Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Nisanur'un Dramı Yürek Burktu
   
 Nisanur'un Dramı Yürek Burktu

Nisanur'un Dramı Yürek Burktu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.02.2014 - 15:46:35 


Fethiye'nin Karadere beldesinde sera işçisi olarak çalışan 4 çocuk sahibi 33 yaşındaki Bülent Batır ve 34 yaşındaki Fatoş Batır çiftinin en küçük kızları 3 yaşındaki zihinsel engelli Nisanur'un dramı, yürekleri burktu.


Fethiye'nin Karadere beldesinde sera işçisi olarak çalışan 4 çocuk sahibi 33 yaşındaki Bülent Batır ve 34 yaşındaki Fatoş Batır çiftinin en küçük kızları 3 yaşındaki zihinsel engelli Nisanur'un dramı, yürekleri burktu.

 
Vücudunun her yeri kaşınan, kaşınmaya bağlı olarak yara ve iz oluşan Nisanur'un sürekli ağlaması ve uyuyamaması anne Fatoş Batır'ı  çaresizlik içerisinde bıraktı.
Henüz bir teşhisi konmayan, sağlık güvenceleri olmadığı içinde yeterli düzeyde muayene imkanı bulamayan Nisanur, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Bülent ve Fatoş Batır çifti 5 yıl önce üç çocuklarıyla birlikte Denizli'nin Çivril İlçesi Beyköy Köyü'nden Fethiye'nin Karadere beldesine geldi. Bir köylünün yanında sera işçisi olarak çalışmaya başlayan çift, çadırdan derme çatma bir evde yaşamaya başladı. Batır çiftinin, iki yıl sonra Nisanur ismini verdikleri dördüncü çocukları dünyaya geldi. Aldıkları ücret azda olsa çift yaşamak için büyük mücadele gösterdi. Bir yaşına gelen Nisanur'un vücudunda lekeler oluşarak, kaşınmaya başladı. Şiddetli kaşınma ve kaşınmaya bağlı olarak vücudunun her yerinde yara izleri oluşan Nisanur'un, gün geçtikçe hafif düzeyli zihinsel engeli olduğu ortaya çıktı. Nisanur, Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde  bir ay önce 'Bilişsel Gelişimde Gecikme' raporuyla eğitim almaya başladı.
 

'KORKU VE ÇARESİZLİKLE BEKLİYORUZ'

Kızları Nisanur'un gözlerinin önünde eridiğini, bir anne olarak çaresizlik ve korku içerisinde bir şey yapamadığını belirten Fatoş Batır "Fethiye'ye geldiğimizde eşimle iş bularak hemen çalışmaya başladık. Sonra kızımız Nisanur doğdu. Bir yıl sonra Nisanur kaşınmaya başladı. Sağlık güvencemiz olmadığı için arabamızı satarak kızımı muayene ettirdik. Fethiye Devlet Hastanesi ve Muğla Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar çocuğumu muayene etti. Fakat hastalıkla ilgili herhangi bir teşhis koyup bir şey diyemediler. Biz, neden kaşındığını bilmiyoruz. Çok çaresiziz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kızım acı ve ağrılarından dolayı sürekli ağlıyor. Kaşınmadan dolayı gece kesinlikle uyuyamıyoruz. Ağrılarının azalması için günde iki kez ağrı kesici şurup veriyorum. Nisanur, çok sinirli bir çocuk oldu. Kızımın bir an önce iyileşmesini istiyorum. 13 ve 14 yaşındaki çocuklarım da parasızlıktan dolayı okula gidemiyor. İlgililerden, yetkililerden yardım bekliyoruz.. " diye konuştu.

 
'NEDEN KAŞINDIĞI BİLİNMİYOR'

Nisanur Batır'ın bir ay önce okullarında eğitim almaya başladığını belirten Özel Nursel Özdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Salih Dündar "Nisanur, bir ay önce 'Bilişsel Gelişimde Gecikme' raporuyla okulumuzda eğitim almaya başladı. Haftada bir gün yapılan eğitimler sırasında Nisanur'un aşırı derecede, kaşındığını fark ettik. Aileye sorduğumuzda, onlarda sebebini bilmiyorlardı. Bizde okul olarak, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Muğla Devlet Hastanesi'nde muayene ettirdik. Herhangi bir sonuç alamadık. Nisanur, kaşınmaya bağlı olarak, belki acı çekiyor, ağrılar yaşıyor, bunu çok iyi bilemiyoruz. O yüzden de eğitimlere olan ilgisini toparlamaya çalışıyoruz. Oyunlarla, onu oyalayarak dikkatini bize vermesini sağlıyoruz. Şuan, öğretmeniyle iletişim kurması ve konuşmaya başlama eğitimleri devam ediyor. Nisanur'un çok kapsamlı bir araştırma hastanesinde muayene edilerek, tedavisinin yapılması gerekir. Ailenin de ekonomik olarak gücü olmadığı için kapsamlı bir muayene ettirme şansı bulamamış. Açıkçası şuan Nisanur'un neden kaşındığını bilmiyoruz. Fakat çocuğun acı çektiğini çok iyi görebiliyoruz. Yetkililerden, ailemize yardım elinin uzanmasını bekliyoruz" diye konuştu.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  SAĞLIK

2020 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 10
 Bugün : 483
 Dün : 623
 Toplam : 1951888
 Ip No : 44.211.35.130
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.