Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Milli Eğitim’den Tam Destek Aldı
   
 Milli Eğitim’den Tam Destek Aldı

Milli Eğitim’den Tam Destek Aldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.05.2015 - 01:27:15 


Fethiye Festivali Kapsamında Okullarda Gerçekleşen Atölyeler, Sergiler ile Son Buldu… 8. Uluslararası Fethiye Festivali’nin Beşkaza Meydan’ındaki etkinlikleri 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arası, okullara yönelik etkinlikleri ise 11-15 Mayıs arası gerçekleşti. Sanatçılar ile öğrencilerin bir arada eserler ürettiği atölye çalışmaları hafta bitiminde sergilendi.


Fethiye Festivali Kapsamında Okullarda Gerçekleşen Atölyeler, Sergiler ile Son Buldu…

8. Uluslararası Fethiye Festivali’nin Beşkaza Meydan’ındaki etkinlikleri 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arası, okullara yönelik etkinlikleri ise 11-15 Mayıs arası gerçekleşti. Sanatçılar ile öğrencilerin bir arada eserler ürettiği atölye çalışmaları hafta bitiminde sergilendi.

Her sene, yurtiçi ve yurtdışından gelen sanatçılar halka açık alanlarda performans gösteriyor ve okullarda öğrenciler ile özel çalışmalar yapıyorlar. Festival haftası boyunca ağırlanan ve Fethiye’yi gezen, çocuklar ile birebir iletişimde bulunan sanatçılar Fethiye’nin birer iyi niyet elçisi olarak evlerine dönüyorlar. Heykeltıraş Oğuz Ege, Yunus Nadi İlköğretim Okulu ve Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu ile yaptığı heykel atölyelerinin sergisi 16-17 Mayıs hafta sonu Fethiye Kültür Merkezi’nde ziyaret edildi. Festival bünyesinde çok özel bir oluşum hayat buldu. Müzik Öğretmeni Esra Aslantürk, Patlangıç İlk ve Orta Okulu öğrencileri ile birlikte koro çalışması yaptı ve Fethiye Festivalini organize eden Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfının (FETAV) ilk çocuk korosunu kurdu. Bu seneden itibaren FETAV Çocuk Korosu hayata geçmiş oldu. Büyüme çağı boyunca çocuk ile ses telleri birlikte gelişip değiştiği için çocuk korosu kurmak ve devamlılığını sağlamak aslında zorlu bir süreç olmasına rağmen, Esra Aslantürk bu projeyi başlatarak elini taşın altına koydu. 17 Mayıs Pazar kapanış etkinliklerinde sahne alan FETAV çocuk korosu önümüzde ki yıllarda Fethiye’yi ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil edecek iddialı bir koro olmaya hazırlanıyor.

Ressamlar Buluşması etkinliğinde konuk ressamlar; Esin Küçüktatıl, Muhip Süeltürk, Mine Sarmış Çaylak, Hüseyin Macar, İbrahim Kuzey, Şevkat İşlegen, Orhan Gazi Binboğa 17 Mayıs Pazar günü Fethiye Kültür Merkezinde canlı performans sergilediler ve birer eserlerini Festivale hediye ettiler. Ressam Muhip Süeltürk ayrıca sazı ile özgün türkülerimizi söylediği mini bir konser verdi. Ressamlar tüm hafta boyunca Fethiye’nin çeşitli lise ve ortaokullarında çocuklar ile özel atölye çalışmaları yaptılar.

Festival’in en kalabalık misafir kadrosu yine Edebiyat alanındaydı. Bu sene konuk olan yazarlar; Ali Ozan Emre, Aziz Sivaslıoğlu, Betül Erdoğan, Coşkun Karabulut, Duran Aydın, Gıyasi Aydemir, Işık Taban, Mehmet Coşkundeniz, Mehmet Taşar, Mustafa Özke, Nevin Kurular, Nilgün Ilgaz, Özay Sağlam, Özlem Uçak, Şahin Taş, Şahsene Camız, Tuğba Sarıünal, Vedat Yazıcı oldu.  Mini kitap fuarı, imza günleri, söyleşiler ve okul ziyaretleri gerçekleşti. Atatürkçü Düşünce Derneği Toplantı Salonu ve Fethiye Kültür Merkezi’nde yazarlar ile söyleşiler yapıldı. Hem Festival alanında ki mini kitap fuarında hem de Kayaköyde ki Kaya Fest etkinliğinde imza etkinlikleri gerçekleşti.

