Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

4 Şubat Dünya Kanser Günü
   
 4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.02.2015 - 20:48:08 


Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle günün önemine binaen yazılı bir açıklama yapılarak kanserle ilgili önemli konulara vurgu yapıldı.


Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle günün önemine binaen yazılı bir açıklama yapılarak kanserle ilgili önemli konulara vurgu yapıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı Açıklamada “Kanser, dünya'da giderek artan bir sağlık problemi ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ile zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır. Bu amaçla oluşturulan “Dünya Kanser Günü” her yıl 4 Şubat Günü Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya. Ülkemizde Kanser kayıtçılığı, kanser ile mücadelede ilk kilometre taşıdır. Kanseri kontrol edebilmek ve kanser kontrolü ile ilgili faaliyetlerimizi planlayabilmek, etkili biçimde sürdürebilmek için konması gereken akılcı hedeflerin ilk adımıdır.
            Kanser tipleri, ne zaman ortaya çıktığı, hastalık yükünün ne olduğu ancak kanser kayıtçılığı ile ortaya konabilir. Bu amaçla  hastanelerde tanısı konan kanserlerin bilimsel bir kanser kayıtçılığı çerçevesinde dökümante edilmesi çalışmaları ağırlık kazanmıştır.
                Bu çalışmalar; halkın gereksinimlerinin belirlenmesi, planlamaların yapılabilmesi, kanserden korunma çalışmaları, erken teşhis ve tarama faaliyetleri ve kanser yükünün azaltılabilmesi amacına hizmet edecektir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanser görülme sıklığında artış yaşanmaktadır. Uluslararası Kanser Ajansı dünya nüfusunun artışına ve nüfustaki yaşlanmaya bağlı olarak 2025 yılında toplam 19,3 milyon yeni kanser vakasının olacağını tahmin etmektedir.
                 Sağlık Bakanlığının Kanser Kontrolünde 2025 İçin Hedefi:“2025 yılına kadar kanser ve diğer kronik hastalıklardan erken ölümleri % 25 azaltmaktır.” 2013 yılında gerçekleştirilen Dünya Sağlık Toplantısı’nda “Dünya Kanser Bildirge” sine göre ana hedef “Kansere bağlı erken ölümlerin engellenmesiyle beraber kanser tanısı alanlarda yaşam oranlarının ve yaşam kalitesinin artırılması” olarak belirlenmiştir. Uluslar arası Kanser Ajansı tarafından yayımlanan bildirgede kanserle mücadelede dünya genelinde yapılması gerekenler; "Ulusal seviyede etkili kanser mücadelesi, o ülkenin kanser yükü ve risk faktörlerine göre hazırlanmış Ulusal Kanser Kontrol Programı ile başlar ." denmektedir.
"Kanserde Erken Tanı İmkansız Değildir, Kanserde Tedavi İmkansız Değildir, Kanserde Yaşam Kalitesi İmkansız Değildir." konuları önemli noktalar  olarak vurgulanmaktadır” ifadelerine yer verildi.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  SAĞLIK

934 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 689
 Dün : 723
 Toplam : 1963613
 Ip No : 13.58.151.231
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.