Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

160 Bin Avroluk "Denizin Büyüsü" Projesi Onaylandı
   
 160 Bin Avroluk "Denizin Büyüsü" Projesi Onaylandı

160 Bin Avroluk
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.07.2014 - 15:16:46 


Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden büyük atılım. Türkiye’nin sayılı meslek lisesinden olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Denizin Büyüsü adlı projesine AB fonundan 160 Bin Avroluk hibe desteği geldi


Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinden büyük atılım. Türkiye’nin sayılı 24 meslek lisesinden biri olan Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi “Denizin Büyüsü” adlı projesine AB fonundan 160 Bin Avroluk hibe desteği geldi.

İsmi Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişen okulumuz Fethiye adına büyük bir başarıya imza atmış oldu. Çalışması ve hazırlığı 2 yıl süren “Denizin Büyüsü” adlı proje; Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile meslek dersleri öğretmen ve öğrencilerini, Fethiye Tekne Yat İmalatçıları ve Çekekçileri İşletme Kooperatifi üyelerini ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini kapsamakta. Proje ile ilgili olarak açıklama yapan okul müdürü Baki Burucu yapmış olduğu açıklama ile mutlu haberi Fethiye kamuoyuyla paylaştı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Okul Müdürü Baki Burucu açıklamasında “Okulumuz Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Avrupa Birliği Hibe Projesi onaylandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski adıyla Fethiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,  Denizcilik Anadolu Meslek Lisemiz ortaklaşa yürütmüş olduğu;  Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin arttırılması operasyonuna; 16.07.2012 tarihinde “160.000 Euro’luk Denizin Büyüsü” adlı projeyle katılmış ve bu iki yıllık süreç sonunda sözleşme makamıyla 14.07.2014 tarihinde imza atılmıştır. Bu proje ile ilçemizde Mesleki ve Teknik Eğitime büyük katkı yapılacaktır” dedi.

 Proje hakkında ayrıntılı bilgi veren okul Müdürü Baki Burucu “ Projenin  Adı Denizin Büyüsü olmaktadır. Proje süresi 12 Aydır. Toplam proje maliyeti: 158.953,96 € olmaktadır. Bu proje ile Tekne ve Yat Yapımı Bakım ve Onarımı konusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi için eğitim verecek öğretmenlerin, öğrencilerin ve çalışanların niteliğinin arttırılması sağlanacaktır. Proje kapsamında Tekne ve Yat Yapımı Bakım ve Onarımı konusunda; 15 öğretmen ve 20 çalışan personelin mesleki bilgi seviyesi yükseltilecektir. Ayrıca 10 Meslek Dersleri Öğretmeni ve 10 Öğrencinin Mesleki Teknik İngilizce öğrenmeleri sağlanacaktır. Web sitesi kurularak proje çalışmalarında yapılan faaliyetler yayınlanacaktır. Tanıtım günleri etkinlikleri ile okulumuza öğrencilerin bilinçli bir şekilde yönlendirilmesi sağlanacaktır. Projede faaliyetler; AB komisyonunun zorunlu kıldığı; “Görünürlük Kuralları”na uygun olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca faaliyetlerle ilgili olarak görsel medyaya reklam verilecektir. Proje yönetim merkezi olarak; Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir oda, ofis olarak kullanılacaktır.

Ekibin aylık toplantıları okulun konferans salonunda yapılacaktır. Her ay sonunda, ortaklarla proje ara değerlendirme toplantısı yapılacaktır. Proje ortakları, projede eğitim verilecek personel seçiminde ve eğitim çalışmalarında uygulayıcı destek sağlayacaktır. Proje; Okulumuz Meslek Dersleri öğretmen ve öğrencileri, Fethiye Tekne Yat İmalatçıları ve Çekekçileri İşletme Kooperatifi Üyeleri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini kapsamaktadır. Projenin yazım aşamasında ve sözleşme imzalanıncaya kadar geçen süreçte, katkılarını esirgemeyen proje ekibimize, ortaklarımıza ve  bizleri yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarımıza  katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Okulumuza ve Fethiye’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  EĞİTİM

1182 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 503
 Dün : 528
 Toplam : 1951287
 Ip No : 35.171.159.141
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.