Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Saklıkent Kanyonunda Güvenlik Tedbirleri Arttırılıyor
   
 Saklıkent Kanyonunda Güvenlik Tedbirleri Arttırılıyor

Saklıkent Kanyonunda Güvenlik Tedbirleri Arttırılıyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.09.2014 - 23:51:46 


Seydikemer’e bağlı Saklıkent Kanyonu’nda 20 Temmuz’da yüksek kesimlere yağan yağmur ile oluşan selde 2 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu, kanyonun güvenli hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı


Seydikemer’e bağlı Saklıkent Kanyonu’nda 20 Temmuz’da yüksek kesimlere yağan yağmur ile oluşan selde 2 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu, kanyonun güvenli hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı Kanyona kurulacak gözlem ve sıvı seviyesi kontrol merkezinde, yüksek çözünürlükteki hareketli.

                Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu’nun güvenli hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. 20 Temmuz’da yüksek kesimlere yağan yağmur sonucu oluşan selde 2 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ziyaretçi de kanyonda mahsur kalmıştı. Bunun üzerine işletmeciliğini Seydikemer Belediyesi’nin yaptığı kanyonda, güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

                         Çalışmalar kapsamında 18 kilometrelik kanyonun başladığı noktaya kurulacak gözlem ve sıvı seviyesi kontrol merkezi ile dağlardaki bulutlanmaların gözlemlenebileceği harekete duyarlı kamere sistemi kurulacak. Buradan alınacak verilerle yüksek kesimlere düşen yağış takip edilerek kanyon içerisine kurulacak anons sistemi ziyaretçileri uyararak tahliye işlemini başlatacak. Ayrıca, kanyon içerisine güvenli bekleme noktaları ile aydınlatma yapılacak. Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi adrenalin yüklü aktiviteleri bünyesinde barındıran kanyonda oluşabilecek yaralanmalara erken müdahale için de saat 10.00 ila 18.00 arasında 112 Acil Servis ekipleri de sabit görev alacak. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yaptığı açıklamada, Saklıkent Kanyonu’nun işletmeciliğini aldıktan bir ay sonra yaşadıkları üzücü bir sel felaketi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bunun üzerine kanyondaki güvenlik tedbirlerini gözden geçirdiklerini belirten Otgöz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve kaymakamlık görevlileriyle alınacak tedbirlerle ilgili çalışma yapıldığını ifade etti.

Otgöz, kanyona ilk olarak erken uyarı amacıyla gözlem ve sıvı seviyesi belirleme sistemi kurulacağını, kanyon içerisinde ziyaretçilerin yürüyebileceği 3 kilometrelik alanda da aydınlatma yapılacağını kaydetti. Sel riskine karşı alınan veriler ile kanyon içerisindeki ziyaretçilerin kurulacak anons sistemiyle uyarılacağına değinen Otgöz, “Acil durumlarda merdivenlerden çıkışta kargaşa olmasın diye de ikinci köprüyü yapmaya karar verdik. Köprünün üzerine ise yamaçlardaki taşların düşmesini engelleyecek çalışma yapılacak. Aldığımız tedbirlerle ziyaretçilerimizin kanyondan sağlıklı şekilde ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi. Başkan Otgöz, ziyaretçiler için baret ve can yelekleri aldıklarını, kanyonda rahat ve sağlıklı yürüyüş için ise özel ayakkabılar temin ettiklerini vurguladı. Misafirlerin güvenliği için baret, can yeleği ve ayakkabı kullanmayı zorunlu hale getireceklerini kaydeden Otgöz, yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla gelecek sezona hazır hale geleceklerini dile getirdi.

Gelecek yıl kanyon çevresinde gelişmiş imar planı yapılacağına dikkati çeken Otgöz, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için belirli noktalara büfeler koyulacağını sözlerine ekledi. Saklıkent İşletme Müdürü Hasan Çetin ise ziyaretçilerin kanyonda güvenli şekilde ilerlemeleri için rehberler tarafından bilgilendirildiğini, uyarı levhalarıyla da nelere dikkat edileceğinin vurgulandığını dile getirdi. Ziyaretçilerin talebine göre kanyon içerisinde kendilerine yardımcı olacak rehberlerin görev aldığına işaret eden Çetin, “Kanyona gelen her misafirimizin buradan memnun ayrılması için elimizden geleni yapıyoruz.
Onların kanyonda güvenli şekilde gezmeleri ve bilgi edinmeleri için de tüm çalışanlarımız seferber oluyor. Bu yıl bir acil sağlık ekibi de saat 10.00 ila 18.00 arasında sabit görevde bulunacak. Böylece küçük yaralanmalara karşı erken müdahale bulunabileceğiz” diye konuştu.

Kanyon içerisine kamera sistemini kuran firmanın yetkilisi Atakan Subaşı da kanyona gelen ziyaretçilerin güveliği için birçok noktaya harekete duyarlı kamera sistemi kurduklarını vurguladı. Yüksek çözünürlüklü detay görüntülerin elde edilebildiği kamera sistemi ile kanyondaki hareketliliğin kontrol edileceğini anlatan Subaşı, şöyle konuştu: “Aynı zamanda proje olarak çalıştığımız gözetleme noktamızda yüksek çözünürlüklü bir kameramız var. Çevredeki dağların bulutlanmalarını takip ediyor. Buradan da yağış durumları takip ediliyor. Sel anında da buraya uyarı geliyor. Kanyon içine yapılacak anons sistemi ile tahliye işlemi başlatılabilecek. Gelen uyarı ile selin bulunduğumuz noktaya ulaşması yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu zaman zarfında da kanyon boşaltılmış olacak.”




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  TURİZM

1236 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 444
 Dün : 626
 Toplam : 1967946
 Ip No : 3.129.211.87
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.