Büyük şehirlerde kilogramı 5 TL’den satılan domates Fethiye de salçaya gönderilmeye başladı. Üreticiler fiyatların birden düşmesi ve domateslerin salçaya gitmesinden dolayı Bu bölgeye Salça Fabrikası kurulmasını istediler.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptancı Hali’nden yapılan ihracatın düşmesi nedeniyle üreticiler Domatesi salça için gönderiyorlar. Fethiye ve çevresinden her yıl Tonlarca Domatesin salçaya gönderilmesinden dolayı üreticiler bu bölgeye salça fabrikası kurulmasını istediler. Bazı üreticiler bu bölgede salça fabrikası olmadığı için salçalık domateslerin başka illere gönderildiğini, bu bölgede salça fabrikası olması halinde üreticilerinde tatmin edici gelir elde edebileceğini belirtiyorlar. Domatesin salçaya gittiği şu günlerde domates üreticileri bölgeye salça fabrikası kurulmasını istiyorlar.
Domatesin kasasını 1,5 TL’den salçaya döken vatandaşlar 2B paraları, ilaç, gübre ve akaryakıt giderlerimiz karşılığında domatesi salçaya döktüklerini ve masraflarını karşılayamadıklarını belirttiler. Çiftçiler “Bölgemizde eğer bir salça fabrikası olsaydı domatesimizin kasası 1,5 TL’ye değil daha yüksek rakamlara giderdi. Bu emeğimizin karşılığını korumuyor. İlaç borçlarını dahi ödeyemiyoruz.”dediler.