Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

7. Uluslararası Posta Sempozyumu Başladı
   
 7. Uluslararası Posta Sempozyumu Başladı

7. Uluslararası Posta Sempozyumu Başladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.05.2014 - 23:37:40 


“174 Yıllık Geçmişe Sahip, Ülkemizin Köklü Kurumlarından Birisi Olan Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) ev sahipliğinde Haberleşme ve Teknoloji Alanında Meydana Gelen Hızlı Büyüme Sonucunda Değişen Müşteri İhtiyaçlarını


“174 Yıllık Geçmişe Sahip, Ülkemizin Köklü Kurumlarından Birisi Olan Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) ev sahipliğinde Haberleşme ve Teknoloji Alanında Meydana Gelen Hızlı Büyüme Sonucunda Değişen Müşteri İhtiyaçlarını Karşılamak Amacıyla “Yeni Ürün ve Hizmet Arayışı ile E-Ticaret” Konulu 7. Uluslararası Posta Sempozyumu 43 Ülke ve Dünya Posta Birliği (Upu) Genel Müdürü, Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (Posteurop) ve Akdeniz Posta Birliğinden (Euromed) temsilciler İle hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tika, Sesrıc (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Yetkililerinin katılımı ile Ölüdeniz Lıberty Hotels Lykıa otelde gerçekleştiriliyor.

 “Posta Sektöründeki İşletmecilerin ve Diğer Paydaşların Perspektifinden E-Ticaret” ve “Farklı Bölgelerin Perspektifinden E-Ticaret” Konularının Müzakere Edileceği Sempozyum üç gün sürecek. 43 Ülke ve Üyesi olduğumuz UPU, PostEurop, Euromed’den temsilciler ile Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TİKA, SESRIC (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomi ve Sosyal Araştırma Merkezi) yetkililerinin yanı sıra N11.com, Quintiq, gittigidiyor.com, markofoni.com, Provus, DHL Türkiye, Türk Hava Yolları, SAP Firması, Yandex, DVPT firması gibi firmalardan yoğun ilgi gösterdiği sempozyuma PTT AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Osman Tural, Yönetim Kurulu Üyeleri ve genel Müdür yardımcılarının katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumun son yıllarda posta sektöründe e-ticarette sağlana gelişmeleri ele alacak olması nedeniyle sektöre katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Üç gün devam edecek olan sempozyum ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen PTT AŞ Yönetim Kurulu başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural “Küreselleşme nedeniyle Uluslar arası alandaki ortak çıkarların daha üst düzeye çıkarılması ve savunulması için  ortak değerleri paylaştığımız ülkeler ile görüş alışverişinde bulunulmasına ve iş birliği fırsatlarının görüşülmesine imkan sağlamak amacıyla 2008 yılından buyana şirketimiz ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak Uluslar arası Posta Sempozyumu düzenlenmektedir. 26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğumuz 7. Uluslar arası Posta Sempozyumunda bu yıl haberleşme ve teknoloji alanında meydana gelen hızlı büyüme sonucunda değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla artan yeni ürün ve hizmet arayışı ile e-ticaret ve posta sektörü karşılıklı Beklentiler başlığı altında ele alınacaktır.

Sempozyumda posta sektöründeki işletmelerin ve diğer paylaşım perspektiflerinden e-ticaret. Farklı bölgelerin perspektiflerinden e-ticaret konuları tartışılacaktır. Ayrıca sempozyum oturumunun bitmesinin ardından PIP (Postal Innovation Platform) Raundtable yapılacaktır” dedi.  Şuan Türkiye’de her ay 26 milyon kişinin postanelerden hizmet aldığını hatırlatan PTT Genel Müdürü Osman Tural, artık PTT'lerin her türlü işlemin yapılabildiği kurum haline geldiğini söyledi. Türkiye'de posta denilen algının çok sınırlı kaldığını da belirten Tural, klasik posta anlayışı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Bizimle eşit bir nüfusa ve yapıya sahip Fransa'da yılda 27 milyar gönderiye sahip. Bizim ülkemizde ise bu rakam 1 milyar gönderi ile sınırlı. Bu sayının az olmasındaki etken ise şu şekilde oluşuyor. Reklama yönelik katalog, broşür gibi adressiz basılı kağıtları içeren etkenleri biz posta kategorisine dahil edemeden elektronik posta ile tanıştı. İşte bizim klasik posta sayımızın az olmasındaki en büyük etken bu. Ama dünya var olduğu müddetçe; insanlar mallar ve yazılar ışınlanmadığı sürece postaya hep ihtiyaç olacaktır” diye konuştu.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

702 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 691
 Dün : 833
 Toplam : 1964448
 Ip No : 18.118.200.136
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.