Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Toplantı Yapıldı
   
 Ekmek İsrafını Önlemek İçin Toplantı Yapıldı

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Toplantı Yapıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.06.2014 - 16:15:40 


Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezinin birlikte yürüttüğü Ekmek İsrafını Önleme kampanyası kapsamında Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapıldı


Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezinin birlikte yürüttüğü Ekmek İsrafını Önleme kampanyası kapsamında Köyceğiz Halk Eğitimi Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Karakol Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali İhsan Yüksel, Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu,  Gençlik Spor İlçe Müdürü Osman Özbek, İlçe Tarım Müdürü Hakan Abdulhamit Han Mukyen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Durmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Tufan, Okul Müdürleri ve öğretmenlerin yanı sıra okullardaki kantin görevlileri, aşçılar ve fırın sahibi esnafların da katıldığı toplantıya halkımız da yoğun ilgi gösterdi. Halk Eğitimi Merkezi müdürü İmdat Çatak’ın sunumu eşliğinde yapılan bilgilendirmede Ekmek İsrafını Önleme kampanyasının amacı, önemi ve ekmek tasarrufu için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Kampanyanın Başlatılma Nedeni; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ana görevi, başta hububat olmak üzere görev alanındaki tarımsal ürünlerin piyasalarını düzenleyerek üretici ve tüketiciyi koruyacak tedbirler almaktır. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası, 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştır. Kampanya; tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle, toplumun tüm kesimlerine ulaşılacak şekilde yürütülecektir. İsrafın Ekonomik Boyutu; Araştırmaya göre kişi başı ekmek israfı günlük 20 gramdır. Bu miktar az gibi gözükse de ülke nüfusu göz önünde bulundurulduğunda israfın yıllık ekonomik boyutu, ekmeğin 2,80 TL olan kilogram birim fiyatından hareketle 1,5 milyar TL’dir.

 Bir yılda israf edilen ekmeğin parasal karşılığı ile: 104 bin aile (5 kişilik) bir yıl boyunca yoksulluk sınırında geçinebilmekte. 162 bin asgari ücretli kişi bir yıl boyunca geçinebilmekte. 460 bin üniversite öğrencisine 12 ay boyunca aylık 280 TL burs verilebilmektedir. Ya da; 100 yataklı 80 hastane. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 18 havaalanı. 16 derslikli 500 okul. 300 öğrenci kapasiteli 250 yurt. 500 kilometrelik bölünmüş yol gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilmektedir. Ayrıca, 1 günde israf edilen 6 milyon adet ekmek, 4,7 milyon kişinin 1 günlük ekmek ihtiyacını karşılamaktadır. Bir yılda israf edilen 2,1 milyar adet ekmek, ülkenin 23 günlük ekmek ihtiyacı kadardır.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1202 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 324
 Dün : 315
 Toplam : 1969331
 Ip No : 18.189.22.136
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.