Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmetlerini Başlattı
   
 Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmetlerini Başlattı

Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmetlerini Başlattı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.08.2014 - 01:48:20 


Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetlerini başlattı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetlerini başlattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların evde tıbbi bakımı, bakıcı eğitimi, kişisel hijyen, hastanın nakli, tıbbi ve diğer ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması için evde bakım hizmetini 16 Temmuz 2014 tarihinde başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Muğla ili genelinde; öncelikle Muğla Menteşe ilçesi merkez olmak üzere, Ula, Yatağan, Kavaklıdere, Marmaris, Datça, Fethiye ilçesi merkez olmak üzere Seydikemer, Ortaca ilçesi merkez olmak üzere Dalaman, Köyceğiz, Milas ilçesi merkez olmak üzere Bodrum ilçelerinde oluşturulacak ekipler tarafından yürütülmesi planlandı. Bu dört ilçe merkezinde oluşturulacak evde bakım ekiplerinde hemşire, sağlık memuru, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve bakım görevlisi(berber, kuaför) görev yapacak. Bu birimlerde bulunacak nakil ambulansları ile de gerektiğinde hastaların ve ihtiyaç sahiplerinin evden hastaneye ya da hastaneden eve nakilleri sağlanacak. Menteşe ilçesinde başlanan evde bakım hizmetleri için, 16 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında merkezdeki 10 mahalle muhtarı ile belirlenen 122 hanede, 124 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşıldı.

2 hemşire, 2 sağlık memuru, 1 bakım görevlisi(berber) ile iki ayrı ekip tarafından gerçekleştirilen bu hizmetlere vatandaşlardan da destek geldi. Evde bakım hizmetinden memnun olan vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu hizmeti için teşekkür ettiler. Ekipler tamamlandıktan sonra diğer 3 ilçede de(Fethiye, Ortaca, Milas) evde bakım hizmetleri başlatılacak.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlar için başlatılan hizmetin Muğla ili genelinde uygulanacağını ve bu hizmetle sağlık alanında eğitimli ekiplerin vatandaşlarla evlerinde ilgileneceğini söyledi. Başkan Gürün; “ Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde diğer sağlık kuruluşlarıyla işbirliği içinde evde bakım hizmetini 16 temmuz tarihinde Menteşe ilçemizde başlattık.
Engelli, kimsesiz, yatağa bağımlı, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için başlattığımız evde bakım hizmetini bütün ilçelerde, ilçe belediyesi, mahalle muhtarları ile birlikte hareket ederek uygulayacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığımız bu hizmetimizle kimsesiz, yoksul, engelli ve yatağa muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız, aynı zamanda onlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SAĞLIK

1703 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 9
 Bugün : 637
 Dün : 833
 Toplam : 1964394
 Ip No : 3.133.147.252
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.