Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Burhanettin Tuna Adaylığını Açıkladı
   
 Burhanettin Tuna Adaylığını Açıkladı

Burhanettin Tuna Adaylığını Açıkladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 22.10.2014 - 19:47:14 


Ak Parti Fethiye İlçe Kongresinde Mevcut Başkan kadir Sarıhan’ın karşısına aday çıkarmak için uzun zamandan buyana ummalı bir çalışma yapan Kadir Sarıhan ve Ekibine karşı olan partililer Kongre için İlçe Başkan Adayı konusunda Burhanettin Tuna isminde karar kıldılar.


Ak Parti Fethiye İlçe Kongresinde Mevcut Başkan kadir Sarıhan’ın karşısına aday çıkarmak için uzun zamandan buyana ummalı bir çalışma yapan Kadir Sarıhan ve Ekibine karşı olan partililer Kongre için İlçe Başkan Adayı konusunda Burhanettin Tuna isminde karar kıldılar.

Ak parti Fethiye İlçe teşkilatının kadım Ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan 5. olağan İlçe Kongresi için Mevcut Başkan kadir Sarıhan yeniden Aday olduğunu geçtiğimiz ay yapılan İlçe İstişare toplantısında açıklamıştı. Kadir Sarıhan’ın yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Sarıhan ve Ekibinin yönetim şekline karşı oldukları için Başka bir aday çıkarma konusunda ummalı bir çalışma içerisine giren bazı partililer Sarıhan’a rakip olarak Daha önce uzun süre İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, ilçe Başkan yardımcılığı ve şuanda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevini sürdüren bunun yanında Fethiye’de uzun yıllardan buyana yardım faaliyetlerinde bulunarak hayırsever Vatandaşlar ile İhtiyaç Sahibi aileler arasında başarılı bir şekilde köprü görevini sürdüren Ay Işığı yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhanettin Tuna’yı İlçe Başkan Adayı çıkarmaya karar kıldılar. Şimdi Kadir Sarıhan mı yoksa Burhanettin Tuna mı Kongrede aday olacak bu konudaki son sözü ise Genel merkez söyleyecek. Kimin aday olacağı konusunun ise 15 Kasım’a kadar netlik kazanması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Başkan Adayı Burhanettin Tuna “Bilindiği üzere partimiz Ak Parti önümüzdeki ay olağan kongresini gerçekleştirecek. Biz de arkadaşlarımız ve partimizde görev yapmış arkadaşlarla yaptığımız istişare neticesinde kongre sürecine dahil olma kararı aldık. Bu karara göre şahsımın ilçe başkanlığına aday olması uygun görüldü. 

Ben de Kasım Ayı içerisinde yapılacak olan Olağan İlçe Kongresinde Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığına Adayım. Allah nasip eder Genel Merkezimiz de adaylığımızı uygun görürse Karaağaç Mahallesinden-Karacaören Mahallesine, Arpacık Mahallesinden-Yakacık Mahallesine, Karaçulha'dan, Göcek ve Ölüdeniz’e kadar tüm Fethiye coğrafyasını kucaklayan bir yönetim listesi ile sizlerin huzuruna çıkacağım.
Göreve gelmemiz halinde tüm Fethiye halkının ve Fethiye’de yaşayan Ak Partililerin ilçe başkanı olacağım.
Belli bir kesimin ve birilerinin güdümünde ilçe başkanlığı yapmayacağım. Ak Partinin ilçe başkanı, genel merkezin ilçe başkanı, Genel Başkanımın ilçe başkanı olup tüm Fethiye halkını ayrıştırmadan, ötekileştirmeden kucaklayacağım. Kongremizin Fethiye’mize, Muğla’mıza ve Ülkeme hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Kongremizin şölen havası içinde geçmesini, birlik beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor” dedi.

