Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

MELİG, Öğrencileri Meslek Koçları İle Buluşturdu
   
 MELİG, Öğrencileri Meslek Koçları İle Buluşturdu

MELİG, Öğrencileri Meslek Koçları İle Buluşturdu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 9.06.2015 - 01:21:43 


MELİG Projesi, lise tercih aşamasında olan orta okul son sınıf öğrencilerine ‘Meslek Koçu İle Buluşma’ faaliyetini gerçekleştirdi.


MELİG Projesi, lise tercih aşamasında olan orta okul son sınıf öğrencilerine ‘Meslek Koçu İle Buluşma’ faaliyetini gerçekleştirdi.

Seydikemer ve Fethiye’de eğitim veren okullardan seçilen 50 öğrenci, ileride yapmak istedikleri, yerinde inceledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) tarafından Avrupa Birliği Fonlarında alınan destekle yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) Projesi kapsamında ‘Meslek Koçu İle Buluşma’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamaya, Seydikemer bölgesinde eğitim veren okullardan 25 öğrenci, Fethiye’den 25 öğrenci katıldı. Öğrencilerin hangi alanlardaki meslek koçları ile bulaşacağı MELİG tarafından belirlendi. Uygulamaya katılacak öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlendi. Belirlenen öğrenciler meslek tercihleri doğrultusunda meslek koçları ile eşleştirildi. Otuz meslek koçunun gönüllü katıldığı uygulamaya eğitmen Prof. Dr. İsmail Üstel uzman olarak refakat etti. Uygulama iki günde gerçekleştirildi. İlk gün öğrenciler Prof. Dr. İsmail Üstel İle bir araya geldi. 4 saat süren grup odak çalışması yapıldı. Öğrenciler düşündükleri meslekleri ve meslek seçerken nelere dikkat ettiklerini bu görüşmede dile getirdi. Uygulamanın ikinci günü Ata Park otelde yapılan kahvaltı ile başladı ve meslek koçlarına yapılacak uygulama hakkında Prof. Dr. İsmail Üstel tarafından seminer verildi. Seminere FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Ali Öğütveren, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, İMEAK Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Mesleki Eğitim ve İstihdam Komitesi üyeleri ve meslek koçları katıldı.

Seminerde Prof. Dr. İsmail Üstel tarafından bir gün önce öğrencilerle yapılan görüşmede çıkan sonuçlar, öğrencilerin meslekler hakkında ne düşündüğü, seçecekleri mesleklerden beklentileri, mesleklerinin yanı sıra özel hayatlarına da zaman ayırabilmek istedikleri gibi bilgiler paylaşıldı. Meslek koçları ile yapılan seminerin ardından öğrencilerle de 15 dakika süren bir seminer yapıldı. Ardından öğrenciler meslek koçları ile buluştu ve iş yerlerine doğru yola çıktı. İstedikleri meslekleri yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, meslek koçları iş yerinde bir gün geçirdi. meslek koçları ve öğrenciler Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesinin son uygulaması olan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 




 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 1 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan COŞKUN

 Kategori  EĞİTİM

2085 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 4
 Bugün : 468
 Dün : 623
 Toplam : 1951873
 Ip No : 34.206.64.143
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Mart 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.