Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

CHP ve AKP Arazi Satışına İzin Vermedi
   
 CHP ve AKP Arazi Satışına İzin Vermedi

CHP ve AKP Arazi Satışına İzin Vermedi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.10.2014 - 00:48:10 


Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Arazi Satışıyla ilgili gündem maddesine CHP ve AKP grubu “hayır” diyerek belediyenin arazi satmasına izin vermediler


Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Belediye Meclis toplantısı yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Büyükşehir yasasıyla tüm ilçeler gibi ekonomik sıkıntı içerisinde olan Fethiye Belediyesi’nin borçlarının arazi satışıyla rahatlatılması ve Fethiyelilere hizmetlerin sürdürülebilmesiyle ilgili gündem maddesine CHP ve AKP grubu “hayır” dedi. Oy çokluğu ile reddedilen gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Behçet Saatcı, “Bu borç bizim namus borcumuzdur. Bir şekilde ödeyeceğiz. Bizde aynı Beşiktaş Spor Kulübü gibi 2015 yılında FEDA diyeceğiz” dedi.

Fethiye Belediyesi Ekim Ayı Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ülkede yaşanan karışıklıklarla ilgili temennisiyle başladı. Ülkenin dört bir yanında kan ve gözyaşının olduğu belirten Başkan Saatcı, “Ülkemizin her yerine barış, kardeşlik ve dostluk gelsin” temennisinde bulundu. Toplantı 1. gündem maddesi olan Ekim ayı meclis toplantısı özetinin okunmasıyla başladı. 2. Gündem maddesinde ise tarife komisyonuna havale edilen 2015 yılı belediye gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli oy birliği ile kabul edildi. 3. Gündem maddesi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2015 Mali Yılı Fethiye Belediyesi’nin bütçesinin görüşülmesi oldu. Belediye Meclis üyeleri 3. Gündem maddesine de oy birliği ile kabul etti.

Ekim ayı olağan toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 3. ve 4. maddelerde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde Diğer işler ve Yönetmelikler komisyonuna havale edilen Fethiye Belediye Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğiyle ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi. İmar komisyonuna havale edilen 7. ve 8. Madde de 11 parselin nizam ve çekme mesafeleri görüşüldü. 9 parselin nizam ve çekme mesafeleri oy birliği ile kabul edilirken 2 parselde Kasım ayı meclis toplantısında görüşülecek. 01/10/2014 tarihinde yapılan 2014 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılabilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen Belediye sınırları içerisinde tapu kütüğünde Fethiye Belediyesi adına kayıtlı olan Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii 498.00 m2’lik yüzölçümüne sahip, onaylı uygulama imar planında “Yerleşik Tercihli Ticaret Alanı, Bitişik Nizam,2 kat,0.20/0.40” yapılaşmaya müsaadeli 327 ada 1 nolu parselin, Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii,3764,00 m2’lik yüzölçümüne sahip ,onaylı uygulama imar planında “Gelişme Tercihli Alan” olarak tanımlanan ve 3.2 nolu 1/1000 ölçekli Ölüdeniz-Hisarönü-Ovacık Plan Hükümlerinde yapılacak tercihe göre yapılaşma koşulları belirtilen 353 ada 1 nolu parselin, Hisarönü Mahallesi Hıdırkuyusu Mevkii,9720,00 m2’lik yüzölçümüne sahip, onaylı uygulama imar planında “Ticaret Alanı,E:0.40,Hmax:9.50 m.” olarak tanımlanan 123 nolu parselin, Ovacık Mahallesi Çatallar Mevkii,2735,00 m2’lik yüzölçümüne sahip, onaylı uygulama imar planında “Gelişme Tercihli Alan” olarak tanımlanan ve 3.2 nolu 1/1000 ölçekli Ölüdeniz-Hisarönü-Ovacık Plan Hükümlerinde yapılacak tercihe göre yapılaşma koşulları belirtilen 140 ada 3 nolu parselin ve Ovacık Mahallesi Çatallar Mevkii,4004,42 m2’lik yüzölçümüne sahip, onaylı uygulama imar planında Ticaret Alanı,E:0.50,Hmax:9.50 m. olarak tanımlanan 240 ada 9 nolu parselin 2886 Sayılı Devlet İhale Yasasının ilgili hükümlerine göre satışının yapılmasının ve bu işlemler için Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi görüşülmeden önce birçok siyasi parti grup temsilcisi ve belediye meclis üyeleri açıklamalarda bulundu.

“BORÇLARIN 3’DE 2’Sİ FETHİYELİ DÖRT BÜYÜK ŞİRKETE”

Arazi satışıyla ilgili olan 9. Maddenin görüşülmesi başlamadan önce Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yaptığı değerlendirmede, “Şimdi geldik üzerinde çok konuşulan, spekülasyonlar yapılan maddeye. Kavga edecekler, bağıraşacaklar diye yazılan, çizilen ve konuşulan maddeye… Ne bağırış yapacağız ne de çığırış. Meclisin iradesine saygı duyacağız. Biz maddeyi gündeme getirirken elimize zil takarak, oynayarak getirmedik. Daha önce sıkıntılarımızı size slayt gösterisiyle paylaştık. Her ne kadar daha önce belediye başkanlığı yapmış belediye meclis üyelerimiz ‘Belediyeler borçlarını devretti ancak alacakları da devretti’ dense de bu alacakların da hazır vaziyette hemen alınmayacağını başkanlarımda çok iyi biliyor. Bizim toplam borcumuzun 3’de 2’si Fethiyeli dört büyük şirketimize olan borç. İsimlerini saymaya gerek yok. Bu borçların 7 milyonu da belde belediyelerinden gelen borçlar. Biz bu borcumuzu sıfırlayalım ve Fethiyelilere hizmet edelim düşüncesiyle satmak niyetiyle gündeme getirdik. Ama ben meclisin iradesine saygılıyım. Çünkü burada halkın iradesi vardır.  Buradan çıkacak karar ne birisinin zaferi ne de birisinin hezimetidir” dedi.

