Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Fethiye’ye Gelen Turist Sayısında Yüzde 3 Artış Sağlandı
   
 Fethiye’ye Gelen Turist Sayısında Yüzde 3 Artış Sağlandı

Fethiye’ye Gelen Turist Sayısında Yüzde 3 Artış Sağlandı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.08.2014 - 23:40:12 


Kaymakam Çalık Açıklamasında gelen yılın ilk 7 ayında Fethiye’ye 675 Bin turistin geldiğini, 2014 yılının ilk 7 ayında ise 700 Bin turistin geldiğini belirterek geçen yıla göre turist sayısında yüzde 3’lük bir artış olduğunu belirtti.


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Turizmde 2014 yılının ilk 7 ayını değerlendirdi. Kaymakam Çalık Açıklamasında gelen yılın ilk 7 ayında Fethiye’ye 675 Bin turistin geldiğini, 2014 yılının ilk 7 ayında ise 700 Bin turistin geldiğini belirterek geçen yıla göre turist sayısında yüzde 3’lük bir artış olduğunu belirtti.

Kaymakam Ekrem Çalık Yaptığı açıklamasında Geçen yıla göre paraşütle uçuşlarda da yüzde 25’lik bir artışın olduğunu belirterek sportif faaliyetlerdeki rakamların artması Fethiye Turizmi,nin her geçen yıl daha iyiye gittiğini göstermektedir” dedi. Kaymakam Çalık “Geçen yıl ile bu yılın il 7 ayını karşılaştırdığımız zaman geçen yıl aynı dönemdeki Yamaç Paraşütü uçuş sayısı 32 Bin iken bu yılın ilk 7 ayında ise yüzde 25 artış ile 40 Bin 619 olarak gerçekleştir. Bilindiği üzere bu yıl Mayıs ayı yağışlı geçti. Mayıs ayında uçuş olmamasına rağmen yüzde 25 artık var. Bu artışta orada görev alan herkesin katkısı vardır. Fethiye Güç Birliği orada yeni bir pist açarak katkıda bulundu. Mevcut pistlerin onarımı yapıldı. Organizasyonda Türk Hava Kurumunun ciddi katkıları oldu. uçuş kontrolü oluşturduk ve orada göreve devam ettiriyoruz. Uyuşturucu ve alkol kullanımının önüne geçmek için denetimler yapıldı.

Babadağ’da Şuanda yıllık bin uçuş yapan Türkiye’nin en deneyimli pilotları görev yapıyor. Bunun sonucunda nemasını da almaya başladık. Üç yıl önce yıllık 40 bin olan uçuş sayısı şuanda ilk 7 ayda 40 Bine ulaştı. Sezon sonunda ise geçen yıl 75 bin olan uçuş sayısının bu yıl 90 bin olmasını bekliyoruz. Paraşütün yanı sıra diğer turizm alanlarında da güzel gelişmeler var. İlçemize gelen turist sayısında da yüzde 3 gibi bir artış var. Geçen yıl ilk 7 ayda 675 bin turist gelmişti. Bu yıl ise ilk 7 ayda 700 Bin turisti ağırladı. Turizm amaçlı sportif faaliyetlerinin geneline batkımızda bir artış var. İnşallah bu daha da iyi olacaktır. Bu konuda denetimlerimiz sürüyor. Denetim komisyonumuz görevde. Emniyet ve jandarma ekiplerimizde hanutçulukla ve turizmle ilgili diğer konularda sıkı bir çalışma içerisindeler. Kurallara uymayanlar için cezalar uygulanıyor ve uygulanmaya da devam edecektir. Kaliteli nitelikli bir faaliyet göstermek için çalışıyoruz. Maksadımız hem para kazanmak hem de gelen turisti ilçemizden memnun ayrılmalarını sağlamaktır” dedi.

TURİZM GEÇEN YILA GÖRE BU YIL DAHA İYİ

Fethiye artık marka olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir diyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Bu yıl tüm turizm alanlarında rakamların yüksek çıkması İlçemizde turizmin bu yıl daha iyi olduğunu gösteriyor. Alınan tedbirler her geçen gün daha iyi iyileşmeye gidildiğini göstermektedir. Fethiye’nin potansiyelinin çok az kısmı değerlendiriliyor. Hedefimizde bulunan bir kruvazör iskele yapıldığı takdirde artı bir 500 bin turistin ilçemize gelmesi söz konusu. Yerli turistinde sadece turizm sezonunda değil 4 mevsim rağbet edeceğini düşünüyorum. Ancak turizmi ilçemiz de 4 mevsime yayabilmek için çok çalışılması gerekiyor. Sağlık Turizmi, Spor ve kongre turizmi gibi çeşitlemeler ve yatırımlarla gelecekte ilçemizde turizmi 4 mevsime yayabiliriz” diye konuştu.

Fethiye Turizm Bürosu istatistiklerine göre 2014 yılının ilk 7 ayında Fethiye’ye 700 Bin turistin geldiği ve bu verilere göre geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 3 gibi bir artış yaşandı. 2014 yılının ilk 7 ayında Fethiye’de Yamaç Paraşütü ile 40 Bin 619 uçuş yapılırken bu sektörde geçen yılan nazaranla yüzde 25 artış yaşandı. Geçen yıl 5 Bin olan QUAD safari 2014 yılında 7 Bin, Sualtı sporu geçen yıl 7 Bin 500 iken 2014 yılında 8 Bin. Su üstü sporu geçen yıl 10 Bin olurken 2014 yılında da 10 bin olarak kayıtlara geçti. Atlı doğa sporu geçen yıl 5 Bin iken 2014 yılında 6 Bine yükseldi. İlk defa bu yıl uygulamaya konulan Minibüs safari turuna katılan turist sayısı ise 2014 yılının ilk 7 ayında 4 Bin olduğu belirtildi.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  TURİZM

2990 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 7
 Bugün : 514
 Dün : 2393
 Toplam : 2473608
 Ip No : 216.73.216.118
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Şubat 2026

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.