Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

İstişare Toplantısında Kongre Süreci Ele Alındı
   
 İstişare Toplantısında Kongre Süreci Ele Alındı

İstişare Toplantısında Kongre Süreci Ele Alındı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 22.09.2014 - 01:06:17 


AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatının Eylül Ayı İstişare Toplantısı Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkanı Nihat Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Ak Parti Genel merkezi tarafından açıklanan kongre süresi ele alındı.


AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatının Eylül Ayı İstişare Toplantısı Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkanı Nihat Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Ak Parti Genel merkezi tarafından açıklanan kongre süresi ele alındı. Fethiye İlçe teşkilatının olağan kongresinin Kasım yada Aralık Ayı içerisinde yapılacağı Açıklanırken Kongrede tek adayla seçim yapılacağı kaydedildi. Yapılan Eylül Ayı İstişare toplantısında ayrıca partiye yeni kayıt olan üyelere temsili olarak Rozet takıldı.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Salonu’nda yapılan toplantıda Divan Başkanlığını Ak Parti Muğla İl Başkan yardımcısı Şadi Pirci yaparken, yardımcılıklarını ise Hatice Özdil, Ertuğrul Demirel ve Ufuk Bildirici yaptı. Toplantıya Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yanı sıra İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Belediye Meclis Üyeleri Yönetim Kurulu Üyeleri Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Mahalle Yönetimleri katıldılar. Toplantı ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunması ile başladı. Eylül ayı istişare toplantısında ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından Gençlik Kolları Başkanı olarak atanan ancak Genel Merkez tarafından gençlik Kolları Başkanlığı bir türlü onaylanmayan Adem Aykırı ve Kadın Kolları Başkanı Karaca Özmen Balcı gerçekleştirdiler. Saha sonra ise İlçe Başkanı Kadir Sarıhan bir konuşma gerçekleştirdi.

AK KADROLAR GÜÇLENEREK SAHAYA ÇIKACAK        

İlçe Başkanı Sarıhan Konuşmasında “Cumhuriyet Tarihinde ilk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçti. 13 yıl bu partiye hizmet eden Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanlığı makamına halkımızın büyük desteği ile yüzde 52’lik bir oy oranı ile oturdu. Cumhurbaşkanımız ben bu makamı daha önceki gibi evet yada hayır diyen standart bir cumhur başkanlığı olarak değerlendirmiyorum. Devlet iradesinde direk katkımız yönetimle, iktidarla ve teşkilatlarımız ile Türkiye genelinde hizmete değer veren herkesle uyum içerisinde çalışacağız” demişti. Bizde önümüzdeki 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde 2023 yılına hazırlanan 100 yıllık anlaşmaların bitim Türkiye’nin önündeki en son engellerin kalkacağı çok büyük planlamanın içerisinde yer almak üzere Ak Kadroların yeniden güçlenerek ve filizlenerek sahaya çıkacağı 1 Kasım 31 Aralık tarihleri arasında İlçe Kongresi ve akabinde il kongresinin yapılacağı ve teşkilatların tamamlanması ve 2015’e giden yolda Milletvekilliği seçiminde bu ak kadroların hazırlanması, daha sonrasında önümüzdeki yıl Türkiye Büyük Millet Meclisini şekillendirecek değerli kadroların tespitinde ve daha sonrası için de Seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız, Seçilmiş bir başbakanımız, Milletvekillerimiz ve şuanda görev yapmakta olan ve yeni seçilecek olan Milletvekillerimiz bu kutsal davada yerlerini alacaklardır” dedi.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ ÖN PLANDA OLACAK

İlçe Başkanı Sarıhan “Bu manada bizimde Ak Parti Fethiye ve Muğla teşkilatı olarak bu güne kadar olduğu gibi bu teşkilat içerisinde hizmet yarında önümüzdeki dönemde de üzerimize düşeni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Denizli’de Teşkilat Başkanımız Süleyman Soylu Başkanlığında partimizin bölgesel bir toplantısı gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğin temin edilmesi, devam ettirilmesi ve partimizin güçlenerek daha yukarıya taşınması için neler yapılabileceği konusunda bu toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu.

