Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Vali Çiçek FEMİK Toplantısına Katıldı
   
 Vali Çiçek FEMİK Toplantısına Katıldı

Vali Çiçek FEMİK Toplantısına Katıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 1.04.2015 - 00:49:22 


FEMİK’in 4. Olağan toplantısı Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının ardından MELİG Projesi kapsamında yenilenen Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mutfak ve servis atölyelerinin açılışı yapıldı.


FEMİK’in 4. Olağan toplantısı Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının ardından MELİG Projesi kapsamında yenilenen Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mutfak ve servis atölyelerinin açılışı yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi kapsamında işverenlerle mesleki eğitim kurumlarını bir araya getirmek için oluşturulan Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi Mart ayı toplantısı 31 Mart Salı günü Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımıyla gerçekleştirildi.  Toplantıya Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, ilgili daire amirleri ile okul müdürleri katıldı. 

DSİ sosyal tesislerinde yapılan toplantı. Arıcan açılış konuşmasında FEMİK’in işlevlerinden bahsetti. Arıcan, Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi’nin amaçlarından birisi Fethiye’de iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için mesleki eğitim kurumları ile özel sektör arasında işbirliği mekanizması kurmaktır. Bu işbirliğini sağlamak için Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesini kurduk. Bu komite ile ilk defa Fethiye’deki işverenler ile mesleki eğitim kurumları bir araya geldi. Bu komite; İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını belirleme;Mesleki eğitim  veren kurumların müfredat, alan ve dal belirlemesini iş gücü piyasası ihtiyaçlar doğrultusunda şekillendirme; İşsizliğin önüne geçme işlevi üstlendi. Öte yandan bu komite, Valiliğimiz başkanlığında toplanan Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’na yerelden bilgi akışı sağlama işlevini de görecektir. 2014 yılı kasım ayından bu yana okul ve özel sektörü kucaklayan bu yapıyı hayata geçirmekten gurur duyuyoruz.

MELİG Projesi kapsamında Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mutfak ve servis ekipmanlarının da değiştiğini belirten Akif Arıcan, “Yine bu proje kapsamında AB fonlarından aldığımız destekle turizm otelcilik okulumuzun servis ve mutfak ekipmanlarını yeniledik. 25 yıldır değişmeyen bu ekipmanları yenileyerek okulumuzun fiziki şartlarını güçlendirdik. Dolayısıyla mesleki eğitimin kalitesini arttırmak için katkı sunmuş olmaktan da ayrıca mutluyuz. 12 ay sürecek MELİG Projesi kapsamında atılan adımlar, Fethiye’nin ekonomik ve sosyal  yaşamında uzun süre etkisini hissettirecektir” dedi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak gelecekten beklentimiz mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması ve mesleki eğitime olan ilginin yükselmesidir. Sözlerime burada son verirken “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen bir anlayışın mensubu olarak Ulu Önder Atatürk’ün “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir” Sözlerini bu vesile ile hatırlatır, Katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkür ederim. Arıcan’ın konuşmasının ardından Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Fethiye ve Seydikemer bölgesinde mesleki eğitimin sorunları üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi" proje tanıtım sunumunu ayrıca Fethiye İş Gücü Piyasası İhtiyaç Analizi'nin ve Öğrenci Medya Takip Alışkanlıkları ve Meslek Seçimi Tercihleri Anket çalışmasının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Öğrencilerin ailelerin farklı mesleklere yönlendirmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirten Şahin, Melig Projesi kapsamında yapılan işgücü analizi ve Öğrenci Medya Takip Alışkanlıkları ve Meslek Seçimi Tercihleri Anketinde yer alan çarpıcı bilgileri paylaştı.

Toplantının kapanış konuşmasını Muğla Valisi Amir Çiçek yaptı. Amir Çiçek konuşmasında mesleki eğitimin işsizlik ve ülke ekonomisindeki yerine değindi. Amir Çiçek Projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında meslek liselerinin sayı ve nitelik olarak istenen seviyede olmadığını belirterek “Açıklanan anketler bize gerçeği gösteriyor. Turizm, tarım, ticaret diyoruz, gençlerin hiçbiri bu meslekleri seçmek istememiş. Fethiye turizm kenti diyoruz, Turizm ile ilgili meslek lisesi var yeterli değil, tarım ikinci sektör diyoruz tarım ile ilgili okul yok, yine denizi var deniz ile ilgili okulu yok. Bölgemizin ekonomisinin ihtiyacına göre insan yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

Toplantının ardından Fethiye Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nin mutfak ve servis ekipmanları açılış törenine geçildi. Anadolu Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Vali Amir Çiçek ve davetlileri okul girişinde çiçeklerle karşıladılar. FTSO tarafından yürütülen Melig Projesi kapsamında alınan malzemelerin bulunduğu atölyelerin açılışı Vali Amir Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. Vali Çiçek ve davetliler atölyeleri gezip alınan ekipmanları incelerken, atölyelerde öğrenciler tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler hakkında bilgi aldılar.

 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA

 Kategori  GÜNCEL

1300 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 513
 Dün : 626
 Toplam : 1968015
 Ip No : 13.58.244.216
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.