Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Özel Güvenlik görevlileri Öz-İş’e Üye Olmaya Başladı
   
 Özel Güvenlik görevlileri Öz-İş’e Üye Olmaya Başladı

Özel Güvenlik görevlileri Öz-İş’e Üye Olmaya Başladı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.12.2014 - 12:32:52 


Sendikaya Öz-İş (Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası) yönetimi Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Muğla bölgesinde yapılan bilgilendirme toplantılarının Fethiye ayağı gerçekleştirildi.


Sendikaya Öz-İş (Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası) yönetimi Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. Muğla bölgesinde yapılan bilgilendirme toplantılarının Fethiye ayağı gerçekleştirildi. Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz-iş Sendikası’nın Muğla İl Temsilcisi Fethiyeli Bekir Çam, Öz-iş Sendikası Genel Başkanı Sedat Sevinç, bölge temsilcisi Fatih Bamyacı ve Öz İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaşlıoğlu’nun katıldığı toplantıya ilgi büyük oldu.

Öz-İş Sendikası Muğla İl Temsilcisi Bekir Çam toplantı ile ilgili olarak verdiği bilgide, “5188 kanununa göre çalışmalar yürütülüyor, 6552 torba yasasında bizlere toplu sözleşme hakkı verildi. Bize verilen bu hakların neler getirdiği üyelerimizle birlikte paylaşamaya onlara anlatmaya gayret sarf ediyoruz. Bu toplu sözleşme haklarında da bizlere sendika ne katıyor ne katmıyor bununla ilgilim çalışmalarımızı başlattık. Muğla bölgesinde 3bin 800 civarında özel güvenlikte çalışan arkadaşımız var. Bu rakamın yaklaşık bin civarındaki kısmı sendikamıza üye oldu. Sayının giderek artacağını düşünüyoruz.”dedi.

Türkiye’de özel güvenlik görevlileri ile ilgili çalışmalara başlandığını ifade eden Ercan Karakaşlıoğlu; “Sendika iddiası ve idealleri olanların işidir. Sendika gönüllülük esasına dayanan gerçekten içtenlikle bu davaya inananların işidir. Bizde Türkiye’de 81 ilinde Öz-İş Sendikası Hak İş konfederasyonuna bağlı olan bir sendikadır. Muğla’da, Dalaman’da, Bodrum’da yapmış olduğumuz ziyaretlerde özel güvenlik camiasında ciddi bir heyecanla karşılaştık. Bu sektörde çalışan arkadaşlarımız sendikal anlamda çalışmanın geç kaldığını, bizlerde bu anlamda kendilerine neden geç kaldığını Türkiye’de yapmış olduğumuz çalışmalarla anlattık. B için aslında bir hayaldi. Bizde bu hayale inandık. Ve başardık. 28 iş kolu olan özel güvenlik genel işlere tabii. 2012’de sayın cumhurbaşkanımız Gül tarından İş Kolları yasası imzalanarak sendikal anlamda özel güvenliğin önü bir adım daha açılmış oldu. Son yapılan taşeron yasasının 13. Maddesine atıfta bulunarak kamu ihale yasasında bu çok ciddi bir sorundu. Çünkü karşımızda bir muhatap yoktu. Dolayısıyla son çıkan yasayla artık masa karşılıklı bir muhatap görüyoruz. Arada ki farkı devlet yani ana işveren ödemeye hazır. İddiamız var. Türkiye’de bir tek özel güvenlikçiyi bile sendikasız bırakmayacağız.” dedi.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  ASAYİŞ

3928 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 612
 Dün : 623
 Toplam : 1952017
 Ip No : 44.200.196.38
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.