Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

İşsizlere Müjde! UMEM Devam Ediyor
   
 İşsizlere Müjde! UMEM Devam Ediyor

İşsizlere Müjde! UMEM Devam Ediyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.04.2015 - 00:40:14 


Önceki yıllarda açılan kurslar sayesinde çok sayıda gencin meslek edindirilerek iş bulmasına neden olan UMEM Beceri10 Projesi devam ediyor.


Önceki yıllarda açılan kurslar sayesinde çok sayıda gencin meslek edindirilerek iş bulmasına neden olan UMEM Beceri10 Projesi devam ediyor.  Bölgemizde işsizliğin önlenmesi ve işletmelerin ihtiyacı olan işgücünün belirlenerek kurs açılması işlevini yürütecek olan Kurs Yönetimi ilk toplantısını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yaptı.

Türkiye genelinde İlçemizin de aralarında bulunduğu 13 pilot ilçede başlayan çalışmalarla kurs yönetimleri oluşturuluyor. İlçemizde oluşturulan kurs yönetiminde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur Fethiye Hizmet merkezi Müdürlüğü ve FTSO yer alıyor. 2 Nisan Perşembe Günü yapılan ilk toplantıya FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, mesleki eğitim veren kurumların yetkilileri ve İŞKUR Fethiye Hizmet Merkezi temsilcisi katıldı. FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin'in moderatörlüğünde yapılan ilk toplantıda Kurs Yönetiminin her ay toplanması, gerektiği hallerde olağanüstü olarak toplantıya çağırılması, talep toplamak için ekip oluşturulması, işletmecilere belgeli eleman çalıştırmanın avantajlarının anlatılması kararı alındı. Toplantıda açılabilecek kurslar hakkında fikir vermesi amacıyla FTSO tarafından yürütülen MELİG Projesi kapsamında TEPAV tarafından yapılan Fethiye İşgücü Analizi incelendi. İlçemizde ciddi oranda ihtiyaç haline gelen servis elemanı konusunda görüş alış verişinde bulunularak, hem işletmelerin ihtiyacının karşılanması hem de elemanların gerek çalışma koşulları, gerekse yeterli ücret almaları konusunun nasıl sağlanabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Otellerin stajyer talebinin yüzde 50'sini servis elemanının oluşturduğu belirtilerek, talep edilen sayının okul mevcudundan daha fazla olduğu ifade edildi. Öte yandan işletmelerin büyük çoğunluğunun sezonluk olması nedeniyle kış aylarında boşta kalan servis elemanlarının başka sektörlere kayması ya da başka merkezlere çalışmaya gitmesi sonucu işletmelerin servis elemanı bulamasına yol açtığı belirtildi.  İşletmelerin mutfak elemanlarına yüksek ücret öderken servis elemanlarına düşük ücret ödemesi sonucu, servis elemanı olarak eğitim alanların da mutfak ya da değişik sektörlere kaydığı yönünde. Toplantıda turizm ve tarım gibi sektörlere yönelik ayrı ayrı analizlerin yapılmasıyla gerçek verilere ulaşılacağı belirtilerek, ihtiyaç ve işgücü analizinin çok iyi bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Öte yandan belgeli işçi çalıştırmanın avantajlarının işverenlere çok iyi anlatılması gerektiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde hayata geçen UMUM Beceri10 projesi devam ediyor. Yeni protokole göre firmaların talepleri doğrultusunda ülkemizdeki tüm meslek liselerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek. Kurslar teorik ve işbaşı eğitimi (staj) olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Teorik eğitimin okullarda, işbaşı eğitiminin de işletmelerde verildiği kurslarda her gün kursiyerlere 25 lira ücret ödenecek. Bu süreçte kursiyerlerin 5510 sayılı Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği ödenmesi gereken iş kazası ve meslek hastalığı sigortası veya genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Kurs bitiminde sertifikalarını alan kursiyerleri istihdam eden işletmeler çeşitli teşviklerden yararlanıyor. 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzeri erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle "Sigorta Pirimi İşveren Payı" ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacak.  UMUM Beceri'10 Projesinden stajyer ve eleman istihdam etmek isteyenlerin 0252 614 1115 numaralı telefondan FTSO'yu arayarak iletişime geçebileceği belirtildi.




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan COŞKUN

 Kategori  GÜNCEL

1245 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 14
 Bugün : 2330
 Dün : 2667
 Toplam : 2470252
 Ip No : 216.73.216.185
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Şubat 2026

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.