Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Vali Çiçek Çıkurincir’de İncelemelerde Bulundu
   
 Vali Çiçek Çıkurincir’de İncelemelerde Bulundu

Vali Çiçek Çıkurincir’de İncelemelerde Bulundu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.01.2015 - 10:41:04 


Seydikemer İlçesinde Eşen 1 Barajının taşma ihtimaline karşı Çukurincir Mahallesinde evlerinden çıkarılan mahalle sakinleri evlerine geri döndü. Bölgede yağışın durması nedeniyle herhangi bir taşkın olmazken, yağmur suları bazı bölgelerde baskına neden oldu.


Seydikemer İlçesinde Eşen 1 Barajının taşma ihtimaline karşı Çukurincir Mahallesinde evlerinden çıkarılan mahalle sakinleri evlerine geri döndü. Bölgede yağışın durması nedeniyle herhangi bir taşkın olmazken, yağmur suları bazı bölgelerde baskına neden oldu.

Seydikemer İlçesinde yoğun yağış nedeniyle taşma ihtimali bulunan Eşen 1 Barajı'nın dolması nedeniyle kapakların açılacağı uyarısının ardından, Çukurincir Mahallesi'ndeki evler dün akşam tedbir amaçlı boşaltıldı. Gece boyu çalışan Seydikemer Belediyesi ekipleri, barajdan gelen suların karıştığı Eşen Çayı'nın çevresine set yaptı. Gece saatlerinde yağışın etkisini yitirmesiyle Eşen 1 Barajı'nda taşkın olmadığı belirtildi. Akşam evlerini boşaltan mahalle sakinleri, Sabah saatlerinde evlerine döndü. Çevrede yağmur suları nedeniyle bazı noktalarda su baskınları olurken, seraların çevresi de yağmur sularıyla kaplandı. Evlerinin zemin katı yağmur suyuyla dolduğu için dışarı çıkamayan 24 yaşındaki Sadık Dağ ile eşi 25 yaşındaki Adile Dağ, 6 günlük kızları İlayda'yı doktor kontrolüne götüremedi. Herhangi bir rahatsızlığı olmayan İlayda'nın doğum sonrası günlük kontroller için doktora gitmesi gerektiğini söyleyen Sadık Dağ, "Dün kontrole götürdük. Dönüşte yoğun yağış nedeniyle evin önü su dolduğu için uzun süre giremedik. Farklı yollardan dolaştıktan sonra çizmelerle suyun içinden geçerek eve girdik. İlayda'nın bir rahatsızlığı olması durumunda AFAD ekiplerinden yardım isteyeceğiz” dedi.

Diğer yandan, Muğla Valisi Amir Çiçek ise inceleme yapmak amacıyla bölgeye geldi. Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ile birlikte Çukurincir Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Mahalle muhtarı Servet Yılmaz'dan yaşananlara ilişkin bilgi alan Vali Çiçek, harita üzerinden bölgeyi inceledi. Daha sonra suyun biriktiği bölgeleri gezen Vali Çiçek, vatandaşla sohbet etti. Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek, "Çukurincir Mahallesi'nde selin etkili olabileceği alanı inceledik. Herhangi bir zarar yok. Arazideki su dere yatağına akıyor. Durumu öğrenir öğrenmez Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken'in de verdiği talimatla Eşen Çayı çevresinde çalışma yapıldı. Gölbent Deresi'nin dolmasıyla böyle bir tehlike yaşandı. Ancak herhangi can veya mal kaybı yok. Sadece kısmen ekili tarlalarımızda su var. Arkadaşlarımız bölgeyi inceleyecek. Mağdurların zararları karşılanması gerekiyorsa karşılanır, ancak burada herhangi bir afet durumu yok. Çukurincir Mahallesi kurulduğu yer itibariyle çukurda, vatandaşlarımız da evlerini dere yatağına, su tahliye kanallarının yanına yapmış. Biz burada geniş bir çalışma yapıp, gelecekte böyle bir durumla karşılaşmaması için tedbirler alacağız. İlimizde yağıştan dolayı olumsuzluk yok. Sadece Köyceğiz ilçemizde dere kenarına gidip düşmesi sonucu 1 can kaybımız var" dedi.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  GÜNCEL

1771 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 205
 Dün : 833
 Toplam : 1963962
 Ip No : 18.119.125.135
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.