Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Fethiye Halkı Gaza Değil, Pedala Bastı
   
 Fethiye Halkı Gaza Değil, Pedala Bastı

Fethiye Halkı Gaza Değil, Pedala Bastı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 10.06.2014 - 12:59:00 


Dünya Çevre Haftası nedeniyle kontak kapatma eylemi yapan vatandaşlar ‘Gaza değil pedala bas’ sloganıyla Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet turuna katıldı.


Dünya Çevre Haftası nedeniyle kontak kapatma eylemi yapan vatandaşlar ‘Gaza değil pedala bas’ sloganıyla Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet turuna katıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan çağrı üzerine otomobillerini evde bırakarak, şehir merkezine bisikletle gelen yaklaşık 150 kişi, Beşkaza Meydanı’nda toplandı. Etkinliğin başladığı meydana gelen ancak bisikleti olmadığı için tura katılamayan ihtiyaç sahibi çocuklara, belediye yetkilileri tarafından 90 adet bisiklet hediye edildi.

Yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocukların bisikletlerini teslim almasından ardından başlayan tur, Akdeniz Caddesi üzerindeki bisiklet yolunda devam etti. Çevre bilincinin artması ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen bisiklet turu, 4 kilometrelik parkurun geçilmesinin ardından Fethiye Cazibe Merkezi’nde son buldu. Gün boyu gezilerini bisikletiyle yaptıktan sonra tura katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de ve tüm Türkiye’de trafik sorununu çözmenin tek yolunun bisiklet kullanımını arttırmaktan geçtiğini söyledi.

Şehirler için bisiklet yollarının, araç yolları ve araç park yerlerinden daha önemli olduğunu vurgulayan Saatcı, “Bizde öyle bir alışkanlık var ki, yemek yediğin yerden aracını seyredeceksin. Ya da tuvalete giderken, tuvaletin önüne park edeceksin. Park yeri bulamazsan, otopark problemi var.
Böyle birşey yok. İskandinav ülkelerinde başbakan bisiklete biniyor. Bizde de bu alışkanlıklar biraz zaman alacak. Ancak doğa daha fazla tahrip olmadan bu alışkanlıkları kazanmamız gerekiyor. Trafik sorununa karşı Fethiye’nin tek kurtuluşu özellikle şehir içinde bisiklettir” dedi. Tura katılan Ezgi Cüceoğlu günlük hayatta bisiklet kullandığını belirterek, pedal çevirmenin sağlık açısından da önemli olduğunu kaydetti. Bisiklet sürerken kendini özgür hissettiğini anlatan Cüceoğlu, şehir içinde bisikletle ulaşımın diğer araçlara göre çok daha hızlı ve pratik olduğunu dile getirdi. Fethiye’de yerleşik yaşayan İngiliz Kirsty Conner ise “Bisiklet kullanımını kesinlikle tavsiye ediyorum. Çoğu zaman arkadaşlarım ve ailemle Göcek´e, sonra Çalış’a bisikletle gidiyoruz. Sağlık açısından çok iyi ve çok zevkli oluyor. Kendimi hep çok daha iyi hissediyorum. Trafik açısından ise biraz korkuyorum. Sürücüler bisikletçileri dikkate almaya biliyor.” diye konuştu.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1207 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 40
 Bugün : 841
 Dün : 1638
 Toplam : 2363921
 Ip No : 216.73.216.151
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Aralık 2025

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.