Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Güç Birliği’nin Gündemi Ölüdeniz'di
   
 Güç Birliği’nin Gündemi Ölüdeniz'di

Güç Birliği’nin Gündemi Ölüdeniz'di
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.09.2014 - 15:08:42 


Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı. Toplantıda, Ölüdeniz'in sorunlarının çözümü için belirlenecek yol haritası üzerinde duruldu.


Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği Eylül ayı toplantısı 4 Eylül Perşembe günü yapıldı.  Toplantıda, Ölüdeniz'in  sorunlarının çözümü için belirlenecek yol haritası üzerinde duruldu.

Güçbirliği üyeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ihalenin yürütmeyi durdurma  kararı ile ilgili davanın  içeriğinin  araştırılması, açıklığa kavuşturulmasının ardından bir yol haritası çıkarılması konusunda görüş birliğine vardı.

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Güçbirliği Dönem Başkanı Şaban Arıkan, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Hilal Polat, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Çiğdem Özel, Makine Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hakan Yetiş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Veli Uysal, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ünsal, TURSAB Batı Akdeniz Byk'den Abdullah Koyuncu, Ölüdeniz Turizm Geliştirme  Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, FTSO Sayman Üyesi Uğur Çaçaron, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Ölüdeniz Turizm Geliştirme  Kooperatifi'nden Selamettin Yılmaz ve Musa Ünsal katıldı. Toplantıya katılan Ölüdeniz Turizm Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten Fethiye  için önemli bir güç olan Meslek Kuruluşları Güçbirliğinden Ölüdeniz'de yaşanan sorunların çözümü için destek istedi.  Kökten konuşmasında''Ölüdeniz'in bu  kadar  sorunu varken  ve  yıllardır  bu sorunların  çözülmesi için  çabalarken Ölüdeniz Plajlarının  işletmesinin dışarıdan bir işletmeciye usule aykırı bir şekilde verilmesi ve  gelirlerin Fethiye  dışına  çıkarılması  kabul edilebilecek bir durum değildir. Her geçen yıl Ölüdeniz daha da kirleniyor. Arıtma  ve  altyapı sorunu  çözülmez ise bu sorunun daha da artacağı kaçınılmaz bir sondur. Bir  örnek  vermek  gerekirse Babadağ'ın işletmesinin Fethiye Ticaret Odası'nda  kalması ile Babadağ'ın işleyişinde bir düzen  oluştu bunu  hepimiz görmekteyiz, kazalar önlendi, Babadağ'ın çehresi değişti ve  potansiyeli arttı. Bu da gösteriyor ki Ölüdeniz'in de  yerelde  kalması ile  elde edilecek olan gelirler Ölüdeniz için daha verimli harcanabilecektir. Burada biz Fethiye'nin en  önemli birlikteliği olan Meslek Kuruluşları Güçbirliğinin desteğini alarak en üst kademelere sesimizi duyurmak istiyoruz.''dedi.

Meslek Kuruluşları Güçbirliği Dönemsel Başkanı Şaban Arıkan''Ortada yapılmış bir ihale var ve  sonrasında  hukuksal olarak  alınmış olan yürütmeyi durdurma kararı vardır. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu  dava süreci devam etmektedir. Bizler dava içeriğini öncelikle öğrenmemiz gerekiyor. Dava içeriğini sürecini bilmeden yapacak olduğumuz girişimlerin sonuçsuz  kalacağı ortadadır. Buna  bağlı olarak yol haritamızı  çizmemiz gerekiyor''dedi. FTSO  Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ise konuşmasında''Oda olarak  biz defalarca Büyükşehir Belediyesi'ne, Çevre Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğüne bu sorunları  anlattık ve bizlere  söylenen 2015 yılı planlamasında  Ölüdeniz sorunlarının  çözülmesinin ilk  sırada olduğudur. Bizden taleplerimiz ile  ilgili projelerimizi oluşturmamızı ve çözüm  önerileri ile beraber  sunmamızı  bekliyorlar. Güçbirliği olarak bu  konunun  takibini bu  şekilde  yapmamız  gereklidir. Ancak bu sayede sesimizi duyurabiliriz. Ayrıca biz bütün  görüşmelerimizde ihaleye  karşı olmadığımızı tek isteğimizin Ölüdeniz gelirlerinin arıtma, su ve altyapı gibi sorunlarına harcanması gerektiği olmuştur''dedi.

Toplantıda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin söz alarak izlenmesi  gereken  yöntemler  hakkında  görüş belirterek ''Çalışmalarımızı üç kulvarda yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Birincisi hukuki olarak, ikincisi bürokratik olarak ve  kamu oyunda  lobi çalışmaları yaparak  konunun  gündemde kalmasını sağlayacaktır. Ve  bu anlamda  sağlam net  projeler ile istek ve  çözüm  önerilerimizi sunarak sürekli ilgili makamların kapılarını aşındırmalıyız.''dedi.

Bir sonraki yapılacak  toplantıya kadar yapılan ihalenin yürütmeyi durdurma  kararı ile ilgili davanın  içeriğinin  araştırılması  davanın  seyrinin tam olarak açıklığa kavuşturulması ve  bu doğrultuda  Güçbirliği olarak bir  yol haritası  çizilmesi hususunda  ortak  karara  varıldı.

Ayrıca bir sonraki Meslek Kuruluşları Güçbirliği Toplantısının Fethiye  Belediyesi'nde  yapılması kararlaştırılmıştır.


 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

2000 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 378
 Dün : 528
 Toplam : 1951162
 Ip No : 34.201.37.128
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.