Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Hasan Doğan’a Tepkiler Devam Ediyor
   
 Hasan Doğan’a Tepkiler Devam Ediyor

Hasan Doğan’a Tepkiler Devam Ediyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.02.2015 - 10:24:24 


Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’ın Menteşeoğlu İlkokulu/Ortaokulu’ndaki karne töreninde yaptığı konuşmada öğrenci azlığına değinerek velilere çocuk yapın demesine tepkiler devam ediyor.


Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’ın Menteşeoğlu İlkokulu/Ortaokulu’ndaki karne töreninde yaptığı konuşmada öğrenci azlığına değinerek velilere çocuk yapın demesine tepkiler devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarından; Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Fethiye Çocuk İstismarını Önleme Derneği, Eğitim İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen Fethiye şubeleri ile Likop Bileşenlerinden ortak bir açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Ortak basın açıklamasını, “Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye şubesi başkanı Hasan Gürhan yaptı. Gürhan açıklamasında,“Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Atandığı günden bu yana yaptığı olağan dışı iş ve işlemlerle, Fethiye’nin gündemine oturan, ilçenin eğitiminden sorumlu görevli eğitim müdürü son tavır ve konuşması ile bir kez daha kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Bir ilkokulda birinci dönemin sonunda yapılan karne töreninde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “öğrenciler azalırsa gelecek yıllarda dükkanlarımız olan okullar kapanır, bizde işsiz kalırız. Öğrenci sayısı azalmasın çocuk yapınız ki, öğrenci sayısını artırmalıyız.”ifadeleri Bir eğitim yöneticisinin, yaşları 7 ila 14 arasında olan öğrencilerin önünde bu ölçüde anlamsız, düzeysiz, yakışıksız konuşma yapması kabul edilemez”dedi. Hasan Gürhan, “ Bir eğitimcinin, eğitim yöneticisinin bu denli anlamsız, seviyesiz bir tümce kurması çok yakışıksız bir o kadar da talihsiz bir davranıştır. Ayrıca okulları “ dükkan-ticarethane” olarak adlandırması da geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızı, bir ticaret nesnesi gibi gördüğünün kanıtıdır. Bu anlayış asla onaylanamaz. Böyle bir törende bir eğitimciden beklenen;  Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetin temel değerlerinden eşitlikten, sevgiden, saygıdan, çalışmanın erdeminden, çağdaş algıyla aklın, bilimin öne çıkartılmasından ve ülkemizin geleceğine sahip çıkılmasından söz etmesidir.
Okullarda öğrenci azlığı söz konusu ise neden bu okullar ikili eğitim yapıyorlar? Biz biliyoruz ki kent merkezindeki ilk ve ortaokullar öğrenci sayısının çok fazla olması nedeniyle 50-60 kişilik sınıflarda eğitim almaya çabalıyorlar, bu da yetmiyor okulların yarısı sabahçı, yarısı öğleci olmak üzere sabahın alaca karanlığında okula gitmekte, akşamın karanlığında okuldan dönmektedirler.
Fatih Anadolu Lisesinin kullanmakta olduğu Atatürk ilkokuluna ait binaların boşaltılmasından sonra, 2 bin öğrenci kapasiteli binalar gerçek sahibine tahsis edilmesi gerekirken yaklaşık 200 kişilik imam hatip ortaokuluna verilmesi de bize bir kasıt olduğunu düşündürüyor. Eğitim Müdürünün yaptığı anlamsız ve düzeysiz konuşmalar ile yaptığı işler ne yazık ki ciddi çelişkiler içermektedir. 
Eğitim Müdüründen bize göre anlamsız konuşmalar, yanlış ve kasıtlı davranışlar yapmak yerine makamın gerektirdiği sorumluğa uygun davranışlar beklenmektedir. Eğer öğrenci sayısı azalmışsa bu yılın ikinci öğretim döneminde merkez ilk ve ortaokullarındaki ikili öğretimin kaldırılması için gerekli özeni gösterir tavır bekliyoruz. Oturup ciddi planlamalar yapma zahmetine girerlerse,  eğitimin önemli sorunları Fethiye ilçesinde çok rahat çözülebilir. Kamuoyu önünde Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz ve kınıyoruz. Kendisini ciddiyete, doğru ve dürüst görev yapmaya davet ediyoruz. Bu tür konuşmalar bir eğitimciye yakışmıyor. Herkes kendi işine odaklanmalı.” ifadelerini kullandı.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  EĞİTİM

2296 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 473
 Dün : 623
 Toplam : 1951878
 Ip No : 18.204.42.89
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.