Buradan çıkan her önemli karar uzlaşı kültürünü ön plana çıkartacak, kavga gürültü yapılmadan Belde, İlçe ve İl kongrelerinin yapılması ve yeni teşkilatların hizmet yarışına sükunet içerisinde girmesi alınan en önemli karar idi. Bende Önümüzdeki 1 Kasım 31 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan kongre sürecinde yeniden adaylığımı açıklıyorum diyen Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan
“Yaklaşık bir aylık süre içerisinde üzerimize düşen yapmamız gereken, vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve diğer yöneticilerle beraber partimiz adına yapılması gereken çalışmalarımızı yaptık. Cumhurbaşkanımızın makamına geçmesinden sonra yapılan büyük kongreye Arkadaşlarımız ile beraber iştirak ettik. Sivil toplum örgütleri ile ilgili yapılacak çalışmalarda, İl Başkanlığımız ile irtibatta Teşkilatta yapılması gereken çalışmaları, halk içe iç içe yapmamız gereken çalışmalarımızı da gerçekleştirdik. 15 Eylül tarihi itibari ile başlayan delegasyon çalışması ve sonrasında 1 kasım 31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongre takvimi içerisinde yapılacak İlçe Kongremize en iyi hazırlığı yapmak üzere çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

AK PARTİ BİRİNCİ EVRESİNİ TAMAMLADI

Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk ise İstişare toplantısında yaptığı konuşmasında “ Bana göre Ak Parti Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması ile birinci evresini tamamladı” dedi. İl Başkanı Nihat Öztürk “Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olması ile beraber Yeni Başbakanımızın da söylediği gibi yeni Türkiye yeni hedefler doğrultusunda tüm teşkilatlar olarak o yeni, hedeflere doğru yol almaktayız. Önümüzde bir kongre sürecimiz var. Tüm teşkilat mensubu kardeşlerimiz ile beraber. Bu kongre süreçlerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Kadın Kolları Başkanı, Kadın Kolları Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Gençlik Kolları Yönetimi, Mahalle yöneticileri ve bu teşkilatın her kademesinde görev alan kardeşlerimize bir şeyler söylemek istiyorum.

“Teşkilat mensubu olmak kolay değil. Bütün yük omuzlarınızda olur. Gece gündüz demeden çocuğunuzun zamanını teşkilatımız için harcıyorsunuz hep birlikte partiyi ayakta tutmak ve partiyi başarıya götürmek hep beraber bizlerin görevidir. Ak Parti olarak hiç kolay günler geçirmedik. Bir çok badireler atlattık. Partimiz kurulduğu günden buyana Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımızın atlattığı badireler saymakla bitmez. Yaşananlar kolay işler değil. Ama en canlı şekilde hafızamızda duran bu 17 aralık ve 25 aralık sürecidir. Bu sürek herhalde yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesidir. Ama Elhamdülillah bu teşkilatların öz güveni, bu teşkilatların gayreti ve kadın kollarından gençlik kollarına, Mahalle Başkanından sandık başkanına, Sabahın 6’sında gidip o sandıkta Ak Partinin bir oyunun heba olmaması için mücadele veren arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile Muhtar bile olamaz diye boy boy manşet attıkları Başbakanımızı 10 Ağustos tarihinde hep beraber Çankaya Köşküne göndermenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TECRÜBELİYİZ VE NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ

Öztürk “Önümüzdeki aylarda yapılacak olan kongre bizim 5. olağan kongremizidir. Bugün İl Başkanı olarak 5. Olağan kongreye giriyorum ama, yapılan diğer 4 kongrede de partimizin değişik kademelerinde görev aldım. Bu konuda tecrübeliyiz, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Geçen kongremizde teşkilat Başkanımız o zaman Ekrem Erdem’di. O da o zaman çok net söylemişti. Biz bu kongrelerde 7 Haziran 2015’in temelini hep beraber oluşturacağız. Yeni Türkiye’nin anahtarı bana göre 7 Haziran 2015 ise teşkilatında o yola giden ilk temel hareketi bu kongreler olacaktır. Bu kongrelerde hep birlikte istişare kültürünü ortaya koyarak ama gerçek istişare kültürünü ortaya koyarak, Adamcılık kültürünü benim adamım kültürünü değil, çalışan, özverili bir şekilde bu davaya hizmet eden teşkilat mensuplarının öne çıktığı kadın kollarından gençlik kollarına kadar hep birlikte tüm teşkilatın üzerinde uzlaştığı adayla tek adaylı kongreler yapacağız. İl Başkanlığı olarak biz ikili adayla kongrelere gitmemek için o istişare dediğimiz kültürü ortaya koyup bu konuyu hep birlikte halledeceğimize inanıyorum. Fethiye İlçe Başkanımız Kadir Sarıhan Başkan Adaylığını açıkladı.

