Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi

Hanutçuluk Yapanlar Cezalandırılacak
   
 Hanutçuluk Yapanlar Cezalandırılacak

Hanutçuluk Yapanlar Cezalandırılacak
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.06.2015 - 01:45:30 


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Hanutçuluk yapanların geçen yılki gibi bu yılda ikaz edilmeden cezalandırılacağını açıkladı.


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Hanutçuluk yapanların geçen yılki gibi bu yılda ikaz edilmeden cezalandırılacağını açıkladı.

2014 turizm sezonunda o dönemin Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Muğla'da yapılan turizm koordinasyon toplantıları sonunda hanutçuluğun turizmin önündeki en önemli engel olduğu ortaya çıkmıştı. Çıkan bu sonucun ardından Hanutçuluğun önlenmesine yönelik Fethiye'deki tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk ile etkin mücadele kararı alınmasının ardından Fethiye'de de hanutçuluğa karşı mücadele başlanmış ve çokta başarılı bir çalışma yapılmıştı. Bu yılda aynı çalışmanın devam edeceğini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, geçen yılki turizm sezonunda olduğu gibi bu yılda hanutçuluk yapanların ikaz edilmeden cezalandırılacağını açıkladı. Hanutçuluğun polis vazife ve salahiyet kanununa göre suç teşkil ettiğini söyleyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, hanutçuluk yapanların belirlenmesi halinde mülki amirlik tarafından bir aya kadar iş yeri kapatma cezası ile cezalandırılacağını açıkladı.

Kaymakam Çalık,

"Muğla ilinde birlikteliğin sağlanması adına geçen yıl alınan karar, bu yılda devam etmektedir. Hanutçuluğun ilk belirlenmesi anında 3 gün, ikinci belirlemede 15 gün, üçüncü tekrarda ise 30 gün iş yeri kapatma ya da faaliyetten men cezası verilecektir. Suçun tespiti anında hiçbir inisiyatif kullanılmayacak ve cezalandırma yapılacaktır.
Üç defa ayrı ayrı otuz gün ceza alan kişilere ise bağlı olduğu belediyelere gerekli yazılar gönderilerek iş yeri tamamen kapattırılacaktır. Hiç kimsenin mağdur olmaması adına bu cezaları uygulamaktayız. Müşteriye zorla bir şeyler satmak hiç iyi bir davranış değil. Ürünlerimizi kalitesi ile ve hizmetin güzelliği ile sunalım. Herkese yetecek kadar pasta var. Bu kuralı ben tüm halkımızın bilmesini ve yeterince normal davranmasını istiyorum.
Bu yıl gördüğümüz kadarı ile turizm sektöründe bu gün tarihine kadar geçen yıllara oranla bir düşüş görünüyor. Hanutçuluk veya buna benzer davranışlarla bu yıl gelen turiste de davranılırsa, turizm sektörüne büyük darbe vurulur ve yıldan yıla turizm sektörü yok olur. Biz bu durumun böyle olmaması adına devletin tüm imkanlarını kullanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.



 Editör :  Haber Merkezi

Yazdır

Word'e Aktar

Yorum Ekle Tavsiye
 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  Ramazan COŞKUN

 Kategori  TURİZM

1840 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Reklam

 Duyuru

 Reklam

 Köşe Yazıları

Ramazan Yıldırım

Ramazan Yıldırım ¬
ÜLKEYİ GEREN BİR CUMHURBAŞKANI: TAYYİP ERDOĞAN

Asım Cezayirlioğlu

Asım Cezayirlioğlu ¬
TÜRKİYE'DE "KUTUPLAŞMA"

Mehmet Uçar

Mehmet Uçar ¬
SURİYE SINIRIMIZDA NE Mİ OLUYOR?

Mesut Koç

Mesut Koç ¬
TERÖR VE BÖLGENİN AKIBETİ
 
 Reklam

 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 5
 Bugün : 292
 Dün : 833
 Toplam : 1964049
 Ip No : 3.146.37.35
     

 Reklam

 Reklam

 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 

 Reklam

 
 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam

 Reklam






RESMİ İLAN |SİYASET |EĞİTİM |GÜNCEL |ASAYİŞ |TURİZM |KÜLTÜR-SANAT |SAĞLIK |EKONOMİ |SPOR | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2012- Fethiye Haber Merkezi - ANASAYFA - Tüm Hakları Saklıdır. 


Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.