Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Yediden Yetmişe Kur’an Öğreniyorlar
   
 Yediden Yetmişe Kur’an Öğreniyorlar

Yediden Yetmişe Kur’an Öğreniyorlar
 Yazı Boyutu

 Tarih : 11.03.2015 - 00:48:22 


Seydikemer’e bağlı Temel Mahallesi’nde yaşayan kadınların talebi üzerine açılan Kuran Kursu’nda yediden yetmişe 34 kursiyer kuran öğreniyor. Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcının girişimleri ile köy binasında başlatılan Kuran Kursu, köylü kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Seydikemer’e bağlı Temel Mahallesi’nde yaşayan kadınların talebi üzerine açılan Kuran Kursu’nda yediden yetmişe 34 kursiyer kuran öğreniyor. Temel Mahalle Muhtarı Naim Sazcının girişimleri ile köy binasında başlatılan Kuran Kursu, köylü kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

 6 aylık bebeği ile geçici kuran kursu öğreticiliği yapan İlahiyat Fakultesi öğrencisi Ayşe Uysal Erkek önderliğinde; bir aile tablosu eşliğinde Kuran öğrenme seferberliği başlatılan köyde, köylü kadınlar oldukça mutlu. Öğretmenlerinden de oldukça memnun kaldıklarını ve yıllardır kurs açılmasını beklediklerini ifade eden kursiyerler, Seydikemer Müftüsü Ali Can ve Mahalle Muhtarı Naim Sazcı’ya teşekkür ederek Müftülükten Kuran kursunun daimi olarak açılmasını talep ettiler. 34 kursiyerden en yaşlısı olan 67 yaşındaki Ummuhan Kebapçı, kursu açılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken, kursa anneleriyle birlikte gelen küçükler de, kuran öğrenmeye çalışıyor.  Kız Kuran Kursunu değerlendiren öğretici Ayşe Uysal Erkek,  kursiyerleri oldukça gayretli ve başarılı bulduğunu kaydederek “Zaten hep hoca istiyorlarmış, bir özlem varmış içlerinde, biz de vesile olduk, müftülüğümüze başvurduk onlar da görevlendirdiler. İlahiyat okuyorum, burada geçici olarak görev yapıyorum. Allah’ın ilmini öğretmeye çalışıyoruz” dedi. Muhtar olmadan önce de Temel’e kazandırdığı hizmetlerle bilinen Naim Sazcı da kursun acımasıyla ilgili süreci şu cümlelerle anlattı. “Biz belediyemize, kaymakamlığımıza, müftülüğe müracaat ettik.5-6 ay uğraşlarımızın neticesinde en son hocamızı bulduk, odamızı hazırladık 30 öğrencimizle kursumuza devam etmekteyiz, sebep olanlardan Allah razı olsun. Öğrencilerimiz çok başarılı ve öğrencilerimizde kurstan memnunlar. Bizde her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz şuan bir sıkıntımız yok. Bütün mahallelere bu kursların açılmasını ve herkesin faydalanmasını diliyoruz.

12 yıl önce bu köye taşındım, köyümüzün eksiklikleri ve ne ihtiyaçları var kendi çabalarımızla ne yapabiliriz diye düşündüm. İlk olarak köyün meydanı kuruydu. Orman İşletmeden izin alarak, kavak ağaçları köklettirip köy meydanını ağaçlandırdık. Daha sonra köy meydanına 500 metre ileriden sulama suyunu çevirerek üç ayrı yerden suyu akıtarak şelale yaptırdık. Gururumuz olan bayrağımızı da, caminin hemen yanına 4.5metrelik bayrağımızı diktik. Mahallemizin bozuk olan bir yoluna kendi imkanlarımızla 500 metre beton döktürdük. Cami önlerinin bozuk olması nedeniyle peyzajlama, parke  yaparak düzelttik. Cami önlerine ithal ağaçtan oturaklar koyduk. Köyümüzün gelişmesi için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Şu anda Seydikemer Belediyemiz de bize fazlasından daha çok desteği veriyor. Çocuk parkımız arkasından düğün salonumuz ve şu anda 3 bin metre parkemiz yapılacak. Büz eksiklerimiz vardı onlar da geldi, zamanla diğerlerini de yapacağız. Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Seydikemer Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre Eşen ve Temel Mahallerinde açılan Kız Kuran Kursları,  vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Söğütlüdere, Kabaağaç, Korubükü, Arsa ve Boğaziçi Mahalleleri’nde de açılacak.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan COŞKUN

 Kategori  EĞİTİM

2091 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 358
 Dün : 723
 Toplam : 1963282
 Ip No : 3.149.255.162
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.