 Adaylığının kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Biz Kadir Başkanımla birlikte bu partinin kuruluşundan bu güne birlikte çalışıyoruz. Kendisi özverili bir arkadaşımız. İnşallah kararı hakkında hayırlı olur. İl Başkanı olarak benim kendisine söyleyecek çok fazla bir şeyim yok. Çünkü kendisi tanıdığımız bildiğimiz bir arkadaşımız. İnşallah kendisini yeniden Fethiye’de ilçe başkanı olarak görürüz. İlçe Başkanı ve yeni ilçe yönetiminden daha önemli olan partimizin 2025 vizyonunda o gittiği yolda Teşkilatların duruşu bizim için çok önemli” dedi.

ABİ KARDEŞ OLMAYI BECEREN TEŞKİLATLARI ÖZLEDİM

Biz 10 Ağustos günü hep beraber bir sınav verdik” diyen Ak Parti Muğla İl Başkanı Nikat Öztürk “Ama daha iyi çalışmalarla milletin karşısına daha iyi çıkıyor olmamız lazımdı. Eksiklerimiz var ve bu eksiklerimizi biliyoruz. Ben içeride bu danışma toplantılarında her türlü konuşmayı muhatabının yüzüne bakarak yapan ve burada halledip dışarıda abi kardeş olmayı beceren bir teşkilatları özledim. İnşallah hep beraber bu sürecin sonunda bir oluruz, beraber oluruz. Kasım ve Aralık ayları ilçe kongrelerimizin yapılacağı aylardır. 22 Kasım 22 Şubat ise İl Kongrelerinin yapılacağı tarihtir. Ana hedef 367 ve üzerindeki Milletvekilini 7 Haziran tarihinde sağlamaktır. Cumhurbaşkanımızın Çankaya Köşkünde rahat görev yapabilmesi için gerekli olan 367 ve üzerindeki Milletvekili sayısına Muğla’dan katkı vermemiz gerekiyor. Hep birlikte el ele birlik ve beraberlik içerisinde diri bir şekilde durursak 7 Haziran bizim için en iyi şekilde sonuçlanacaktır.  Fethiye teşkilatının 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde almış olduğu yüzde 39’luk oy Fethiye için daha yüksek olabilirdi ama bana göre bu alınan sonuç başarıdır. Ben bu başarıdan dolayı İlçe Başkanımızın nezdinde tüm teşkilat mensuplarımızı kutluyorum” dedi.

BİZİM HEDEFİMİZ VAR

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise konuşmasında “Şu anda partimiz belli bir sürece girdi. Bu süreç inşallah sağlıklı bir şekilde işlemeye devam edecek. Mart ayından bu tarafa iki tane önemli seçim geçirdik. Bu iki seçimi de başarılı bir şekilde geçirdik. Seçim geçirmekle kalmadık bir olağanüstü genel kurul yaptık. Aynı dönemde ana muhalefet partisinin de olağanüstü genel kurulu vardı. Türkiye iki parti arasında ki farkı gördü. 12 yıldır başarı ile Türkiye’yi yöneten AK parti kendi yönetimi içerisindeki değişikliği de ittifakla istişare süreci içerisinde ve bütün yetmiş iki milyon vatandaşımızı kucaklayarak geçmiş durumdadır.

10 Ağustos tarihine kadar Irak’ta İŞİD tarafından rehin tutulan 49 vatandaşımızın seçim öncesi özellikle kasıtla kurtarılmadığını seçimden az bir süre önce seçim malzemesi olarak kurtarılacağını konuşanlar vardı. Çok şükür bugün 49 vatandaşımız sağ salim kurtarılarak Türkiye’ye getirildi. Bu yüz parlamento tatile giremedi. Torba yasasını geçtiğimiz hafta bitirdik. Bende Cuma gününden bu tarafa Muğla ve ilçelerindeyim. 1 Ekimde Cumhurbaşkanımızın konuşması ile parlamento yeniden açılacak. Yapılan olağanüstü kongreden sonra yeni bir genel başkan ve Başbakan ve bu yenilikler çerçevesinde partimiz içerisinde yeni Genel Başkan yardımcılarımız belirlendi. Bizim 2023 hedefimiz var. Emi adımlar ile bu hedeflere ilerliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından ise partiye yeni kayıt yaptıran üyeler için temsili olarak yeni 4 üyeye rozet takıldı. Yeni üyelerin rozetlerini ise Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Başkanı kadir Sarıhan ve Kadın Kolları Başkanı Karaca Özmen balcı taktılar.

 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

889 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 109
 Dün : 833
 Toplam : 1963866
 Ip No : 18.119.126.80
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.