Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Başkan Saatcı, Personeli İle Bayramlaştı
   
 Başkan Saatcı, Personeli İle Bayramlaştı

Başkan Saatcı, Personeli İle Bayramlaştı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.10.2014 - 22:52:33 


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye personelleriyle Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Başkan Saatcı törende tüm personelin bayramını kutlarken, Büyükşehir yasasının getirdiği ekonomik sıkıntılara da deyindi.


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye personelleriyle Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Başkan Saatcı törende tüm personelin bayramını kutlarken, Büyükşehir yasasının getirdiği ekonomik sıkıntılara da deyindi.

Her yıl geleneksel olarak bayram öncesinde belediye personelleri ve aileleriyle bayramlaşan Başkan Saatcı, Kurban Bayramında da geleneğini bozmadı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde başlayan bayramlaşma töreni, konuşmalarla devam etti. Törende konulma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Bayramın ailelerimize, ülkemize ve ilçemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca İslam ve Türk coğrafyasında yaklaşık 3 aydır seyretmiş olduğumuz çok kanlı vahşi ve adını koyamadığımız savaşında inşallah sonlanmasına vesile olmasına Allah(C.C.)'tan niyaz ediyoruz.

Gerçekten Müslüman ve Türk olmanın kaderi neyse bu coğrafyada kan, göz yaşı, zulüm ve ihanet bitmiyor. Osmanlı 1900'lü yılların başında bu toprakları terk ettikten sonra mısırlı bir kaç alim'in, siyasetçinin, bilim adamı, "Osmanlı'dan sonra bizim yüzümüz gülmedi bu topraklarda!" diyorlar. Gerçekten Osmanlıdan sonra gıybet kuyusu olan Orta Asya'da maalesef gözyaşı ve kan durmuyor. Bize ne deme lüksümüz yok, çünkü o bölgeler bizim daha önceki sınırlarımız. O bölgeye duyarsız kalamıyoruz. Velhasıl şu an Türkiye'de her ne kadar 1 milyon 600 bin dense de, herhalde 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize farklı din ve ırktan insanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bakmak zorunda kalıyoruz. Bu da bu devletin kadirşinaslığını, gücünü, yanlış politikalar sonucu da olsa gösterdiği misafirperverliği ve tarihin kendisine yüklediği misyonu yerine getirmesini bizlere gösteriyor. Bu anlamda da Allah(C.C.) devletimize zeval vermesin diyoruz geniş anlamda. Basın mensubu arkadaşlarımızın da bayramını can-ı gönülden kutluyorum" dedi.

“HİÇ BİR PERSONELİMİN SAÇININ TELİNE KIYAMAM”

Fethiye belediye personelinin bir araya geldiği bayramlaşma törenindeki konuşmasında Büyükşehir yasası ile oluşan sorunlardan da bahseden Başkan Saatcı, "Tüm personelin kafasında bir soru işareti olduğunun farkındayım. Ben 15 yıldan bu yana sizlerle beraber etle tırnak gibi çalışan bir mesai arkadaşınızım. Hiç bir tanenizin saçının teline kıyamam, kıymam! Ancak güneş çarığı, çarık ayağı sıktığı zaman bazı tedbirler almak zorunda kalıyorsunuz. Bu tedbirleri alırken kendi gücünüzün dışında başka etkenler, yapacak olduğunuz işlere taş koymaya kalkar ya da taş koyarsa da ister istemez bazı radikal kararlar almaya zaman, zemin sizi itiyor.

