Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Destekleme Sonuçları Açıklandı
   
 Destekleme Sonuçları Açıklandı

Destekleme Sonuçları Açıklandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 8.07.2014 - 09:14:06 


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Uygulanmakta olan 2014 yılı Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında Fethiye’de 30 Seydikemer İlçesinde ise 55 Kili Destekleme almaya hak kazandı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Uygulanmakta olan 2014 yılı Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında Fethiye’de 30 Seydikemer İlçesinde ise 55 Kişi Destekleme almaya hak kazandı.

Proje Başvurusunda bulunmak isteyen yatırımcılar proje evrakları ile birlikte İl ve İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurularını gerçekleştirdiler.  Fethiye’de 140 Kişi Makine ve Ekipman Desteklemesinden faydalanabilmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Fethiye İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunurken Seydikemer İlçesinde ise 380 Başvuru yapılmıştı. Yapılan başvuruların değerlendirmesinin ardından Fethiye’de başvuruda bulunan 144 kişiden 30 tanesi Destekleme almaya hak kazanırken, 14 kişinin başvurusu reddedildi, 100 kişide yedeklerde yer aldı. Seydikemer İlçesinde ise yapılan 380 başvurudan 55 tanesi kabul edilirken 69 tanesi reddedildi, 256 tanesi ise yedeklerde yer aldı.

 Fethiye’de yapılan başvurularda en fazla başvuru El Traktörü ve Ekipmanlarına yapılırken Seydikemer İlçesinde ise aynı şekilde En fazla Başvuru El Traktörü ve Ekipmanlarına oldu. Seydikemer İlçesinde destekleme almaya hak kazanan başvurular 18 tane El Traktörü ve Ekipmanları, 14 tane Pülverizatör kendi yürür veya traktörle çekilen, 11 tane Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 5 tane Seyyar Süt Sağım Ünitesi, 4 tane Süt Soğutma Tankı, 1 tane Arıcılık makine ve ekipmanı ve 2 tane Toprak frezesi olmak üzere 55 destekleme başvurusu kabul edilirken Fethiye İlçesinde ise 16 tane El Traktörü ve Ekipmanları, 10 tane Pülverizatör sabit veya el arabası ile taşınan motorlu ve tabancalı makineler ve 4 tane Toprak frezesi olmak üzere 30 destekleme başvurusu kabul gördü.

Destekleme kapsamında Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balıkçı gemilerinde soğuk depo.Balya makinesi, Bahçe Traktörü, Biçer bağlar, Biçerdöver ürün hasadında kullanılan Verim Ölçer Kiti, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Dal parçalama makinesi, Diskli tırmık, Dip Kazan, El traktörü, Fındık toplama makinesi, Fındık, Mısır Çeltik, Ayçiçeği ve kabak çekirdeği Kurutma makinesi,  File sisteminin kurulması, Güneş kolektörü, kimyevi gübre dağıtma makinesi Mibzer, Mini yükleyici, Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Süt Analiz cihazı, Tambur filtre, Taş toplama makinesi, Tarım Römorkları, toprak frezesi,  Yem Hazırlama Makinesi, ve Zeytin hasat makinesi Olmak üzere 41 makine ve ekipmana başvuru kabul edildi.

Makine ve Ekipman Destekleme Programına Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve Bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla; Yukarıda belirtilen her bir makine grubu için gerçek ve tüzel kişiler. 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri, programdan yararlanmak üzere Başvuruda bulundular.

 Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek veriliyor. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50.000 TL ve tüzel kişiler için mal başına 100.000 TL’yi geçmeyecek. Ancak süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100.000 TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecekler. Başvuru sahibi, hibe sözleşmesi kapsamında sağlanmış makine ve ekipmanların mülkiyetini ve amacını yatırımının bitiminden iki yıl sonrasına kadar değiştiremeyecek.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 4 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  EKONOMİ

2451 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 116
 Dün : 723
 Toplam : 1963040
 Ip No : 3.133.154.106
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.