Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Tekin; Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekti
   
 Tekin; Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekti

Tekin; Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.11.2014 - 23:31:22 


Organ Nakil haftası Dolayısı ile bir açıklamada bulunan Muğla İl Sağlık Müdür Dr. Cihan Tekin Organ Bağışının Önemine vurgu yaptı.


Organ Nakil haftası Dolayısı ile bir açıklamada bulunan Muğla İl Sağlık Müdür Dr. Cihan Tekin Organ Bağışının Önemine vurgu yaptı. Tekin “Son iki yıla baktığımızda ülkemizde 2013 yılında 1708 beyin ölümü tespiti yapılmış iken sadece 379 kişinin donör olması sağlanabilmiş, 2014 yılı ilk sekiz aylık dönemde ise 1245 beyin ölümü tespitine karşın 268 kişi donör olmuştur.İlimiz için ise bu sayılar 2013 yılında 15 beyin ölümü 3 donör, 2014 yılı 8 aylık dönemde 13 beyin ölümü 7 donör şeklindedir” dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin Açıklamasında “Hepimizin de bildiği üzere bazı hastalıkların tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olmaktadır. Tıp bilimindeki gelişmeler her geçen gün hız kazanmakta, dünyada ve ülkemizde konusunda uzman hekimlerimizce başarılı nakiller yapılmakta ve hastalarımızın tekrar sağlığına kavuşması sağlanmaktadır. Ancak halen ülkemizde 27.820 hasta nakil olabilmek ve tekrar sağlığına kavuşmak için umutla beklemektedir. Yeterli personel, tıbbi ve teknik donanıma sahip olmamıza ve yoğun bakım ünitelerinde her gün onlarca hastaya beyin ölümü tanısı konulmasına rağmen kadavra donör sayısındaki yetersizlik nedeniyle organ ve doku bekleyen hastaların sayısı artmakta ancak, organ nakil sayısı aynı oranda artış göstermemektedir. Bunun nedeninin yapılan tüm çalışmalara rağmen hala organ bağışı konusunda toplumda, gerek tıbbi, gerekse dini açıdan eğitim ve bilgi eksikliğinin bulunmasından kaynaklandığına inanıyoruz.        

Son iki yıla baktığımızda ülkemizde 2013 yılında 1708 beyin ölümü tespiti yapılmış iken sadece 379 kişinin donör olması sağlanabilmiş, 2014 yılı ilk sekiz aylık dönemde ise 1245 beyin ölümü tespitine karşın 268 kişi donör olmuştur.İlimiz için ise bu sayılar 2013 yılında 15 beyin ölümü 3 donör, 2014 yılı 8 aylık dönemde 13 beyin ölümü 7 donör şeklindedir.

Bakanlığımız koordinatörlüğünde, tüm illerimizde organ nakil sayısını istenen düzeye ulaştırmak amacıyla yapılan pek çok çalışmaya ilave olarak,  tüm organ bağışlarının tek bir sistem üzerinde toplandığı Türkiye Organ Doku Bağış Bilgi Sistemi (TODBS) oluşturulmuştur. İlimizin sisteme entegrasyonu sağlanmış ve il genelindeki tüm sağlık kuruluşlarımızdaki personellerimiz sitem üzerinden organ bağışı almaktadırlar. Konuyla ilgili çalışmalarımıza hız vermek, mümkün olan en fazla vatandaşımıza ulaşarak, organ bağışı konusunda bilgilendirmek amacıyla Temmuz-Aralık 2014 tarihleri arasında Müdürlüğümüz tarafından "Organ Bağış Kampanyası" başlatılmıştır. İl genelinde tüm ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, devlet ve özel hastanelerimizin katkılarıyla kampanyamız başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Tüm çalışmalarımız sonucunda sistem üzerinden aldığımız verilere göre kampanyamızın başlangıcında Türkiye genelinde 724 bağışçı sayısıyla 21. sırada iken, aradan geçen üç aylık gibi bir süre sonunda  bugün itibariyle 6.670 bağışçı ile 3. sırada bulunmaktayız. Bağış sayılarını illerin nüfusuna oranladığımızda ise Muğla ili Organ Bağış sıralamasında Türkiye 1. si konumundadır.
Muğla halkına organ bağışı konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. 3-9 Kasım tarihleri arasında ülkemizde organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla kutlanan "Organ Bağış Haftası" nedeniyle  il merkezinde  ve ilçelerimizde yapılacak olan etkinliklere vatandaşlarımızın katılımını bekliyor ve herkesi organ bağışı yapmaya  davet ediyorum” dedi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  SAĞLIK

1247 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 10
 Bugün : 828
 Dün : 1638
 Toplam : 2363908
 Ip No : 216.73.216.151
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Aralık 2025

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.