Festival’in en heyecanlı etkinlikleri ise her sene okullar arası gerçekleşen yarışmalar oluyor. Yunus Nadi Liseler arası Röportaj Yarışması, -18 Liseler arası Kısa Film Yarışması ve Foto Kandiye Ortaokullar arası Fotoğraf Yarışması kazananları belli oldu, ödüller dağıtıldı.

Yunus Nadi Liseler arası Röportaj Yarışması ödül töreni 14 Mayıs 2015 Perşembe günü yapıldı. Birincilik ödülünü; “Dastar’ın Öyküsü” adlı röportaj ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikincilik ödülünü; “Engelim Sevginize Engel Değil” adlı röportaj ile Muğla Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülük ödülünü; “Sessiz Kahramanlar” adlı röportaj ile Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı. Birinci seçilen röportajın sahibi grup üyeleri ve rehber öğretmenleri dizüstü bilgisayar ödülü kazandılar.

Foto Kandiye Ortaokul Öğrencileri arası Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni 15 Mayıs Cuma günü Fethiye Kültür Merkezin’de yapıldı. Yarışma organizasyonunda önemli görevler üstlenen Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) aynı zamanda yarışma jüriliğini de üstlendi. Mansiyon kazanan öğrenciler; Beyza Çiftçi (Esenköy Er Asım Özdemir Ortaokulu), Yavuz Aydın (Vali Recai Güreli Ortaokulu), Seher Kuşkonmaz (Silkar Günlükbaşı Ortaokulu), Gamze Karpuz (Çiftlik Ali Rıza Köse Ortaokulu), Esra Güçüm (Çatalarık Ortaokulu)

 

FEFSAD Özel Ödülü kazanan öğrenciler; Defne Kundakçı (Göcek Deniz Temiz Ortaokulu), Ali Can Bekar (Göcek Deniz Temiz Ortaokulu)

Dereceye giren öğrenciler;

Üçüncülük: Baran Dereli, Yusuf İzzet Gökçe Ortaokulu

İkincilik: Kaan Dündar, Gazi Ortaokulu

Birincilik: Amy Dean, Göcek Deniz Temiz Ortaokulu

-18 Liselerarası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni 15 Mayıs 2015 Cuma günü Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ödül Kazananlar eserler ve öğrencilerimiz şöyle;

En İyi Afiş: Fatih Anadolu Lisesi "Barkod" filminin afişi.

En İyi Senaryo: Fatih Anadolu Lisesi, "BURGUNDY AİLESİ" senaryosu.

En İyi Kameraman: Fatih Anadolu Lisesi “SON SEANS” filminin kameramanı "AYHAN BÜYÜKÇEPEL"

En İyi Oyuncu: Fatih Anadolu Lisesi Film Ekibi'nden "BURGUNDY AİLESİ" oyuncusu, "BARAN ALKIM TÜRK"

En İyi Yönetmen: Fatih Anadolu Lisesi'nden "BARKOD" filmi yönetmeni "FATİH KÜT"

En İyi Üçüncü Film: Üzümlü İ.M.K.B. Anadolu Lisesi'nin "3 GENÇ" adlı kısa filmi.

En İyi İkinci Film: MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "ENGEL SİZSİNİZ" adlı kısa filmi.

En İyi Birinci Film: Fatih Anadolu Lisesi'nin "BARKOD" adlı kısa filmi.

 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Ramazan COŞKUN

 Kategori  EĞİTİM

3104 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 3
 Bugün : 234
 Dün : 588
 Toplam : 1967110
 Ip No : 18.119.111.9
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.