Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Orman Yangın Yolu Masaya Yatırıldı
   
 Orman Yangın Yolu Masaya Yatırıldı

Orman Yangın Yolu Masaya Yatırıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 20.04.2014 - 02:13:59 


Bazı çevrecilerin tepki gösterdiği, yamaç paraşütçüleri tarafından da kullanılacak olan orman yangın yolu masaya yatırıldı. Tema Vakfı Fethiye Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi bir toplantı düzenledi.


Bazı çevrecilerin tepki gösterdiği, yamaç paraşütçüleri tarafından da kullanılacak olan orman yangın yolu masaya yatırıldı. Tema Vakfı Fethiye Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi bir toplantı düzenledi.

Toplantıda çevreciler kaygı ve endişelerini dile getirirken, FTSO yönetimi ise yol güzergahında betonlaşma olmayacağını, kaygıların yersin olduğunu söyledi. Basına ve kamuoyuna açık bir şekilde yapılan toplantıda taraflar taleplerini ve görüşlerini birbirlerine ilettiler. Ziyaretçi heyet adına ilk söz alan Tema Vakfı Muğla ve Fethiye temsilcisi Okyay Tirli “Rotamız Babadağ projesini biliyorduk fakat projenin detaylarını bilmiyorduk. Yeni bir atlayış pisti ve bu piste giden yeni  bir yolun açılması ve bu yolun Kozağaç ile Kirme’ye bağlanmasını yeni öğrendik. Biz bu projeye iki türlü bakıyoruz. Birincisi orman yolu ve ikincisi ise GEKA projesi olarak değerlendirmekteyiz. Sivil toplum kuruluşları olarak ticaret odamıza endişelerimizi iletmek ve proje hakkında detaylı bilgiler almak amacıyla buradayız. Umarım endişelerimize hak verirler ve olay uluslar arası boyutlara çıkmadan ve hukuki sürecin başlamasına gerek kalmaz. Uzlaşarak hem doğaya koruyabiliriz hem de turizmi arttırabiliriz” dedi.

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Okyay Tirli “Açıkça söylemek gerekirse Babadağ zirvesinde 3 tane mevcut pist var. dördüncü bir piste gerek var mı? dördüncü pist için dünya mirası Babadağ’ı kemirmeye gerek var mı? Bunları bir tartışmamız ve görüşmemiz lazım. Babadağ sıradan bir dağ değildir. Babadağ’ın kullanımı yerelde olması sevindirici fakat Babadağ’ın doğasının mutlaka koruma altına alınarak turizme kazandırılması gerekiyor. Babadağ’ı tahrip ederek turizme kazandırılmasına veya birilerinin 2b arazisine villa veya otel yapılması için yol açılmasına karşıyız. Meğer aylardır orada çalışma yapılıyormuş. Yeni öğrendik. Bu güne kadar bilmiyorduk. Bu bakımdan evet suçumuz var. daha önce araştırmalıydık” şeklinde konuştu.

 Fethiye’nin doğasını ilgilendiren konulardan bilgilendirilmiyoruz diyen Okyay Tirli “Babadağ’a bakış açımız turizme kazandırılmalı fakat doğasını tahrip ederek veya ekolojik dengesini bozarak değil. Teleferiğe ise sıcak bakıyoruz” dedi.
FTSO Başkanı Akif Arıcan  “Babadağ yöremiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Babadağ büyük bir değere sahip ve turizme açılan bir pencere olarak görmekteyiz. Yeni açılan yol Orman Bakanlığı tarafından  çok önceden planlanmış bir  yangın yolu olmaktadır. Bu yolun planını yapan  ve bu yolu açan biz değiliz. Yangına karşı planlanmış bir orman yolu olmaktadır. Daha önce bu yolun bir kısmı açılmış. Şimdi ise bu yol Kozağaç’a doğru açılacak. Bizde gelen talepler üzerine bu yolu değerlendirip yamaç paraşütçüleri için eğitim amaçlı ve rüzgarlı ve kapalı havalarda atlayış yapabilmeleri için yeni bir pist  yapmayı planladık. Rotamız Babadağ projesini hayata gerçekleştirdik.
Bu proje içersinde mevcut yolun parke taşıyla döşenmesi de var. Bu projenin detayları ve teknik planı size dosya olarak sunulacaktır. Yani yolu açan orman idaresi yolu açan biz değiliz. Yoldaki ağaçları kesen orman idaresi biz değiliz. 1200 metrelik yeni bir piste ihtiyacımız vardı. Bizde bu ormanın açacağı yolu değerlendirip bu projeyi gerçekleştirdik. Yani yolu açan ve ağaçları kesen biz değiliz” şeklinde konuştu…



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  TURİZM

1769 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 215
 Dün : 833
 Toplam : 1963972
 Ip No : 18.221.146.223
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.