Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Efsane Komutan Fethiye’de Unutulmadı
   
 Efsane Komutan Fethiye’de Unutulmadı

Efsane Komutan Fethiye’de Unutulmadı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.02.2015 - 21:57:48 


Jandarma Genel Komutanı, Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Fethiye’de unutulmadı. Fethiye Belediyesi, “Şehit Eşref Paşamız, Bu millet sizi unutmayacak. Hatırlatacağız” başlığı altında dijital panolar ve billboardlarda Eşref Bitlis’i andı.


Jandarma Genel Komutanı, Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Fethiye’de unutulmadı. Fethiye Belediyesi, “Şehit Eşref Paşamız, Bu millet sizi unutmayacak. Hatırlatacağız” başlığı altında dijital panolar ve billboardlarda Eşref Bitlis’i andı.

7 Şubat 1993'te 'İncirlik Üssü'nden kalkan ABD uçakları, PKK'ya yardım dağıtıyor' diyen Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu şehit olmuştu.  Türk halkının hafızalarından silinmeyen bu olay sonrası Fethiye Belediyesi her yıl olduğu gibi Şehit Orgeneral Eşref Bitlis’i unutmayarak ilçedeki ve belediye içerisindeki dijital panolarda yer verdi. Başkan Behçet Saatcı sosyal medya hesabından da şu ifadelere yer verdi; “Devletimizin ve milletimizin bekâsı için, kurban edilenlerden, Saygıdeğer Eşref Paşam, Ruhun şâd olsun. Ülkemizdeki bu gibi önemli ve altı çizilmesi gereken konulardaki hassasiyeti ile bilinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Barış Manço, Cem Karaca, Abdi İpekçi, Rauf Denktaş, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Gün Sazak, Recep Yazıcıoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Şehit Ahmet Arvasi gibi topluma mâl olmuş isimleri ölüm yıldönümlerinde anıyor.

 

Eşref Bitlis Kimdir?

Bir yıl Kara Harp Akademisi'nde başöğretmen olarak görev yaptı. 1974'te Kıbrıs Harekâtı sırasında Albay rütbesiyle Kıbrıs Türk Alayı komutanlığına atandı. Bu alayın komutanlığını yaparken Kıbrıs Yunan Alayı imha edildi. 1978'de tuğgeneralliğe yükseldi ve Bolu Komando Tugay Komutanlığına getirildi. 1982'de tümgeneralliğe yükseldi ve Kıbrıs 28. Tümen Komutanı oldu. 1986'da korgeneralliğe yükseldi. 1988'de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı oldu. 1990'da orgeneralliğe yükseldi ve Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

Bitlis, bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD'nin Kuzey Irak'da oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylüyordu. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliği tarafından birkaç defa hükümete şikâyet edildiği iddia edildi. 17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahattin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yaptı ve helikopteri inişe zorladı. Komutanlığı döneminde JİTEM'in kurularak yargısız infazların yapılmasına ve itirafçılarla birlikte silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapılmasına karşı çıktığı da basına yansımıştır. 7 Şubat 1993'te 'İncirlik Üssü'nden kalkan ABD uçakları, PKK'ya yardım dağıtıyor.' Diyen Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993'te Beechcraft B200 King Air tipi uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu öldü.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Haber Merkezi

 Kategori  GÜNCEL

2067 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 67
 Dün : 315
 Toplam : 1969074
 Ip No : 3.19.29.89
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.