Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Leyla Jouvana Dans Okulunu Fethiye’ye Taşıdı
   
 Leyla Jouvana Dans Okulunu Fethiye’ye Taşıdı

Leyla Jouvana Dans Okulunu Fethiye’ye Taşıdı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 9.05.2014 - 00:09:55 


Almanya'daki dans okulu Türkiye'ye taşındı. Kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar oryantale merak sardı. Turizm sezonu başlarken değişik spor takımlarının yanı sıra Avrupa’daki dans okulları festival organizasyonu adı altında Türkiye'ye tur düzenleyip oryantal


Almanya'daki dans okulu Türkiye'ye taşındı. Kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar oryantale merak sardı. Turizm sezonu başlarken değişik spor takımlarının yanı sıra Avrupa’daki dans okulları festival organizasyonu adı altında Türkiye'ye tur düzenleyip oryantal ve dans turizmini geliştiriyor. 24 yıl önce Almanya’da kurulan Tara Travel'in sahibi Tara Rummel, ünlü oryantal ve eğitmen Leyla Jouvana ile 50 öğrencisini Fethiye’ye getirdi.

 Aralarında hakim, doktor, hemşire, mühendis ve iş kadını olan çeşitli yaşlardan 50 kadınla Fethiye’ye gelen ekip, Clup Letonia’da Fethiye Körfezi manzarasında oryantal ve modern dans eğitimleri alıyor. Almanya’nın en iyi oryantali Leyla Jouvana, eşi Roland’ın ritimleri eşliğinde 25 ile 70 yaş arasındaki kadınlara göbek attırıyor. İkişer haftalık olmak üzere iki ay boyunca Almanya’daki eğitimleri 'festival' adı altında muhteşem Fethiye Körfezi manzarasında yapacak olan ekip gün boyunca Leyla Jouvana eşliğinde göbek atarken zaman zaman Fethiye’nin tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Oryantal öğrenmeyi fazla kilolarını atmak, yaşlanmalarını geciktirmek, stresten uzaklaşmak, vücut hormonlarının düzenli çalışmasını sağlamak ve daima sağlıklı kalabilmek amacıyla istediklerini söyleyen Avrupalı kadınlar özellikle Almanya dışında yani Fethiye’de olmakla tatilde yaptıklarını belirtti. Aralarında Alman, ABD, İngiltere, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Rusya’dan kadınların bulunduğu 50 kişi, oryantal Leyla Jouvana ile dans eğitimini alırken bir de kendi aralarında şov gösterileri yapıyor. Tatilcilerin ilgiyle izlediği bu gösteriler erkekler kadar kadınlar tarafından da cep telefonlarıyla kaydediliyor.

 
Kimi hakim, kimi doktor kimi eczacı teknisyeni, kimi hemşire olan kadınlar öğrendikleri dansları müzik eşliğinde şovla sergiliyor.
Leyla Jouvana, Fethiye’nin muhteşem manzarasındaki dans derslerinin çok keyifli geçtiğini söyledi. Oryantalden zumbaya bütün dans tekniklerini bu festivalde katılımcılara öğrettiğini ifade eden Leyla Jouvana, hakim, hemşire, doktor, mühendis ve iş kadınlarından oluşan kursiyerlerin sağlıklı kalmak amacıyla bu kurslara katıldıklarını belirterek, "50 kursiyerle geldik. Sadece oryantal ve ritim dersi alıyorlar. Fethiye körfezi manzarasında muhteşem günler geçiriyoruz.  Başta oryantal olmak üzere modern dans eğitimi veriyoruz. Kursiyerlerimiz genellikle yaşlanmayı geciktirmek, sağlıklı kalmak hatta fazla kilolarını atmak mevcut kilolarını korumak için bu organizasyona katıldılar” dedi.

Almanya’da hakimlik yaptığını belirten Carola Fraenkl Schulz (50) da, çalışma ortamının stresini bu dans sayesinde atabildiğini kaydederek şunları söyledi:

“Öncelikle iş yaşantımın stresini Fethiye’nin güzelliklerini seyrederek, açık havada güzel bir ortamda oryantal dans öğrenerek atıyorum. Fazla kilolarımı yine bu dans sayesinde eritiyorum. Ruhum son derece zinde kalıyor. Dans ederken hiçbir şey düşünmüyorum. İyi ki bu ortama katılmışım. Almanya’da bir işyerinde tezgahtar olarak çalıştığını daha yeni evlendiğini ve balayında olduğunu, eşiyle Türkiye’ye geldiğini söyleyen Heike Mahmert (35) de, “Oryantal dans eğitimlerine başladığımdan bu yana kendimi iyi hissediyorum. İş stresimi bu dans sayesinde atıyorum. Pozitif enerji topluyorum. Aynı zamanda balayındayım” dedi. Bu organizasyona katılma amacının pozitif enerji toplamak olduğunu söyleyen julia Rambow (25) da eczane de teknisyen olarak çalıştığını zinde ve dinç kalmak, iş stresini atmak mevcut kilosunu korumak amacıyla oryantal dans yaptığını söyledi. Rambow, öğrendiklerini sık sık tekrarladığını böylece pozitif kalabildiğini sözlerine ekledi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  TURİZM

3273 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 200
 Dün : 833
 Toplam : 1963957
 Ip No : 18.223.106.100
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.