Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Uluslararası Matematik Kongresine 40 Bilim Adamı Katıldı
   
 Uluslararası Matematik Kongresine 40 Bilim Adamı Katıldı

Uluslararası Matematik Kongresine 40 Bilim Adamı Katıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.05.2014 - 23:11:52 


Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Ölüdeniz’de bu yıl 7`ncisi düzenlenen Uluslararası Ters Problemler, Modelleme ve Simülasyon konulu Matematik kongresi 39 ülkeden yaklaşık 40 bilim adamını bir araya getirdi.


Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Ölüdeniz’de bu yıl 7`ncisi düzenlenen Uluslararası Ters Problemler,  Modelleme ve Simülasyon konulu Matematik kongresi 39 ülkeden yaklaşık 40 bilim adamını bir araya getirdi.

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Ters Problemler,  Modelleme ve Simülasyon Kongresinin 7.’si, bu yıl Ölüdeniz Lıberty Hotels Lykıa otelde yapıldı. Fethiye Belediyesi tarafından 2002 yılından bu yana Fethiye’de düzenlenen Uluslararası Kongrede,  matematik, fizik, mühendislik ve tip bilimlerinin bütününde rastlanan ve son 30 yılda güncelliği ile ivme kazanan "Ters Problemler" ile ilgili konular görüşüldü. Kongreye ABD, Çin, Hindistan, Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, Belçika, İsveç, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Lituanya, Estonya, Hong-Kong dâhil 39 ülkeden yaklaşık 40 konuşmacı katıldı. Uluslararası alanda tanınmış 40  davetli konuşmacının yer aldığı kongrede ayrıca Taylor & Francis, IOP Publishing, Elsevier gibi uluslararası dev yayınevleri de kitap ve dergilerinin tanıtımı yaptı.

Kongre’nin Uluslararası Program Komitesi Başkanı, İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Alemdar Hasanoğlu’un konuşmasının ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, katılımcılara seslendi. Fethiye Belediyesi olarak ters problemler, modelleme ve simülasyon kongresinin 7'ncisini yapıyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye Belediyesi olarak 2002 yılında ilkinin gerçekleşmesinde katkımız olan ters problemler, modelleme ve simülasyon kongresinin 7'ncisinin yapılıyor olmasından duyduğumuz mutluluğu sizlerle paylaşıyor, huzurlu ve mutlu insanların şehri Fethiye’mizde, siz özel misafirlerimizi ağırlamaktan büyük keyif alıyoruz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Fethiye, sadece bir turizm ve tarım şehri değiliz. Aynı zamanda çeşitli bilimsel toplantılara ev sahipliği yapan, Uluslararası yarışmalar düzenleyen, bu anlamda bilime katkı sağlamaya çalışan bir şehiriz. Özetleyecek olursak, 4 defa Türk Dünyası Kurultayları, Uluslar arası Akdeniz Şarkı Yarışmaları, Uluslar arası Akdeniz Kürek Yarışmaları, Uluslar arası Kültür ve Sanat Günleri ilk aklımıza gelenler” ifadelerini kullandı.

“İLÇEMİZİN FAHRİ TANITIM ELÇİLERİ OLACAKSINIZ”

Başkan Behçet Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Fethiye'nin 5000 yıla dayanan tarihinde, bilime verdiği önemin izlerini görebiliriz. 14. yüzyılda çağ açıp çağ kapayan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in kendi adına kurduğu Fatih Üniversitesi'ne şehrimizde bulunan Ahmet Gazi Medresesi'nden ki, o zamanlar bu medresede matematik ve astronomi okutuluyordu, iki hoca gönderilmiştir.  Sizler, yani bilim adamları, dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Böyle bir gurubu ilçemizde ağırlamak, inanın bizlere çok keyf veriyor. İnanıyorum ki, sizler bu kongre sonrası buradan ayrılırken, tek gerçek olan bilime yaptığınız katkının dışında, ilçemizin de fahri tanıtım elçileri olacaksınız.  Bu konferansın yapılmasında büyük emek sarf eden, Prof.Dr. Alemdar Hasanoğlu başta olmak üzere, İzmir Üniversitesi'ne, Tübitak'a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, çeşitli üniversitelerden gelen rektörlerimize ve bin yılın yedinci problemini çözen Prof.Dr. Muhtarbay Otelbayev'ın da aramızda bulunması bu kongrenin önemini bir kat daha arttırmıştır.  Bu duygu ve düşüncelerle yapacak olduğunuz çalışmaların bilime katkısının dışında, dünyamızın daha yaşanabilir hale gelmesine katkı sağlamasını temenni eder, hepinizi saygıyla selamlarım”

TERS PROBLEMLER NEYİ KAPSIYOR?

Geniş anlamıyla, “Ters Problemler”, deneysel olarak ölçülmüş verilerden ve matematiksel modellerden yola çıkarak,  deneysel olarak doğrudan ölçülemez elde verilerin ve bulguların, bilgisayar destekli simülasyon (benzetim) yöntemleriyle elde edilmesi problemleri olarak tanımlanır. Bundan dolayı da har hangi bir ters problem üç (matematik, bilgisayar bilimleri ve problemin ortaya çıktığı ilgili mühendislik bilim dalı) ve daha fazla bilim dalına dayanmaktadır. Kongrede tartışılan konular içinde enformasyon teknolojisi, jeofizik, deprem, bilgisayarlı tomografi, gamma ışınları, elektro-psikoloji, elektronik, atmosfer değişimleri gibi güncel dallarda ortaya çıkan ters problemler ve bunların bilim ve teknolojide uygulamaları da yer aldı.


 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1727 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 666
 Dün : 503
 Toplam : 1962867
 Ip No : 18.219.140.227
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.