Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Muğla Milletvekillerinden Anlamlı Organizasyon
   
 Muğla Milletvekillerinden Anlamlı Organizasyon

Muğla Milletvekillerinden Anlamlı Organizasyon
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.07.2014 - 22:34:56 


Filistin’de devam eden bombardımanın kara harekatına dönüşmesiyle Türkiye’nin heryerinde binlerce vatandaş sokaklara döküldü. Ölen çocuk haberlerinin ardından duyarlılık gösteren vatandaş farklı organizasyonlarla tepkisini dile getirdi.


Filistin’de devam eden bombardımanın kara harekatına dönüşmesiyle Türkiye’nin heryerinde binlerce vatandaş sokaklara döküldü. Ölen çocuk haberlerinin ardından duyarlılık gösteren vatandaş farklı organizasyonlarla tepkisini dile getirdi.

Kara harekatı üzerine gece çalışmalarını bitiren TBMM bugün tüm grupların katılımıyla İsrail’i kınayacak. Çalışmaları bitiren milletvekilleri İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önüne yürüdü. İsrailin bu terörist tavrını kınayan milletvekilleri protesto gösterilerine katıldı. Elçilik önündeki olaylar sabaha kadar devam etti. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın organizasyonuyla gerçekleşen Filistinli Çocuklar İçin Hacıbayram Camii’nde Dua Etkinliği ise büyük bir katılımla gerçekleşti. Sahur sonrası Sabah namazında Hacıbayram Camii’nde toplanan binlerce vatandaş başta Filistinli çocuklar olmak üzere tüm mazlum çocuklar için dua etti. Filistinli çocuklar için dua etkinliğine Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Prof. Dr. Yüksel Özden, Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Ankara Milletvekili Feramuz Üstün olmak üzere bir çok milletvekili katıldı. Türk Filistin Uhuvvet Derneği, Anadolu Vakfı, Birlik Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, Siyasallılar Vakfı, İnsani Değerler Derneği başta olmak üzere 20’nin üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu destek verdi. Filistin’de şehit olanlar için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra bir konuşma yapan Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa; ‘Filistin bir semboldür, duamız tüm gözyaşı döken çocuklar içindir’ dedi.

Ali Boğa konuşmasında şunları söyledi “Cahiliye döneminde bile savaşın yapılmadığı, kanın akıtılmadığı bu mübarek zamanlarda hergün çocuk çığlıklarıyla uyandığımız, öldürülen çocuklar ve tecavüze uğrayan kadınların acılarıyla buruk geçirdiğimiz bu Mübarek Ramazan ayının son 10 gününe girdiğimiz bu gününde, gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için hepinizden Allah razı olsun.
Bizi bu saatte bir araya getiren yüreğimizi titreten çocuk çığlıklarıdır. Myanmarda diri diri yakılan, Doğu Türkistan'da sokak ortasında öldüresiye dövülen, Kerkük'te kurşuna dizilen, Karabağ'da karnına kurşun doldurulan, Suriye'de tecavüz edilen, Kırım'da yurtlarından sürülen, Gazze'de sahilde oynarken üstüne bomba yağdırılan çocukların yakarışları bizi burada topladı. Gazze bütün bu acı çeken coğrafyanın bir sembolü. Soyu, sopu, inancı, mezhebi, bayrağı ne olursa olsun mazlum toplulukların bir sembolü Filistin. Bir yerde bir yanlış varsa elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle o da olmuyorsa kalben buğz ediniz buyuruyor insanlığın efendisi. Şimdi hiç değilse dilimizle nu insanlık dışı olayı insanlığın yüzkaralarına haykırmak için buradayız. Dualarımızı ve gönüllerimizi bu coğrafya da inleyen çocuklarımızın gözyaşlarına katmak için bugün bu saatte buradayız. Düşmanlar topyekün bir araya gelmişken, kötülükte elbirliği yapmışken bu acı karşısında hala kendi içimizde bile ittifak edemediğimiz gerçeği bizi üzerken bugün 20 den fazla STK mensubu kardeşimiz burada gönül birliği yaptı. Ve şimdi hep birlikte Allah'a yalvarma vakti. Allah'ım içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi de helak etme. Bizi güçlü, iri, diri kılacak olan şey gerekirse Sakarya gibi yokuş çıkmak, gerekirse dünyanın tersine doğruları avaz avaz haykırmak.
Din yalnızca Allah'ın dini oluncaya ve yeryüzünde fitne ve fesattan eser kalmayıncaya kadar mücadele etmektir. Bugün çocuklarımızı güven içinde okula gönderiyor olmamız, en iyi imkanlarla yetiştiriyor olmamız bizi kötülüklerden emin kılmaz. Unutmayalım; bugün kerkük yarın Ankara, bugün Myanmar yarın İstanbul, bugün Telafer yarın Muğla, bugün Türkisten yarın Kayseri, dün Kırımdı bugün Gazze. Bugün Filistin yarın Türkiye Allah korusun. Kimsesizlerin kimsesi olamazsak, mazlumların yanında durmazsak Allah aynı akıbeti bize yaşatır Allah muhafaza.
O yüzden dualarımız sadece Filistin Gazze için değil aynı zamanda kendi geleceğimize. Sadece telinle, dua ile yetinmeyeceğiz elbette. Aldığımız üründen, paylaştığımız bilgilere kadar tam bir mücadele halinde olacağız. Şu anda olduğu gibi Kıyam halinde olacağız. TBMM de bugün aldığı kararla tüm grupların katılımıyla bir kınama bildirisi yayınlayacaktır. Buraya gelen herkesten, gelemeyip dua gönderen, destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımızdan Allah Razı olsun” dedi. Yapılan konuşmalardan sora kalabalık dualar ederek dağıldı.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

872 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 209
 Dün : 833
 Toplam : 1963966
 Ip No : 18.119.159.150
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.