Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Büyükşehir Geçte Olsa Görevini Anladı
   
 Büyükşehir Geçte Olsa Görevini Anladı

Büyükşehir Geçte Olsa Görevini Anladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.07.2014 - 14:33:54 


Fethiye Belediyesi par Bahçeler Müdürlüğü İlaçlama faaliyetinin Büyükşehir Belediyesinin görevi olmasına rağmen 3,5 aydan buyana Fethiye Belediyesinin yaptığını ancak Büyükşehir’den bununla ilgili herhangi bir ödenek gelmediği için ilaçlama faaliyetini durdurduklarını açıklamıştı


Fethiye Belediyesi parti ve Bahçeler Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde İlaçlama faaliyetinin Büyükşehir Belediyesinin görevi olmasına rağmen 3,5 aydan buyana Fethiye Belediyesinin yaptığını ancak Büyükşehir’den bununla ilgili herhangi bir ödenek gelmediği için ilaçlama faaliyetini durdurduklarını açıklamıştı.

Bununla ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi de bir basın açıklamasında bulunarak İlaçlama faaliyetlerini 30 Eylül 2014’e kadar Fethiye Belediyesi’nin görevi olduğunu ve Fethiye Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir şekilde yazılı ve sözlü başvuruda bulunulmadığını ifade belirtmişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu açıklaması üzerine Fethiye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yazılı olarak bir basın açıklaması daha yapıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İlaçlama faaliyetlerinin Danıştay 8. Dairesi’nin 2007/2600E. Ve 2008/2269K. Sayılı kararı ile Türkiye genelinde vektörlerle mücadele görevinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu hükmettiğinden ve Büyükşehir Belediyesi’nden tek kuruş ödenek alınamadığından dolayı ilaçlamayla ilgili tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğuyla ilgili basın açıklamamızın ardından Büyükşehir Belediyesi ilaçlamanın 30 Eylül 2014’e kadar Fethiye Belediyesi’nin görevi olduğunu belirten ve Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir şekilde yazılı ve sözlü başvuru bulunulmadığını ifade eden bir basın açıklaması düzenlemiştir. Öncelikle Fethiye Belediyesi olarak 16.07.2014 tarihinde 140/5707 sayısıyla, Büyükşehir Belediyesi’ne ilaçlama faaliyetleriyle ilgili yazımızı ilettiğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu yazımız 21.07.2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınmıştır. (Ek-1) Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın basın açıklamasında Fethiye Belediyesi’nden hiçbir şekilde ‘sözlü ve yazılı başvuru yapılmadı ve talepte bulunulmadı’ ifadeleri yetkili kurumun konuyla ne kadar ilgili olduklarının açık göstergesidir.
İlaçlama yetkisinin 30 Eylül’e kadar Fethiye Belediyesi görevi içerisinde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, basın açıklamamızdan 10 gün sonra ilçemize 5 adet ilaçlama makinesi göndermiştir. Yetkinin 30 Eylül’e kadar Fethiye Belediyesi’nde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi’nin, basın açıklaması yaptığı gün ilçemize ilaçlama makinesi göndermesi de açıklamalarıyla tezat oluşturmaktadır. Oysaki yapılan açıklamada vektör alanlarının haritasının çıkarıldığı, planların ve hesaplama çalışmalarının halen sürdürüldüğü ifade edilmiştir. Zannediyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay kararını sonunda fark etmiştir. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesidir.
Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı yada yapamadığı ilaçlama faaliyetlerini sadece 3,5 aydır değil, 15 yıldır sürdüren bir belediye olarak, ilaçlama faaliyetlerini sürdürememe sebebimiz Danıştay kararından daha da çok, ilaçlamayla ilgili yetki sahibi olan Büyükşehir Belediyesi’nden bir kuruş ödenek alamamamızdır. Vatandaşlarımızın bu yaz gününde mağdur edilmemesi için 3,5 aydır Büyükşehrin görevini yapan Fethiye Belediyesi’ne, teşekkür etmesi gereken Büyükşehir yetkililerinin talihsiz açıklamalarını da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1206 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 25
 Bugün : 819
 Dün : 1638
 Toplam : 2363899
 Ip No : 216.73.216.151
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Aralık 2025

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.