Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Gelenek ve Görenekler Yaşatılsın Etkinliği
   
 Gelenek ve Görenekler Yaşatılsın Etkinliği

Gelenek ve Görenekler Yaşatılsın Etkinliği
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.12.2014 - 23:28:18 


Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu idarecileri, okul aile birliği üyeleri ve gönüllü veliler işbirliğinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yöremizin gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla okul bahçesinde etkinlik düzenlendi.


Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu idarecileri, okul aile birliği üyeleri ve gönüllü veliler işbirliğinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yöremizin gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla okul bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Etkinlikte Fethiye Yörük Türkmen Derneği üyelerinin hazırladığı Yörük çadırı ve Yörük kültürü eserlerinin yer aldığı bölüm oldukça ilgi çekti. Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu idarecileri, okul aile birliği üyeleri ve gönüllü veliler işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nejdet Şen, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya, Fethiye Mal Müdürü Ali Yaşar Çavuş, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılan misafirler davul zurna eşliğinde karşılanıp keşkek ikramı yapıldı ve Yörük çadırı gezildi. Etkinlikte konuşan okul Müdürü İsmail Koyuncu “her karışı kutsal olan güzelliği bir çok dile çevrilmiş olan Fethiye’mizde en iyiler arasında olmayı hedeflemiş olan bir okuluz. Bugün burada yöremizin gelenek ve görenekleriniz yaşatma amaçlı düzenlediğimiz etkinliğimizi,n 3’sünü gerçekleştiriyoruz. Yöremiz kah yaylalarında buz gibi pınarları, baharda gönüllere neşe saçan kuzuları, gölgesini insanlara cömertçe sunan ceviz ağaçları, pırıl pırıl denizi, coşkuyla akan ırmakları, sıcacık güneşi, tarihi eserleri, dillere lezzet katan efsaneleri, cana yakın insanları ile renkli yaşamların en güzel adreslerindendir. Lakin her güzellik emek istemez mi? Sadece çok sevmek yetmez. Elbet korumakta gerek” dedi.

Çocuklara yönelik olarak ta konuşan Okul Müdürü Ali Koyuncu “Sevgili Çocuklar; bir şeyleri korumaya gereksiz ışıkları söndürerek, muslukları kapatarak başlayabilirsiniz. Siz Bu ülkenin geleceği iseniz, Geleceğinizi kurma yolunda bize yardım edin. Boşa giden enerjiyi, parayı birlikte muhafaza edelim. Sadece parayı değil, zamanımızı ve sağlığımızı da korumalı ve yerinde kullanmalıyız. Bu ülke bir zeytinin üç öğüne bölünerek savaşların kazanıldığı bir yoksulluktan bu günlere gelmiştir. Bize düşen geldiğimiz yeri unutmamak, bize sunulanları sonuna kadar korumak ve değerini bilmektir” diye konuştu. Konuşmasının son bölümünde Öğrenci velilerine de seslenen Okul Müdürü Ali Koyuncu “çocuklarımızı yetiştirirken desteklerini yanı başımızda hissettiğimiz değerli velilerimiz. Çocuklarımızı yöremizi ve okulumuzu desteklediğiniz ve sevdiğiniz için sizlere minnettarız. Siz sevdikçe onlar doğruyu daha çok sahiplenecek, bizler ise hedeflerimize daha kolay ulaşacağız. Bu güzel memleket için her zaman beraber olmamız lazım.

Başka Kültürleri değil, Türk Kültürünü Sahiplenelim. Bu uygarlık savaşında kendi benliğimiz ile yer alalım. Unutmayalım ki asırlarca diri kalmış olan kültürümüz bizi biz yapandır. Diyen Merkez Atatürk İlkokul ve Ortaokulu Müdürü Ali Koyuncu “Programın hazırlanmasında bütün etkinliklerimizde olduğu gibi güzel bir ekip olan idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, okul aile birliğimiz, gönüllü velilerimiz çok emek sarf ettiler. Onlara ve programımıza katkıda bulunan herkese okulumuz adına teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdürünün Konuşmasının ardından ise Okul Öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibinin gösterileri sahnelendi. Akabinde ise Fethiyeli Sanatçılar Ali Tunç, Adem Kazan ve İsmail Uzunoğlu’da bir birinden güzel türkülerini seslendirdiler. Hareketli türküler eşliğinde öğretmenler, veliler ve davetliler bol bol oynadılar. Programın son bölümünde ise Davetliler Öğrenci velileri tarafından hazırlanan gıda kermesini gezerek okula katkı için kermesten alışveriş yaptılar.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  EĞİTİM

2615 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 580
 Dün : 533
 Toplam : 1966284
 Ip No : 18.220.160.216
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.