 “BELEDİYE TASARRUFLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Oylama yapılmadan önce Başkan Saatcı her zaman olduğu gibi grup sözcüleri ve konuşmak isteyen meclis üyelerine söz hakkı tanıdı. DP Belediye Meclis Üyesi Nurkaya Gündoğdu yaptığı değerlendirmede, “Biz bu borcun ödenmesiyle ilgili hepimizi mükellefiz. Burayı ticari bir kuruluş olarak düşünürsek, bu borçtan kaçma şansımız yok.

Gelirlerin arttırılması, giderlerin düşürülmesiyle ilgili Fethiye Belediyesi zaten çalışmalarını üst seviyede gerçekleştiriyor. Borcu olan birisinin üç mertebeye gitmesi lazım. Bankaya gidersin, kendi malına gidersin veya küçülürsün. Büyükşehir yasasıyla zaten ilçe belediyeleri küçülmek zorunda. Zaten sizde biliyorsunuz bayram öncesinde işten çıkartılan personellerimiz oldu. Emekliliği gelmiş ama halen çalışan personellerin emekli yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Birimlerimiz tasarrufla ilgili çalışma yapıyor. Kısa vadede bunlar yine iş çözmüyor. Bankaya kredi için gidiyorsunuz, bir önceki yılın gerçekleşen bütçesinin üzerinden yüzde 10’dan fazla borçlanma şansınız yok.
Dolayısıyla bir şeyler yapıp borçları ödemek zorundasınız. Bir de Fethiye Belediyesi’nde icralık bir dosya oluşması durumunda bunun arkasının geleceği aşikar. Buna mahal vermemiz gerekiyor. Biz burada savaş fezlekesi onaylamıyoruz sadece Fethiye’nin geleceğiyle ilgili birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
           Buraya seçilirken hiç kimse grup halinde seçilmedi. Herkes şahsi seçildi. Bakın bugün Telekom özelleşti, Etibank özelleşti, eti maden özelleşti. Buna bakarsanız arazi satışı da olağan bir durum” dedi. CHP’li Nalan Nurhat ise, “Belediye mülklerinin satışından çok kamu yararına değerlendirilebileceğine ve buralardan gelir sağlana bilineceği düşüncesindeyiz. Bu nedenle satışa karşıyız. Bu arazilerin geliştirilmesinden yanayız” dedi. AKP Meclis Üyesi Turhan Kovancı da, “Biz bu konuyla ilgili grup olarak 4 saat görüşme yaptık. Enine boyuna görüştük. Satışa red kararını grup olarak aldık. Bizce Fethiye Belediyesi daha yer satacak hale gelmedi” diye konuştu.

 “HÜKÜMET SURİYELİLER İÇİN OTOYOLLARI SATTI”

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise, “Buradaki 31 meclis üyesinin içerisinde ticaretle uğraşmayan tek meclis üyesi benim. Arkadaşların hepsi iş adamı, iş kadını. Herkesin malumu, eğer bir işyerinde sıkıntı varsa üç şey yapar. 10 adam çalıştırıyorsa, 5’ini işten çıkarır. Gider bankadan kredi alır. 3 arabası varsa 2’sini satar. Sıkıştığı zaman arabasını, evini satan arkadaşlarımı biliyorum. Bu belki ekonominin kuralı. Sıkıştınız mı, bir şeyler satacaksınız. Siyaset yapmıyorum ancak CHP katı devletçidir. Devletin bir tane malının satılmasını istemeyebilir. Normaldir. Şimdi bakıyoruz, dışarıdan Suriyeyeliler geldi. Devletin bu güne kadar Suriyelilere gideri 11 trilyon… Bu parayı karşılamak için de hükümetimiz otoyolları satıyor. Milli Piyango’yu özelleştiriyorlar. Sadece Suriyeliler için. Bununla ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamada bulundu. Biz ne yapıyoruz? Fethiyeliye hizmet etmiş 3,4 yine Fethiyeli olan büyük şirketi batırmamak için satış yapıyoruz. Fethiyeliler bir şey yapsın istiyoruz. Buradaki herkes iş adamı.

Ben hiç kimsenin batmasını istemem. Çaremiz satışı yapmak” ifadelerini kullandı.Yapılan konuşmaların ardından arazi satışıyla ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul olmadı. Oylamanın ardından kısa bir değerlendirme yapan Saatcı, “Bu borç bizim namus borcumuzdur. Bir şekilde ödeyeceğiz. Bizde aynı Beşiktaş Spor Kulübünün yaptığı gibi 2015 yılına FEDA diyeceğiz” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

1527 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 461
 Dün : 503
 Toplam : 1962662
 Ip No : 18.117.186.92
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.