BENİM KİM OLDUĞUMU ÇOK İYİ BİLİYORLAR

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ile aralarının açık olduğu ile ilgili söylemlere de açıklık getiren Burhanettin Tuna “Bizim Kimseyle bir sorunumuz yok. Milletvekillerimizi benim kim olduğumu nasıl bir çalışma yaptığımı çok iyi biliyor. Ben 2005-2007 yılları arasında Kadir Sarıhan’ın İlçe Yönetiminde yer aldım. 2007 yılı genel Seçimlerinde Ali Boğa 4. sıradan Muğla Milletvekili adayı oldu. Kadir Sarıhan’da Milletvekili Aday Adayı olmak için İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Kadir Sarıhan’ın ardından sevmedikleri bir isim olan Ali Boğa geldi diye Kadir Sarıhan’ın taraftarı olan yönetim kurulu üyeleri de partiyi terk edip gittiler.

Bizler Hüseyin Güzel ve 5-6 arkadaş kaldık.  Geride kalan bu 5-6 arkadaşımızla beraber Ali Boğa için Dağ, bayır, Köy Kasaba dolaşarak 4. sıradan milletvekilliğini kazanacakmış gibi çalıştık ama o dönem milletvekilli Ali Boğa’ya nasip olmadı. Nasip 2011 yılı genel seçimlerineymiş. 2011 yılı seçimlerinde Ali Boğa 1. Sıradan Aday oldu bizde arkasında adam gibi çalıştık ve Milletvekili seçilmesine katkı yaptık. 2015 yılında da Genel merkezimiz tarafından aday gösterilirse başımızın tacıdır, Genel merkezimizin emanetidir. Emanete nasıl davranılacaksa bizde o şekilde davranacağız” dedi.

Hafta sonu yapılan delege seçimlerine de değinen Burhanettin Tuna “Yeni seçilen delege listesini görmedim. Ben Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında üç dönemden buyana yönetimde yer almaktayım ve bu dönemde de Başkan yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Yapılan delege seçimlerinde bizim tarafımızda görünen kişilerin delege yapılmadığını biliyorum. Cuma ve Cumartesi akşamı toplantı yaparak delege olacak olan arkadaşların isim listesini yaparak Cumartesi ve Pazar günü de üye arkadaşlara oylattıklarını biliyorum. Delege seçimi ile ilgili olarak bizlere Delege seçimi var oyunuzu gelin kullanın diye herhangi bir bilgide gelmedi. Beni ihraç etmedilerse eğer ben bu partinin üyesiyim” dedi.

ÖNEMLİ OLAN DAVA ADAMI OLMAKTIR

Genel merkezin İlçe Başkanı olacak kişilerin öncelikle Üniversite Mezunu olmalarından yana tercihte bulunması ile ilgilide soruları cevaplandıran Ak Parti Fethiye İlçe Başkan Adayı Burhanettin Tuna “Bizim parti Tüzüğümüzde kesinlikle İlçe Başkanlarının Üniversite mezunu olması gerektiği ile ilgili bir madde yok. İsmini vermek istemiyorum ama bugün İlkokul mezunu olan bazı şahsiyetler Dünyayı karıştırıyor. Özellikle 17 Aralık ve 25 Aralık olaylarından sonra bu şahıs çok fazla gündeme geldi. Bunun yanında Partimizin içerisinde bulunan bazı Profesör olan arkadaşlar partimize ihanet ederek partimizi terk edip gittiler.
               Önemli olan Üniversite mezunu yada İlkokul mezunu olmak değil, önemli olan dava adamı olmaktır.  Ben Fethiye’de bir dava adamı olduğuma inanıyorum. Bundan dolayı da Ak partinin çıtasını yükselteceğime ve hayırlı hizmetler getireceğime inandığım için Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığına adayım. Partimiz genelde şuana kadar tek adayla kongreye gitti. Burada da genel merkezimizin göstereceği bir adayla kongreye gidilecek.
          Ben bu işi daha iyi yapacağıma inandığım için, Bu partinin kurucusu olduğum için ve en önemlisi bu gemiyi hiç terk etmediğim için canımla, malımla her şeyimle bu güne kadar partim için çalışma yaptığım için ve bundan sonrada aynı aşk ve şevkle çalışacağım için Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığına Adayım” dedi.
 



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SİYASET

2172 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 7
 Bugün : 121
 Dün : 586
 Toplam : 1966410
 Ip No : 18.217.203.172
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.