Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Fethiye Ticaret Odasından Yenilikçi Bir Adım
   
 Fethiye Ticaret Odasından Yenilikçi Bir Adım

Fethiye Ticaret Odasından Yenilikçi Bir Adım
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.11.2014 - 23:59:45 


Akredite Oda olan ve Mükemmellikte Kararlılık Belgesine sahip Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de ticaret sicil bilgilerinin daha sağlıklı muhafaza edilmesi amacıyla e-arşiv sistemine geçiyor.


Akredite Oda olan ve Mükemmellikte Kararlılık Belgesine sahip Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de ticaret sicil bilgilerinin daha sağlıklı muhafaza edilmesi amacıyla e-arşiv sistemine geçiyor. Oda arşivinin elektronik ortama taşınması sayesinde üyeler ile kurum ve kuruluşların istediği evraklara kısa sürede ulaşılacak. Hem de saklanması çok önemli olan ticaret sicil bilgileri daha sağlıklı olarak muhafaza edilecek.

FTSO veri güvenliğini sağlamak, üye kayıtlarını sağlıklı bir şekilde tutmak amacıyla tarihi bir adım atıyor.  Kurulduğundan bu yan 2 kez yangın geçiren Oda 2 kez üye kayıtlarını ve odadaki belgelerini kaybetmişti. Odanın arşivinin elektronik ortama taşınmasıyla yangın, deprem, sel vb. doğal afetlere karşı verileri bu yolla muhafaza edilebilecek.

FTSO’nun kullanacağı sistemi Türkiye’de Genel Kurmay Başkanlığı, ÖSYM ve 8 üniversite kullanıyor. FTSO, elektronik arşiv imza töreni dün FTSO Meğri Salonunda yapıldı. İmza Törenine FTSO Başkan Vekili Burhanettin Tuna, FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, EES Firması Sahibi Çağatay Işıksungur ve FTSO Ticaret Sicil Müdürü Mustafa Ergin katıldı. İmza Törenine katılan FTSO Başkan Vekili Burhanettin Tuna, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası 1901 yılında kuruldu. Odamız Türkiye’nin ilk odaları arasında. Bugün itibari ile odamızın 4 bin 3 yüz üyemiz; 3 bin 5 yüz civarında aktif üyemiz bulunmaktadır. Odamız 13 meslek komitesi, 38 meclis üyesi, 9 yönetim kurulu üyesi ve toplam 25 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Odamız kurulduğundan bu yan 2 kes yangın geçirmiş. Bizim elimizde 1968 yılından bugüne kadar olan kayıtlar mevcut. Ondan önceki kayıtlarımız yanmış. Bugün itibariyle elektronik arşive geçeceğiz. Yaklaşık 9 bin 5 yüz üyenin, 7 yüz bin sayfa evrakı taranarak kayıt altına alınacak. Bir tuşla her şey önümüze gelecek. Yangın gibi doğal afetlerdeki riskler en aza indirilmiş olacak. Ben yapılacak olan hizmetin her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

FTSO’nun yenikçi bir çalışma yaptığının altını çizen EES Firması sahibi Çağatay Işıksungur, “Bugün Fethiye’de olmaktan çok memnunum. Başkan Vekilimizin de söylediği gibi kurum için çok faydalı bir projeye başlanıyor. Sadece geriye yönelik arşive ulaşılması değil; kağıt tasarrufu da sağlanacak. Evraklar elektronik imzalanacak. Kurumlar arası evrak alış-verişi sistem üzerinden sağlanacak. Böylece süreç hızlanacak.

Şununla da gurur duyuyorum: Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası elektronik arşivin öncü kuruluşlarından biri. Daha Türkiye bu konuya yeni yeni ısınıyor. TOBB bile bu adımı yeni attı. FTSO, ondan daha önce başlıyor. Biz de firma olarak bu işin bir parçası olmaktan son derece mutluyuz. Uzunca süren görüşmeler sonucunda titiz bir çalışma yapılmış. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 1958 yılında yangın getiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının önemli evraklarını bu yangında kaybettiğini belirten Füsun Şahin, “FTSO’nun tarihi aslında 1870’lere kadar uzanıyor. O belgeler elimizde olsaydı bugün odamızın bir müzesi olabilecekti” dedi. Konuşmasında arşivin önemine değinen Füsun Şahin, şu sözleri kaydetti: “Biz hem mükemmel bir odayız hem akredite bir odayız. Mükemmel ve akredite oda veri güvenliğini sağlamalı.
Yangın, sel gibi doğal afetlere karşı üye bilgilerini korumalı. Nasıl bir nüfus kütüğü önemli ise, tapu sicili önemliyse ticaret sicili de aynı öneme sahip. Üyelerimizin şirket bilgilerinin muhafaza edilmesi bu anlamda önem arz ediyor. Ticaret odaları içinde elektronik arşive geçen ilk odalardan bir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı Ticaret Sicil Müdürümüz Mustafa Ergin Bey’in koordinasyonunda yürüteceğiz. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim. FTSO Ticaret Sicil Müdürü Mustafa Ergin de
“Elektronik arşive geçmek sadece ticaret sicil açısından yara sağlamayacak firmalara da yarar sağlıyor. Yakın zamanda Ankara Ticaret Sicilin başına gelen olayı biliyoruz. Firmaların ticaret bilgileri kül oldu. Biz aynı sıkıntıyı yaşamamak adına bu çalışmanın içine girdik. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşların istemiş olduğu bilgilere anında cevap verebilme açısından da önemli. İnşallah en kısa zamanda bunu hayata geçiririz. Dilerim herkese hayırlı olur.” diye konuştu.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan Coşkun

 Kategori  EKONOMİ

1158 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 9
 Bugün : 758
 Dün : 723
 Toplam : 1963682
 Ip No : 18.118.30.253
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.