Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Kaymakam Çalık’tan Organ Bağışına Destek
   
 Kaymakam Çalık’tan Organ Bağışına Destek

Kaymakam Çalık’tan Organ Bağışına Destek
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.01.2015 - 23:52:00 


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve İlçe İdare Kurulu ile İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyeleri organlarını bağışlayarak örnek bir davranışta bulundular.


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve İlçe İdare Kurulu ile İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyeleri organlarını bağışlayarak örnek bir davranışta bulundular.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantı sonrasında organlarını bağışlayan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Uğur Çomak açıklamada bulundular. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık basın mensuplarına yapmış olduğu konuşmada “Uzun zamandan beri “Organ Bağışı” ile ilgili ilçemizde çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalar sonucunda Fethiye organ bağışında Türkiye genelinde birinci sıraya yükseldi. Bu başarılı çalışmasından dolayı Toplum Sağlığı Müdürümüzü ve tüm doktor arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Neticede organ lüzumlu olsa almaz mıyız sorusuna verdiğimiz cevapta; böbrek veya karaciğer iflas ettiğinde ya da başka bir organımız yeterli olmadığında organ bağışı hepimiz bekleriz.

Bekleyeceğimize göre bizlerde beyin ölümü gerçekleştiğinde organlarımızın başka bedenlerde yer alıp canlara can katmasını ifade ediyoruz. Bu nedenle hür irademizle organlarımızı bağışlıyoruz.
Allah hayırlı ömür versin diyorum” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaymakam Ekrem Çalık “Hedefimiz insanı yaşatmak. Zaten organ bağışı beyin ölümü gerçekleşince oluyor. Yani vücut artık tıbbi müdahalelerle yaşıyor. Bunun da süresi en fazla 3 gün olmakta. Ender yaşanan bir durum olmaktadır. 900 bin nüfuslu bir Muğla’da 19 kişinin beyin ölümü gerçekleşmiş ve 9 kişiden organ nakli olmuş. Haliyle bu duruma gelebilecek kişi sayısı çok az ama geldiği vakit; başkan insanların yaşatılması adına toprak olup aslına dönecek organların canlara can katmasında bir mahsur olmadığını düşünmekteyim. Bu anlamda bir sakınca olmadığı Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açıklandı. Birazdan müftümüz bu konuda açıklama yapacak” şeklinde konuştu.
Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’da yapmış olduğu açıklamada “Bu işin dini tarafı alakalı olmak suretiyle organ bağışı noktasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın görüşü ve fetvası var. organ naklinin gerçekleşmesi için belirli şartlar var. Bu şartları taşıyan insanların karşılıklı olarak organ naklinde bulunabilmesi tavsiye edilmektedir. Biz bu tavsiyeye uygun olarak organ naklini candan cana bir sadaka olarak kabul ediyoruz. Candan cana sadakayı şu anda imza atarak gerçekleştirmiş olmaktayız.
Bizler şuna inanıyoruz. Allah’ın yeryüzünde yaratmış olduğu en seçkin yaratık insanoğludur. Organ nakli de bu seçkinliğin ve bu mümtaz varlığın her alanında olduğu gibi organ nakli konusunda alimlerimizi, teşkilatımızı, diyanet işleri başkanlığımızı ilgilendirmiştir. Bu imzaları huzur içinde atmış bulunmaktayız. Hayırlı olsun” dedi. Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Uğur Çomak’ta konuşmasında “Organlarını bağışlayan sayın kaymakamımıza ve ilçe idare kurulumuza çok teşekkür ediyorum. 2014 Temmuz ayından beri organ bağışı çalışmaları sürdürmekteyiz. Fethiye halkı gerçekten çok duyarlı davrandı ve bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. 2015 yılına da böyle güzel örnek bir organ bağışı etkinliği ile başlangıç yapmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Böyle güzel etkinliklerin devam etmesi dileğiyle tüm özveriler için teşekkür ediyorum” dedi. daha sonra İlçe İdare kurulu üyeleri organ bağışı ile ilgili duygularını paylaştılar. Organ bağışı alan ve almış olduğu tek böbrekle yaşayan İlçe İdare Kurulu Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyesi Menteşeoğlu mahalle muhtarı Ramazan Küçük’te organ bağışının önemi hakkında düşüncelerini paylaştı.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  SAĞLIK

2576 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 312
 Dün : 626
 Toplam : 1967814
 Ip No : 3.142.201.214
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.