Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Amintas'tan Kültür ve Sanat Mesajı
   
 Amintas'tan Kültür ve Sanat Mesajı

Amintas'tan Kültür ve Sanat Mesajı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.04.2014 - 00:09:11 


Fethiye’de 7-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen '7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri' (FUKSG) hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Beş gün boyunca festival tadında birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı program öncesinde basın toplantısı düzenlendi.


Fethiye’de 7-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen '7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri' (FUKSG) hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Beş gün boyunca festival tadında birbirinden güzel etkinliklerin yer alacağı program öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

M.Ö. 4. yüzyılda Likya Uygarlığı döneminde yapılan 'Amintas Kaya Mezarı'nda' gerçekleşen toplantıda, tarihi mezarın önemine dikkat çekildi. Fethiye'de Amintas Kaya Mezarı'nı aşan başka eserin olmadığına vurgu yapan  Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman "Likya Uygarlığı döneminde küçük aletlerle, el işçiliği ile bu yontuyu yapmışlar. Bizim komite olarak vurgulamak istediğimiz, kültür ve sanatın bir ülke için vazgeçilmez olduğudur. Amintas Kaya Mezarı, Fethiye için muhteşem bir mirastır. Fethiye'de bu tip tarihi ve kültürel eserlerin daha çok yapılmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ve Fethiye Otelciler Birliği'nin katkılarıyla (FETOB), Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komitesi tarafından düzenlenen 7. FUKSG, 7 Mayıs'ta başlıyor. 'Dünya Müzikleri Şenliği'nden, sokak sergilerine, karnaval tadındaki kortejle, söyleşi, yarışma ve daha birçok etkinliğin yer aldığı festivalin programı da tamamen netleşti. FUKSG Komite üyeleri de, festivali tanıtmak, daha çok kişiye ulaşmak için tanıtımlarına da başladı.

FUKSG Komite üyeleri, festivale dikkat çekmek amacıyla Fethiye'nin en görkemli kültür mirası 'Amintas Kaya Mezarı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman, komite üyeleri Fercan Akçin, Mine Sarmış Çaylak, Mehmet Yılmaz, Serdar Oğuz ve Bilge Thompson katıldı. M.Ö. 4. yüzyılda Likya Uygarlığı döneminde yapılan kaya mezarında gerçekleşen toplantıda, yüzyıllar öncesinde yapılan görkemli eserle, günümüz kültür ve sanatına mesaj verildi.

AMİNTAS'I AŞAN BAŞKA ESER YOK

Fethiye'de geçmiş altı yılda çok başarılı bir grafikle kültür ve sanat günlerini gerçekleştirdiklerini belirten Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman "Kültür ve sanat günlerimiz, bundan sonra artık festivale dönüşecek. Yıllardır yükselen başarılı bir grafikle etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Festivalimiz, 7 Mayıs'ta ligde kalma mücadelesinden çıkacak olan Fethiyespor'un 81. kuruluş yıldönümü kutlamalarıyla başlayacak. Bu kutlama da bizler için oldukça heyecan verici bir açılış olacak. Toplantıyı Amintas Kaya Mezarı'nda yapmamamızın nedeni ise 'Kültür ve Sanat Festivali' diyoruz. Onun için Amintas Kaya Mezarı'nın önünde böyle bir açıklama yapmak istedik. Fethiye'de, baktığınız zaman Amintas'ı aşan başka eser yok. Likya döneminde küçük küçük aletlerle el işçiliği ile bu yontuyu yapmışlar. Estetik olarak son derece güzel, işlem olarak son derece zor.

 Fakat, Fethiye'de devamını hiçbir şekilde getirememişiz. Bizim dikkat çekmek istediğimiz konu, kültür ve sanatın gerçekten bir ülke için vazgeçilmez olduğudur. Bir ülkenin ilerlemiş olması, kültürünün, yaşayan insanların sanata olan düşkünlüğü ve sanatı yüceltmeleriyle doğru orantılıdır. O yüzden Likyalılar, bizden 3 bin yıl önce müthiş bir eser bırakmışlar, hiç olmazsa o eserleri geçebilecek daha iyi eserler yapılmasını diliyoruz" diye konuştu.
 Festivalin en önemli özelliğinin öğrencilere kültür ve sanatla dolu etkinlikler sunduklarını belirten Şıkman "Düzenlediğimiz festivalle yeni yetişen gençlerimizin önünü açmak, düşüncelerini aydınlatmak, yaratıcı olmalarını ve sanata karşı sempatilerini kazanmalarını sağlamaktır. Çocuklara, okullara ve gençlere büyük ağırlık veriyoruz. Festivalimizin görünmeyen yüzüdür. Belki ileride gençlerimiz daha güzel eserler bize armağan edeceklerdir" diye konuştu.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  KÜLTÜR-SANAT

1165 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 564
 Dün : 723
 Toplam : 1963488
 Ip No : 18.216.32.116
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.