6 çocuğumdan en küçüğü olan oğlum için torunumun yüzü suyu hürmetine yardım bekliyoruz” dedi. Köylerinde Yıldıray’ın herkes tarafından çok sevildiğini dile getiren Köy Muhtarı Sadettin İlden ise hastanın özel hastaneler de dahil bir çok hastaneye gittiğini ifade ederek “ilk önce bunun tedavisi yok denildi. Ardından Ankara’da bir profesör bu tedaviyi ben yaparım ama bu iş maliyetli olur dediğini duyduk. Fethiye’de, Muğla’da veya Türkiye’de yardımsever vatandaşlarımızın da olduğunu biliyoruz. 1 yıldan beri ellerinde avuçlarında ne varsa harcadılar. Durumları çok kötü. Bun yüzden hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.