 Ocak ayından itibaren dillendirilen 150-200 tane personelin çıkarılması işi olursa da Fethiye Belediyesi şimdiye kadar hiç bir çalışanına vefasızlık yapmamıştır. Kendisini toparladığı en kısa süre içerisinde de bu arkadaşlarımız yine bizim aile fertlerimizdir. Ama gönül arzu ediyor ki biz kimle yola çıktıysak, şu an diğer beldelerden gelen kardeşlerimiz de dahil hiç birinin iş akdini fes etmeye gerek kalmadan tereyağından kıl çeker gibi bu problemleri çözelim. Ancak ortada bazı gerçekler var. Tabii ki ekonomik anlamda büyükşehir'in bize neler getirip neler götüreceğini tahmin etmemiş insanlar değiliz. 15 yılın tecrübesi ve birikimiyle şimdiye kadar ne yaptığımız da meydanda. bu saatten sonra kendimizi ispat etmek gibi bir lüksümüz de yok.
 Fakat Büyükşehir yasasının 26 milyon 300 bin lira paramızı büyükşehir'e aktartıp biz de geçen 7 ay içerisinde bizim kasamızdan giden para 18 milyon 600 bin lira. Bu önümüzdeki ekim kasım ve aralık aylarında da demiş olduğum 26 milyon 300 bin rakamını yakalayacak.
 Bizim şu sıkıntımız bizde zaten 20 küsur milyon civarında sıkıntımız var belediye olarak. Yani bu para kalsaydı hiç bir sıkıntı yoktu. Şirketler ya da kurumlar sıkıntıya girdiği zaman üç şey yapar. Bir-gayrimenkul satar, iki-banka kredisi kullanır, üç-maalesef personel çıkarır. Dünyada bunun dışında başka bir çözüm yoktur.  Gönül arzu ediyor ki Fethiye'de kirli siyasetin yol açacağı olaylar ortaya çıkmadan aklı selim galip gelsin, birlik beraberlik içerinde "öncelik Fethiye, önemli olan Fethiye ise gerisi teferruattır" denen seçim zamanındaki sözler yerine getirilerek bu borcun ödenmesi konusunda herkes bizim kafamızı koyduğumuz gibi taşın altına elini, ayağını, tırnağının ucunu koysun ve bu yanan ateşi söndürelim.
Ondan sonra hepimiz yolumuza devam edip Fethiye'yi yaşamaktan keyif alınacak bir mekana dönüştürelim.  Allah(C.C.) büyüktür.  Tekrar ediyorum, aklı selimin galip gelmesi bu sorunların çözülmesi en büyük dileğimizdir. Burada sorumluluk sahibi arkadaşlarında sorumlu davranacağı konusunda siyasi parti taassubuna katılmaksızın, bu sade ve sadece Fethiye'nin problemi değil, Fethiye Belediyesine yasa gereği bağlanan beldelerinde sorunudur. Buna hiç bir siyasetle uğraşan arkadaşımın da duyarsız kalacağına ihtimal vermiyorum. Fethiye Belediyesi bu güne kadar kimsenin ağzına sakız olmamıştır. Her ne kadar 6 buçuk tane dalton kardeşler, soytarılar yine şeytan pabucu dikmeye başlasalar da bizim veremeyeceğimiz bu güne kadar yaptığımız hiç bir işin hesabı yoktur.
Biz kul'a da Allah(C.C.)'a da 15 yıldır geçirdiğimiz dönemin gününü ve harcadığımız kuruşun hesabini vermeye hazırız. Bizim amacımız hiç bir kardeşimizin mağdur olmadan sıkıntılı dönemin atlatılmasıdır. Bu geçirdiğimiz yedi ay bir doğum sancısıdır. Biz 15 yılın hafızasını kapattık 15 yıllık birikimimiz bitti, önceden maraton koşan sporcu gibiyken şimdi yürümeyi yeni öğrenen çocuklara döndük. Yasa böyle çıktı. Eksik olmasın bu yasayı çıkaranlar. Daha kucaklayıcı bir uygulama olamaz mıydı? Olurdu.
Bazı yetkiler çok rahatlıkla ilçe belediyelerine bırakılabilir ve bu gelirlerin bir kısmı bu gibi sıkıntılarda kullanılabilsin denilirdi. Ancak maalesef Türkiye'de siyasi anlayış, karşısındakinin zaaflarından yararlanarak onu sıkıntıya sokarak prim elde etmeye dayanıyor" ifadelerini kullandı. Başkan Saatcı konuşmasının ardından duygu ve düşüncelerini dile getirmek isteyen personel de iyi dileklerini belirterek çalışma arkadaşlarının bayramlarını kutladı. Ardından belediye personelleri Kültür Merkezi önünde halkla bayramlaştı.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  GÜNCEL

1084 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 35
 Bugün : 919
 Dün : 1638
 Toplam : 2363999
 Ip No : 216.73.216.151
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Aralık 2025

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.