Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Esnaf Hastanesi Turistin Hayatını Kurtardı
   
 Esnaf Hastanesi Turistin Hayatını Kurtardı

Esnaf Hastanesi Turistin Hayatını Kurtardı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 10.07.2014 - 15:14:06 


Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde ritim bozukluğu hastalığına yakalanan Avustralyalı turist elektroşok cihazı takılarak sağlığına kavuştu. İlk defa Türkiye’ye tatile gelen Avustralyalı Akademisyen Jeffrey Alan Sıegel 5 gün İstanbul’da kaldıktan sonra uçakla Dalaman’ a gitti


Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde ölümcül ritim bozukluğu hastalığına yakalanan Avustralyalı turist elektro-şok cihazı takılarak sağlığına kavuştu. İlk defa Türkiye’ye tatile gelen Avustralyalı Akademisyen Jeffrey  Alan  Sıegel 5 gün İstanbul’da kaldıktan sonra uçakla Dalaman’ a gitti.

Dalaman’ dan Marmaris’e giden Avustralyalı Akademisyen buradan Fethiye’ye giden mavi yolculuğa çıktı. Mavi Yolculuğun son günü teknede fenalaşan Avustralyalı Akademisyen acilen Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı Uzman Dr. Kardiyolog Süleyman Aysel tarafından müdahale edilen Avustralyalı turist kalbine takılan şok cihazı ile hayata döndü. Edinilen bilgiye göre; 1945 Avustralya Armidale doğumlu ve Armidale Üniversitesinde akademisyen olan Jeffrey  Alan Sıegel  Fethiye’ye tatile gelmişti. Tatilde aniden rahatsızlanarak Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı.

Acil Serviste Kardiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Aysel tarafından görülen hastanın nabzının çok yüksek olduğu ve ölümcül bir ritim bozukluğuna girdiği saptandı. Acil serviste zaman kaybetmeden 270 joule elektro-şok ile müdahale edilen hastanın ritmi düzeltildi. Sonrasında hastaya ritim bozukluğunda otomatik şoklama yapan ICD cihazı takıldı. Kardiyolog Dr. Süleyman Aysel basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada “Hasta geldiğinde nabzı 250 ve çok yüksekti. Tansiyon alınamıyor ve hastanın bilinci yarı kapalıydı. Hemen saniyeler içersisinde müdahale ederek 270 joule ile elektro-şok uyguladık. Hastanın ritmi ve tansiyonu düzeldi. Bilinci açıldı. Hasta takip ve tedavi amaçlı yoğun bakıma alındı. Yapılan tetkiklerde ve ekokardiyografide daha önceden geçirdiği kalp krizi sonrası gelişen kalp yetmezliğine bağlı ölümcül bir ritim bozukluğu geçirdiği saptandı. Bundan sonraki yaşamında bu ritim bozukluğunu geçirme olasılığı yüksekti. Bu sebepten dolayı hastaya kalp içi defibrilatör (Implantable Cardioverter Defibrillator ‘ICD’) takılmasına karar verdik. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hasta ameliyathaneye alındı.
 
Sağ köprücük kemiği altından kalbe giden toplardamar bulundu. Bu damar yoluyla kalbin içine ulaşılarak cihazın teli kalbin sağ karıncığının içine yerleştirildi. Telin diğer ucuna elektro-şok cihazı takıldı. Kibrit kutusu büyüklüğünde deri altı cep açılarak cihaz buraya yerleştirildi ve deri dikilerek kapatıldı. Artık hastada ölümcül ritim bozukluğu nerede başına gelirse gelsin cihaz saniyeler içerisinde elektro-şok uygulayarak hastanın normal ritme dönmesini sağlayacak” dedi. Gözyaşlarına boğulan Jeffrey Alan Sıegel isimli Avustralyalı akademisyen açıklamasında “Ülkemden 13 000 km uzaklıkta böyle ciddi bir rahatsızlık yaşayacağım aklıma gelmezdi. Acil servise geldiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Yarı baygındım ve kalbim çok hızlı atıyordu. Dr. Süleyman Bey hemen müdahale ederek nabzımı düzeltmiş. Sonrasında 1 saatlik operasyonla elektro-şok cihazı takıldı. Şimdi çok iyiyim. Bu cihazla birlikte 13 Bin km’lik uzaklık ve 25 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşılabilen ülkeme sağlıklı bir şekilde döneceğim için çok mutluyum, çok teşekkür ediyorum” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SAĞLIK

1290 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 586
 Dün : 723
 Toplam : 1963510
 Ip No : 3.135.213.214
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.